Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lala9

Alimenty, fundusz, komornik

Polecane posty

Witam. Zamierzam zgłosić dłuznika do funduszu alimentacyjnego. Uzyskałam od komornika zaświadczenie o bezskutecznej egzekucji alimentów. Tutaj mam pytanie: Czy muszę informować komornika o tym ze zgłosiłam go do FA? Czy komornik dostanie jakoas informacje od MOPSu? Żebym pozniej nie dostawała aliemntow od komornika i z funduszu.

Gość fx2fx
Mogłaś to zrobić z kopią do komornika

Gość a jest mozliwosc aby
dostawalo sie i z FA i od komornika ?? czy komornik sciaga to co jest z FA ?? bo mi sie wydaje ze mojego znajomego jeb**a na kase. Ma zadluzenie, ta panna pobiera zaliczki z FA i na dodatek jeszcze jakies zapomogi ktore on ma oddac jak to mozliwe?!

Z tego co wiem, jak dostaje się z FA to już komornik nie sciąga bierzacej raty jedynie zaległości.

jeżeli dostaje i z FA i od komornika bierzace raty to bedzie musiala zwrocic do MOPSU kase. Dlatego pytałam bo ja chce uniknac takiej sytuacji.

a komornik moze sciagac tylko i wylacznie zaleglosc czy moze sciagac i to i to ?? da sie to jakos sprawdzic czy takie pieniadze oddaje do mopsu??

Gość bialostoczank
mi komornik sam powiedzial ze moge isc do mopru. Mam od 3lat alimenty na dziecko z funduszu,a to co komornik wyegzekwuje przekazuje dla mnie z tego powodu ze w wyroku mam alimenty na sebie. Mysle ze obie instytucje wspolpracuja ze soba bo np gdy dostaje jakies pismo od komornika to w adresacie jest jeszcze mopr.

aha, dziękuję za informacje. Chcę złożyc i mam nadzieje też, że odzyskam zaległości, czyli ponad 5 tys.

Gość bialostoczank
i na pewno nie jest tak ze trzeba zwracac pieniadze jesli sie dostaje i od komornika i od fa

to w takim razie alimenciarz ma placic i na dziecko i na FA bo ktos korzysta z tego funduszu ?!? dlaczego?!

własnie z tego co czytałam trzeba zwracać pieniądze jeżeli jednocześnie pobiera się od komornika i z FA