Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiem, że już było ale nie wiem

ile dać pieniędzy na wesele?

Polecane posty

witam, dawno nie byłam na żadnym weselu. Za tydzień idę na wesele do kolegi z pracy. Wesele 1 dniowe, idę sama, nie zamierzać pić ( jadę autem)| i zamierzam szybko wrócic. postanowiłam nie kupować prezentu tylko dać pieniądze i się zastanawiam jaka kwota była by najrozsądniejsza? Prosze o opnię osoby które w ostatnim czasie same miały wesele i osoby które na wesele szły jako goście?

Gość fdfdmmdf
jak bylam na weselu 2 lata temu o dobrej kolezanki to dalam do koperty 400 zl, ale wiem ze sa osoby co daja i wiecej ale mysle ze jak dasz mniej to tez bedzie ok, skoro nie zamierzasz zostac dlugo na weselu

400 ZŁ jak byłaś sama? troszkę dużo mi się wydaje.... ja myślę o kwocie 200 -300 zł i nie wiem właśnie ile dać:/

Gość fdfdmmdf
bylam sama, ale mysle ze 300 zl to bedzie ok, chociaz slyszalam tez ze ludzie daja tak zeby koszt wesela sie zwrocil czyli jezeli 150 zl/osobe to chyba tyle do koperty, w sumie zaproszenie na wesele dostajesz wczesniej czyli mozna odlozyc, mysle ze 300 zl bedzie ok

Gość jjjjjjjjjjjjhhhhhhhhhhhhhhh
mysle ze 200 bedzie ok, chyba ze to jakis bardzo dobry kolega to 250

Gość skąd jestes ???
wg mnie 300zł

Gość skąd jestes ???
ale t zalezy ile możesz jakbym mogła więcej to czemu nie w mojej sytuacji 300zł :) mam nie za mało ani nie za duzo :P

Gość 200zl bedzie ok moim zdaniem
;)

właśnie tak myślałam że 250 zł :)... kolega z pracy.. nie jakoś bardzo dobry zastanowię się jeszcze ale tak myślę 250 zł - 300 zł. fakt o weselu wiedziałam wczesniej, ale myślę że jak sama idę , jestem z gości nie pijących.. nie muszą mi noclegu załatwiać.. aczkolwiek wesele dalko ode mnie

Gość krótko czy długo nie ma znacz
Czy idziesz na krótko czy na długo to akurat nie ma znaczenia, bo jeśli chcesz dać, "żeby się zwróciło za talerzyk" to oni i tak płacą tyle samo nieważne czy siedzisz do końca czy wychodzisz po obiedzie. Ja uważam, że skoro idziesz sama, a to jest kolega z pracy to 200 zł i kupon totolotka w zupełności wystarczy, chyba że bardziej przyjaciel to max 300 zł bo też bez przesady.

Gość WSZYSTKIM
o z totolotkiem super sprawa

aha zapomniałam :) będę się jeszcze dokładać do dwóch prezentów , jeden z pracy i drugi też z pracy tylko z innego działu,.... bo wcześniej pracowałam z nim w innym dziale

Gość stara mężatka
To moim zdaniem 200 zł jest wystarczającą kwotą

dziękuję za odpowiedzi... przemyślę to jeszcze na spokojnie,.... ale napewno dam albo 250 zł albo 300 zł ale skłaniam się ku 250 zł... tym bardziej, że do dwóch prezentów się jeszcze dokładam w pracy.. Nie wiem ile płacą za "talerzyk" ale na pewno mniej niż 200 zł... dziękuję raz jeszcze

Gość bootsyyy
a co dac z okazji samego ślubu cywilnego? bez przyjęcia, bez niczego? mam dylemat... nie wiem co im dać :O

Gość olaboga a ja ide na wesele
z partnerem i chcemy dać 300 od pary - to moja b. dobra przyjaciółka, ale ja trzy miesiące temu straciłam prace i na razie żyję z oszczędności, a partner (nie mąż) też kokosów nie zarabia. myślcie, że się obrazi? jestem z Podkarpacia.