Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmywająca2345

zmywarka Bosha zepsuta pomocy

Polecane posty

Gość zmywająca2345

ile kosztuje naprawa zmywarki Bosh, wczoraj działała, dzisiaj już nie, ma ok 2 lat, nie mogę znaleźć gwarancji czy mieliscie taki problem?

Gość przelot_em
Ja miałam taką samą i działała mi bez zarzutu przez ok. 13 lat. Ale te stare typy były super. Jak mi się zepsuła już nie opłacało sie naprawiać bo części do niej są droższe niż zakup nowej. Może Twoją jeszcze opłaca się naprawić ale nowe typy nastwione są już na ok. 5-6 lat uzyteczności. Niech mechanik Ci powie czy warto, zależy co jest niesprawne.

Gość na dzień dobry zrób test
a skąd mamy wiedziec co ci się zepsuło? Telepatycznie może? Jak można cokolwiek poradzić skoro nie wiadomo co się zepsuło?? Wezwij fachowca niech spojrzy i ci powie jaki będzie koszt naprawy. Inaczej się nie da.

Gość zmywająca2345
wezwę, ale zapytać można nie działa wcale, więc nie wiem i wczoraj po myciu woda stała na dole, wiec już wogóle nie wiem o co chodzi moze ktoś miał podobnie?

może filtr zapchany i woda nie zeszła? Jeśli piszesz ogólnikowo to jak można cokolwiek pomóc?

Gość zmywająca2345
wiem, że ogólnikowo, bo sama narzie więcej nie wiem, filtr wyczyścilismy, ale nie włącza się wogóle i ta woda wczoraj

ale kontrolki się palą? Może jakieś zanieczyszczenia stoją gdzieś dalej w wężu odpływowym? Na twoim miejscu zerknęłabym do instrukcji i zobaczyła może są jakies informacje na temat stojącej wody. Bo to nie jest normalne.

Gość zmywająca2345
nie nie palą się wogóle, chce włączyć i nic

skoro się nie palą to sprawdźcie czy jest zasilanie w gniazdku.

Gość zmywająca2345
kurna no wszystko działa, to zasilanie chyba też jest, jestem w pracy i pisze, ale zadzwonię do domu niech sprawdzą,

wiesz metodą eliminacji -jesli w gniazdku jest zasilanie to problem tkwi już w samej zmywarce więc bez fachowca się nie obędzie. Nie ma co kombinować.

Gość zmywająca2345
no właśnie, tylko co i czy droga będzie wymiana, bo slzag mnie juz trafia na te sprzęty, jeszcze gwarancji nie moge znaleźć, może nam nie dałą firma, która zakładała razem z meblami ppd zabudowę, ehhh

Gość zmywająca2345
a czy jeśli jest zapchana w rurze, to mimo wszystko powinna sie włączyć? tzn. czy kontrolki powinny się palić? moze tu tkwi proble?

oczywiście że nawet jeśli zapchana jest rura to powinny się kontrolki palić. Taki problem nie spowoduje odcięcia zasilania. Szukaj instrukcji obsługi -tam często są odpowiedzi na najczęstsze problemy. skoro sprzet był przez tamtą firmę zamawiany to oni powinni ci dać gwarancję albo przynajmniej paragon lub fakturę jako dowód zakupu.

Gość zmywająca2345
faktura chyba jest, boze, czemu mnie to spotkało, zartuję ,ale nerwa mam strasznego

wszystko się czasem psuje więc na to nic nie poradzisz. Poczekaj co powie fachowiec. Może to drobiazg.

Gość zmywająca2345
oby, bo zmywara kosztowała prawie 3 tysiaki, a tu po 2 latach taki problem, niczego nie mozemy być pewni

Gość zmywająca2345
Uwielbiam oglądać Jerry'ego Springera. Kiedy goście mają odpowiedzieć na pytanie Jerry'ego, wyłączam głos i udaję, że to ja gadam z Jerry'm. Gdy nie mogę już wymyślić nic o seksie, włączam głos i macham ustami jak np. biseksualna gruba czarnulka żali się na swoją dziewczynę, która ma wąsy

Gość zmywająca23456
a podszywom już dziękujemy

Gość zmywająca2345
Rzeźbię w szarym mydle

Gość zmywająca23456
jest, znalazłam problem, kabel zwyczajnie wysunął się z gniazdka, a że jest za meblami i trudno do niego dotrzeć, to myślałam, ze to nie to (korki były ok) uff dzięki za rady wszystkim

Gość 12345u473490
hhahaha ale leb naprawcie mi zmywarke ON LINE

Gość zmywająca23456
no wiesz, jest jeszcze coś takiego jak pozostali domownicy i skoro wynaleziono telefony to z nich skorzystałam i telefonicznie poradziłam sprawdzić wtyczke, skoro korki ok, ale ty pustaku widzę, ze głową ani rusz bez odbioru

Gość 12345u473490
umiesz z telefonu skorzystac?łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaał jestem pod wrazeniem bo z innymi rzeczami sobioe nie radzisz wogole

Gość zmywająca23456
no z czym sobie nie radzę hę?

Gość 12345u473490
np z wtyczka !!!!!!!! hahahah cchcialabym zobaczyc jak serwis bosha wpada na chate a zmywarka nie podlaczona do pradu i twoj wyraz twarzy hehehehehhehe

Gość zmywająca23456
no własnie tępaku pomyślałam sama, zanim wezwałam serwis widzę, ze za mną nienadążasz, wiec wyluzuj

Gość zziębnięta
Ja mam kilkuletnią zmywarkę BOSH-a i ostatnio sie popsula tzn nie pobierala wody.Wezwalam speca od zmywarek,ktory mila przyjsc na drugi dzien.Odwolalalm jednak jego wizyte bo sama naprawilam ;)Otóż energicznie poruszalam wężem od wody i zmywarka ruszyla.Musialo cos sie tam przytkac.I tym sposobem zaoszczedzilam troche kasy bo podejrzewam ze "spec" zrobilby to samo a skasowalby mnie jak za jakąś powazną usterkę ;P

Gość hej blondi
pomyślałaś sama? z tego co widzę forumowicze musieli podpowiedzieć ci to rozwiązanie w sumie szkoda że ci pomogli, byłyby niezłe jaja w razie wizyty serwisantów :-D