Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem nie wiem nie wiem

Co to może być za choroba?

Polecane posty

Jakieś 2 tygodnie temu dopadła mnie grypa. Wiecie.... typowe. Ból głowy, mięśni, katar i gardło obolałe jakbym je zdarła od krzyczenia. Pomęczyłam się dwa - trzy dni łkając gripex i przeszło wszystko prócz tego zdartego gardła. Nie był to taki typowy ból bo: 1. bolało tylko w nocy przy przełykaniu 2. raczej jakby było podrażnione katarem. W dzień po wypiciu jakiejś gorącej herbaty przechodziło ale dyskomfort powracał w nocy. I tak dwa tygodnie. Przez te ssałam chlorochinaldin i inne tabelki od gardła. Ale nie przechodziło. Codziennie zaglądałam do gardła i prócz zaczerwienionych łuków nic nie było. Dziś zajrzałam i na prawym migdale mam dwa białe placki. Nie duże. Wielkości łebków od zapałek. I białe jak śnieg. Prócz tego dyskomfortu w gardle nie mam innych objawów. Nawet typowo przeziębieniowych. Nie mam jak iść do lekarza. :( Jak to wyleczyć domowymi sposobami?

Gość Wiem wiem i powiem
Normalne po infekcji. Jak miałeś katar czy przeziębienie czy tam grypę. Tez tak mam. To rolne czopki. Wycisnij i będzie ulga. Mogą się czasem pojawiać ot tak to idź do lekarza żeby ci wymaz z gardła wziął bo możesz mniec bakterie. Acha, te czopki strasznie śmierdzą i jak wyjmiesz zobaczysz że takie białe to one nie są .

Chyba żartujesz? Jak ma je wycisnąć z migdała?

Gość Wiem wiem i powiem
Palcem albo końcem łyżeczki ... Obleśne aleco chcesz zrobic? Lekarz ci nie wyciśnie ;)

Wiem wiem i powiem " Wycisnij i będzie ulga" :o:o:o: ja pierdole. autorko idź po prostu do lekarza, skieruje Cię do laryngologa albo sam zapisze jakieś antybiotyki. Nic nie wyciskaj, nie bądź głupia, jeszcze sobie zaszkodzisz.

Gość fjre...
dokładnie. skąd wiesz , z czego ten nalot jest? możesz sobie rozsmarowac po całej jamie ustnej przy wyciskaniu . jak nie do lekarza to płukanki odkażające wygooglac sobie prosze. na początku infekcji pomaga roztwór zwykłej soli.

Gość niemalowane\drewno
nie chce Cię straszyć, ale moja siostra wylądowała w szpitalu z czymś takim.. zaraz znajde co to było.. ale mogła sie udusić bo jej to rosło.. :/

Gość niemalowane\drewno
chyba że nagina.. nie wiem.. nie mogę znaleźć, ale to chyba nagina..

Gość niemalowane\drewno
Mam to samo i to od pradawna.Migdałki mam zniszczone od przebytych b.wielu angin i innych infekcji g.dróg oddechowych.grudki o których tu mówimy u mnie są jasno zielonkawe i rownież niestety b.źle ''pachną'' i maja konsystencję kaszy-łatwo je po prostu rozmazać.Co kilka dni dosłownie sama oczyszczam sobie te migdały (bo te grudki ciągle się tworzą).Umytym palcem(końcem opuszka)dociskam migdałek i widzę w lusterku jak z kraterów migdałkowych wyłażą cale złogi tych grudek.Nie macie pojęcia ile tego tam jest!Raz wyszło mi tego pół łyżeczki od herbaty.To jest w tych migdałach ciągle nawet jak nie choruje (ale niestety b.łatwo zapadam na przeziębienia i zapalenie oskrzeli.Najpierw myslałam ze to ropa a teraz juz sama nie wiem .W dzieciństwie mialam gronkowca co objawialo sie tym ze robiły mi się b.bolesne czyraki na ciele.Wyleczono mnie wspomnianym sokiem z kiszonej kapusty i ogórkow.A wiec cos w tym jest!!!ten kwas to istne bogactwo zwiazkow mineralnych-b.aktywnych.Dzielmy sie radami moze znajdziemy skuteczny srodek.Pozdrawiam. to znalazłam an forum.. i wiele osób pisze żeby pić sok z kapusty np..