Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stara raszpla wlasciwa

aparat ortodontyczny

Polecane posty

Witajcie. Mam pytanie, nie mam gornych szostek i przeszkadza mi to bo przy usmiechu widac luke. Szansa jest noszenie aparatu ok 2 lat zeby "sciagnac" zeby. Nie wiem czy to dobry pomysl i czy wytrzymam z blachami tak dlugo. Macie jakies rady czy sugestie? Dodam ze konsultowalam sie z 2 ortodontkami i wstawienie implantow nie wchodzi w gre - nie ma miejsca. Czy zdecydowalybyscie sie nosic aparat tak dlugo czy zostawilybyscie zeby tak jak jest?... Prosze o odpowiedz plis, pisalam na forum o aparatach ale nikt nie odpowiedzial..

Gość wytrzymasz..
wytrzymasz jak tylko ci na tym zlaeży. a czas biegnie tak szybko :) w ogóle to przeciez nie musisz blach zakładac , ja nosiłam takie przezroczyste

Tak, jakos tak, chyba te siodemki "podjezdzaja" blizej, bo przednie zeby mam jak to powiedziala ortodontka bardzo ladne. I wlasnie nie wiem czy sie decydowac na to, czy wytrzymam psychicznie ciagle z tym czyms na zebach. Ortodontka powiedziala ze bedzie najlepszy aparat metalowy skoro pale....

to zesmy sie nagadali

Gość tez chce aparat
ile kosztuje taki aparat?

ja miałam metalowy, tzn mam ale juz tylko na dole. Czas naprawde biegnie bardzo szybko, ja dopiero co zakładałam a już dwa lata minęły i mi zdjeła. koszt? zależy gdzie w jakim mieście. Ja płaciłam 1300 za jeden łuk, no i retencja 150. ale ceny są przeróżne

a czy mozna palic noszac aparat?

Gość misiejka
cześć, mojej ortodontce nie udało się sciągnąć do końca siódemki na miejsce szóstki, została jednak szparka. zawsze ryzyko z aparatem, moze lepiej implanty? Aparat jest drogi, co miesieczne wizyty, późńiej też jakaś płytka utrwalająca,poza tym aparat to duże obciązenie dla pozostałych zębów, nie wspominając już o bolesności noszenia aparatu.

Dzieki misiejka. Tego sie wlasnie obawiam, ze zmieniajac cos czego prawie nie wiedac, uszkodze czy nadwyreze pozostale zeby. Nie bedzie idealnie, juz mi zapowiedziala, nie ma szans aby sie idealnie 7 przesunela. Na implanty nie ma miejsca, szczelina jest za mala.

Implanty sa duzo drozsze od aparatu ...