Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie no jajca normalnie

ALLEGRO i wielki problem!!!co teraz????

Polecane posty

Kuuurde kupiłam 3 notesy u sprzedawcy ktory nie ma żadnej oceny. Tak sie pospieszyłam ze nie rpzeczytalam regulaminu a teraz po zakupie czytam: 4. Zakupiony przedmiot jest wysyłany z Hong-Kongu (Chiny) w przeciągu 2 do 5 dni roboczych od otrzymania przez nas płatności. 5. Paczki są wysyłane od poniedziałku do piątku. 6. Zamówionego towaru nie można odebrać osobiście ponieważ magazyn wysyłkowy znajduje się w Hong-Kongu. 7. Kupując na tej aukcji wyrażasz zgodę na wysyłkę towaru z zagranicy i poniesienie w związku z tym podanych w cenniku kosztów przesyłki. Podane koszty dotyczą 1 szt. Każda kolejna sztuka zostaje wysłana w osobnej paczce. 8. Czas dostawy towaru od chwili wysłania może wynosić od 10 do 31 dni roboczych. Przesyłki mogą sporadycznie zostać objęte procedurami celnymi, co będzie wiązało się z naliczeniem dodatkowych opłat w postaci cła i podatku VAT (sytuacje takie zdarzają się naprawdę wyjątkowo) - opłaty ponosi Kupujący.

ona napisała ze za rpzesylke bede placic 10 zł a tu wychodzi na to ze moga mnie obciazyc wiekszymi kosztami tym bardziej ze watpie zeby z honk kongu byly tak tanie przesyłki:-(

Gość fgadsfhsha
straszny problem. wycofaj sie z kupna i tyle. napisz do sprzedawcy to co tutaj piszesz i wycofaj sie

Miał ktos taki rpzypadek????:-(

wycofaj sie??ty myslisz ze ona mi pozwoli sie wycofac??chyba zartujesz...:-/

kurde przeciez oni mi teraz mogą dowalić za sama przesyłke 100 zł!!!!!kurwaaa mac co to ma byc w ogole???????czemu coś takiego jest dopuszczalne????

jak to mozliwe ze allegro pozwala na coś takiego??w zyciu nie pomyslalabym ze cos takiego może sie zdarzyc!!

co ja mam teraz zrobic????czy ktos tu moze mi doradzic???

Gość sisisia
A już zapłaciłaś? Jeżeli nie, to jak najszybciej wycofaj się z zakupu. Napisz maila.

Gość zmartwionamonika
a gdzie ta aukcja jak ona wygląda podaj link do niej

Gość fgadsfhsha
przstan histeryzowac i normalnie napisz do nich, ze rezygnujesz z zakupu/ co ci zrobia? uwazasz, ze przyjedzie mafia z homgkongu i cie napadnie, czy co? czego sie boisz?

Gość zmartwionamonika
pomoge ci bo troche działam w temacie tylko podaj mi link do aukcji

Gość sisisia
Możesz też coś ściemnić, że dziecko dorwało się do kompa i wcisnęło kup teraz. Wymyśl coś.

ja już zapłaciłam w piątek:-( czy ktos z was sie z czyms takim spotkal??czy to jest legalne??? wysylalam pieniadze na polski adres dlatego nic nie wzbudziło moich podejrzen

Gość zmartwionamonika
a gdzie ta aukcja jak ona wygląda podaj link do niej pomoge ci bo troche działam w temacie tylko podaj mi link do aukcji

nie chce podawac linku ale czy mieliscie juz taki przypadek??

Gość zmartwionamonika
no to nie pomoge sory

monika a co to ci da ze podam ci link?? nie mozesz mi udzielić rady bez tego??:-(

Gość zmartwionamonika
nie nie moge przykro mi chcesz pomocy to podaj link to podziałam

Kindi ale jak to anulowac???? Ludzie doradzcie mi konkretnie prosze:-(

Gość zmartwionamonika
no to podaj ten link to pomoge kurde linka sie boisz podać głupiaś czy co??? przecież nie bede nic sprawdzać

a po ci ten link??mozesz mi wyjasnic???

Zakazane są też oświadczenia, że licytowana kwota jest ceną netto (bez VAT) lub że należy doliczyć określony procent w celu uzyskania faktury VAT. Wszystkie licytowane kwoty są cenami brutto (z VAT) podanymi w złotówkach i jeśli Sprzedający prowadzi działalność gospodarczą, jest zobowiązany na życzenie nabywcy wystawić fakturę bez dodatkowych kosztów.

Gość zmartwionamonika
o rany boskie dziecko mam ci pomóz czy nie jak chcesz to podaj jak nie siedź i płacz dalej i użalaj sie do rana

Piszesz do sprzedającej, że niedoczytałaś, że ona nie ma tego towaru i nie podała ceny ostatecznej. Ponadto poinformuj ją, że niedopuszczalne na Allegro jest podawanie ceny bez VAT, a taki zostanie ci pobrany na odprawie celnej. Poproś ją o anulowanie aukcji. Ona zgłosi to do Allegro i Allegro zwróci jej prowizję. Najpierw bądź upszejma.

nie no jajca normalnie a po ci ten link??mozesz mi wyjasnic??? A czemu nie chcesz jej podać linka? Ten notes to wibrator?

Gość asiulinkkaa
Ja miałam taki przypadek tylko byłam tego świadoma;) Zamówiłam przenośne DVD wysyłane właśnie z Hong-kongu. Zamówiłam jedną rzecz więc koszty przesyłki miałam jedne. Jeżeli chodzi o opłaty celne to niestety musiałam zapłacić (było to około 70zł) tylko sprzedający wszystkie poniesione koszty mi zwrócił. Ogólnie byłam zadowolona z zakupu i DVD działa bez zarzutu.