Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna 22

pomocy poczta polska :)

Polecane posty

Gość dziewczyna 22

mam do wysłania kumpeli sukienke, taką małą czarną lekką... chcę wysłać ją jak najtaniej.... czy moge ją wysłać w kopercie z bąbelkami lub zwykłej kopercie tylko że większej? jak to się odbywa? ile zapłacę, i jakie znaczki? była by to przesyłka do gdańska

Gość sdada
wyslij listem ekonomicznym bedzie najtaniej :)

Gość dziewczyna 22
czyli jak to zrobić? totalnie się nie orientuję.... o jaki znaczek poprosić? i czy jak poproszę o priorytet to sama wrzucam do skrzynki?

Gość dziewczyna 22
tak wiem jestem tempa w tej kwestii

Gość dziewczyna 22
napiszcie o co mam poprosić na poczcie? czy ta przesyłka będzie ważona?

Gość sdada
zapakuj możesz tak jak pisałaś, idz na pocztę powiedz że listem ekonomicznym dostaniesz druczek do wypełnienia, kasjerka ponakleja znaczki z zrobi resztę, zapłacisz ze 3 zł :)

Gość smutne,jak się to czyta,
ale odpowiem Idź na pocztę, zapakuj sukienkę w kopertę-nie musi być z bąbelkami-zaadresuj. Nadaj ją poleconym-musisz wypełnić druczek na list polecony-znajdziesz go na poczcie. Poleconym, bo w razie zaginięcia masz dowód nadania. Powinno wyjść ok. 6 zł. Biedne ciemne pokolenie byłych gimnazjalistów...

Gość lallaallalallalallal
ło matko!:) idziesz na poczte, kupujesz koperte babelkowa, do ktorej zmiesci sie sukienka, pakujesz, idziesz do okienka, dajesz pani do wyslania listem ekonomicznym, ona sama przykleja znaczki. jesli chcesz miec dowod wyslania, to wypelniasz dodatkowo maly druczek potwierdzenie nadania, i wysylasz wtedy poleconym ekonomicznym. placisz, wychodzisz. nie ma za co:)

Gość sdada
za polecony masz 4 z groszami :) ale wyślij ekonomicznym tak samo długo idzie, bo wszystkie i tak do jednego wora ładują

Gość szczypka
ja chrzanię, nie do wiary:( kup dużą kopertę bąbelkową, zapakuj, zaadresuj kopertę, weź awizo z poczty, jeśli chcesz polecony, wpisz na awizo dane adresata i odbiorcy, idź do okienka daj pani kopertę, ona to zważy i powie ci ile płacisz za znaczek, ona go raczej naklei i zabierze tę paczkę, już o nic nie będziesz sie martwić

Gość dziewczyna 22
nienawidzę chodzić na pocztę, proszę mi się nie dziwić.... :)

Gość dziewczyna 22
dobra super dzięki, no co nie śmiejcie się :)

Gość stara raszpla wlasciwa
kobieto wysylaj poleconym bo sukienka zaginie w akcji, Mialam tak ze sliczna tunika na allegro, dziewczyna wyslala mi ekonomicznym i nigdy do mnie nie dotarla. Na szczescie byla uc zciwa i zwrocila mi pieniadze. Koniecznie poleconym bo potem szukaj wiatru w polu.