Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratiunka

mój chłopak i ja.. mamy zupełnie inne poglądy

Polecane posty

Gość ratiunka

polityczne, społeczne itd oczywiście zdawałam sobie sprawę z tego wcześniej ale z okazji wyborów znowu zaczęły sie rozmowy na ten temat. Dziwie sie czuję z tym że osobą która uważałam za swoją bratnią duszę ma tak skrajnie rózne wyobrażenia, szczerze mówiac takie które zawsze mnie troche przerażały lub w najlepszym wypadku wzbudzały pożałowanie. Nie wiem czy tak sie da na dłużą metę :o Dodam że nie jest jakiś zacięty w tych przekonaniach, ale nie chce żeby ojciec moich dzieci miał takie poglądy..

Gość ty albo on
jesteście z awansu społecznego. wiec to powinno wrócić do plebsu i tak szukac partnera o podobnych poglądach. Bo jak wiesz towarzysz Marks mówił, że to byt kształtuje wiadomość :P

Gość To zastanów się, z czasem
coraz więcej będzie różnic... niestety...

Gość ratiunka
wiec macie wszyscy identyczne poglądy jak partner/ partnerka? Szkoda mi takiego związku, bo chłopak jest dobry i kochany dla mnie. Dla niego róznice w naszych poglądach są nieważne ale mi to jakos przeszkadza :o

Gość Nic z tego nie bedzie.
,

Gość wgdywygd
W gruncie rzeczy wazne jest zeby miec te same poglady w wzanych kwestiach. W tych mniej waznych mozna pojsc juz ostatecznie na jakis kompromis. Przynajmniej ja tak uwazam. Dobrej nocy.

Gość 6454
można mieć różne zdania, ale podstawowe poglądy powinny być podobne. Z czasem bedzie coraz gorzej, a róznice poglądów prowadzą do spięc, kłótni i rozpadu związku

takie same - w zasadniczych kwestiach, bo jak rozumiem o te chodzi, tak? nie wyobrazam sobie tworzyc zwiazku z kims kto inaczej - w kwestiach zasadniczych - widzi urzadzenie tego swiata;/

"wiec macie wszyscy identyczne poglądy jak partner/ partnerka" nie trzeba mieć identycznych poglądów. ale trzeba wzajemnie szanować swoje opinie w kwestiach, w których są one odmienne.

albo zaakceptujecie swoje poglądy i zdania na niektóre sprawy - albo będzie koniec :)

nie zawsze warto isc na kompromis i meczyc sie z kims kto uwaza inaczej w waznej dla nas kwestii - ta kwestia bedzie przewijac i za kazdym razem bedzie powodem spiec;/ ja jestem wygodna i otaczam sie ludzmi podobnymi (no moze bez przesady) ale jednak do mnie;-))

Gość wgdywygd
Jeszcze wtrace swoje 3 grosze. Po co sie meczyc z kims kto ma inne poglady i isc na wieczne kompromisy na sile akceptujac je jak mozna spotkac kogos kto nei ebdzie sie od Ciebei roznil w bardzo wielu kwestiach i bedziecie sobie nawet czyatc w myslach tak bedziecie podobni. Zastanow sie. A teraz ide juz naprawde spac. Dobrej nocy wszystkim:)

ja tez uwazam ze przeciwnosci sie ...wcale nie przyciagaja, moze na chwile fascynuja odmiennoscia, a potem zaczynaja sie odpychac oraz oddalac;/

Gość ratiunka
dobranoc :) Dziękuje za opinie. Nie wiem czy to są zasadnicze kwestie, dodam że kompromis zawsze wychodzi z jego strony. Tak sobie myśle że może we mnie jest problem, że nie potrafie zaakceptować zdania różnego od mojego. wcześniejsi faceci jeszcze bardziej sie róznili ode mnie i to były wieczne kłótnie, wszczynane przeze mnie :o

Gość tak sobie mysle..
Sama musisz wiedziec czy to sa kwestie wazne dla Ciebie czy jakies blahostki. Jesli wazne to mozesz tego zalowac w przyszlosci. To podobienstwa sie przyciagaja tak jak ktos juz wczesniej napisal i to one sa nadzieja na udany zwiazek.

Gość wsopolne poglady bardzo
cementuja malzenstwo- wiem po sobie, wiec zastanów sie

Gość dfgfgfgghghdsdfdfsdf
ja z chlopakiem mamy te same poglądy i sama nie wyobrazam sobie byc z kims kto ma inen poglady niz ja, czyli np. jest ateistą, wyborcą PO, jest za aborcją, popiera homozboczencow... nigdy nie bylabym z takim chlopakiem, po prostu niesamowicie brzydzą mnie tacy ludzie swoja glupotą.

Gość dfsfdsf
jak sie całujesz z nim to tez myslisz o jego pogladach, co za ludzie???

Gość u mnie tez tak było
ja głosowałam na PiS, on na PO, przed wyborami atmosfera w domu była gęsta :P Nie mogłabym być z kimś kto ma radykalnie inne poglądy na życie, to czy chce mieć dzieci i jak je wychować, poglądy religijne (jestem agnostyczką, nie jestem uprzedzona do wierzących, ale partnera nie chciałabym religijnego), inne fundamentalne kwestie, które liczą się tu i teraz. Ale to, że gdybyśmy rządzili państwem, robilibyśmy to inaczej... cóż, żadne z nas raczej rządzić nie będzie, więc kończy się na długich wieczornych dyskusjach :))

Gość aco aco aco aco
dfgfgfgghghdsdfdfsdf Uff..jak dobrze, że są takie kobiety jak Ty, ci prawiczkowaci wyborcy PIS mają przynajmniej w co kutasa wkładać.

A ja uważam,że wszystko da się pogodzić. Ja-ateistka,mój facet-osoba wierząca.On PiS a ja PO.On twardo stąpajacy po ziemii pesymista a ja marzycielka i optymistka.Jednak nie wchodzimy sobie z butami w poglądy i w styl życia.Rozmawiamy,rozmawiamy i jeszcze raz rozmawiamy-ustalamy kompromisy.On słucha moich racji a ja jego i zawsze jakoś się dogadujemy.Raz ja mam przewagę a raz on.A dzieci nasze nie bedą miały z góry zaplanowanego życia i poglądów.Będą robiły i wierzyły w co chcą :)