Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polla303

ogrzewanie w bloku

Polecane posty

Gość polla303

Zaczął się sezon grzewczy i tak myślę ile tym razem przyjdzie mi dopłacic. Za tamten sezon mam 700zł dopłacic a naprawdę dużo nie grzeję. Mieszkanie 50m2, kaloryfery na maxa nie są odkręcane a mimo wszystko tyle mam do zapłaty, co jest nie tak?

Gość Astasia
Może okna masz pootwierane bo Ci gorąco zamiast kaloryfer przykręcić? Ja mam zwrotu 450zł za ogrzewanie, a w mieszkaniu zawsze ciepło jak w piekarniku.

Gość Karolina BG
Może masz nieszczelne okna albo mieszkanie szczytowe ?

Gość polla303
Wietrze mieszkanie, ale zimą krótko, w sypialni otwieram na 10-15 min przed spaniem i zamykam. Okna nowe. Mieszkam na 4 ostatnim piętrze cz y przez to może mi uciekac ciepło? Na kaloryferach mam podzielniki ciepła a słyszałam, że one wcale nie są takie dobre.

Gość polla303
Mieszkanie w środku.

Gość Astasia
To jak mieszkasz na ostatnim piętrze to może ciepło dachem uciekać. Sąsiad który u mnie w bloku mieszka na ostatnim piętrze narzeka że ma zimno mimo ze kaloryfery na full. A ja mam ustawione na 1 a w pokoju piekiełko.

Gość polla303
Znajomy mi też mówił że jak latem są upały a u mnie w mieszkaniu wtedy nie do wytrzymania jest to te podzielniki mogą nabijac te ciepło.

Gość polla303
Ja jak mam kaloryfery na 1 odkręcone to praktycznie w ogóle nie grzeją. musi byc na 2 lub 3 żeby temp. w domu była tak 21 stopni.

Gość 837827387
To ciesz się że nie mieszkasz w domu wolnostojącym, jak nieraz za dwa mce dostaję rachunki po 2 tys. złotych za gaz.

Gość radom to zaglebie bezrobocia
poprzedni sezon grzewczy zacął się już we wrześniu, a skończył w maju to dłuższy sezon niż poprzednie był, tak więc zaliczki nie pokryły kosztów- stąd dopłata

Gość ja w ogóle nie włączam
kaloryferów - a tez musiałam dopłacić. Tak ja napisał/a radom to zaglebie bezrobocia: "zaliczki nie pokryły kosztów"