Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość policealna.

Język angielski zawodowy w szkole policealnej. Jak z nim jest? duże wymagania?

Polecane posty

Gość policealna.

Chcę się zapisać do szkoły policealnej. Jednak widzę, że na każdym kierunku odbywają się zajęcia z języka zawodowego i wszędzie jest to język angielski. Ja miałam styczność z tym językiem, ale go nie znam. Biegle mówię natomiast po rosyjsku. Niestety uczyłam się dawno w szkole średniej i wtedy inna była podstawa programowa. Jestem po studiach jednak na studiach były dwie grupy jedna angielska druga z językiem rosyjskim. Poszłam na rosyjski. A tutaj tego wyboru nie mam. Chciałam zatem zapytać jak wygląda język zawodowy w takiej szkole policealnej? czy wystarczy wiedza ta co na bieżąco powiedzmy wkucia jakiś słówek związanych z zawodem? czy konieczna jest znajomość całego języka . Bo z tym sobie niestety nie poradzę. Zapewne nie będą uczyć od podstaw, bo w dzisiejszych czasach każdy ten język w małym lub większym stopniu zna, a ja. Co możecie mi poradzić. Powinnam zapisać się dzisiaj ponieważ zjazd jest już w ten weekend, ale mam obawy, że przez ten język nie skończę tej szkoły.

Gość l;kj
Dlaczego pytasz o to na forum, a nie w SZKOLE? W każdej szkole zapewne wygląda to nieco inaczej, w niektorych treba zdawać egzamin z języka i jeśli masz zbyt niski poziom, to cię po prostu nie przyjmą. Taki informacje może ci podać tylko szkoła.

Gość policealna.
Do szkół policealnych przyjmują wszystkich. W sekretariacie nie dowiem się o to co jest na zajęciach. A w szkole? do szkoły i nauczycieli będę mieć dostęp po zapisie. Chciałabym wiedzieć przed. Tak i pytam na forum, bo może ktoś kończył szkołę policealną i może mi coś na ten temat powiedzieć.

Gość uppppppppppppppppppppp
w cosinusie byl luz. byla grupa dla poczatkujacych-ci co nie mieli angielskiego lub mieli bardzo dawno. i grupa zaawansowanych ktorzy w tym czasie robili swoje rzeczy na poczatku kobieta przynosila nam akies cwiczenia a potem zapytala czy nadal to chcemy czy sami mamy jakies materialy i sami sobie przynosilismy

ale musielismy przychodzic.siedzielismy sobie z tylu sali . a poczatkujacy mieli normalne zajecia. egzamin byl wspolny. w sumie byl ulozony zanim babka poznala grupe wiec byly dosc trudne jak dla poczatkujacych pytania ale wygladlo to tak ze losowali z tych zestawow a i tak pytala ich z przerobionego materialu:-)

Gość l;kj
Ponownie: w każdej szkole jest przecież inaczej. W szkole w której byłam mieliśmy wstępny egzamin zjęz. angielskiego - i to ostry, ustny i pisemny. Ale na zajęciach był business english, nikt nie traciłby czasu na powtarzanie gramatyki. Najwyraźniej skoro do TWOJEJ przyjmuja wszystkich i nie trzeba było zdawać egzaminu (nie wymagali też jakiegoś świadectwa?) to albo poziom języka jest niski i zdołasz nadrobić (to by wskazywało też ze poziom ogólniejest niski i szkoła ma dawać tylko papier, no niestety, bez złośliwości) albo zakładają że ludzie którzy chcą się uczyc jezyka zawodowego mają juz jakieś pojęcie o języku w ogóle i że wiedzą co robią.

Gość ,jgmjhc,chj,yf,y
a ja byłam w żaczku też angielski zawodowy i był luzik, na egzaminach także, polecam żaka

w zwyklej szkole typu cosnius czy zak albo apedukacja na pewno nie ma podzialu na grupy ani zadnych wstepnych egzaminow. nikt sie w to nie bawi. na stuiach to wiem ze sa wstepne i dziela na grupy. a tu wychodza z zalozenia ze wzyscy sa sredniozaawansowani a w praktyce wychodzi roznie

Gość l;kj
Nota bene - jak sobie wyobrażasz używanie branżowego słownictwa bez znajomości "całego jezyka" jak to ładnie ujęłaś? W pracy będą wymagać np. zdania "przesłalibyśmy Państwu cennik ale prosimy o wcześniejsze potwierdzenie danych technicznych ponieważ nasąpiła pomyłka" - a ty znasz tylko słówka "cennik" i "dane"?

Gość l;kj
Poza tym, na takie akurat pytanie powinni odpowiedzieć w sekretariacie bez trudu...

oj nie przesadzaj najwyzej nie bedzie sie ubiegac o taka posade gdzie wymagaja jezyka. akurat z mojej grupy prace dostaly osoby z tej grupy poczatkujacej i jeyk nie jest im do niczego potrzebny.mialay farta i maja prace. a ja znam jezyk duzo lpiej i pracy nie moge znalesc

Gość asasdaswawazaxa
nie przejmuj sie nie jest ciezko, u mnie w zaku ci ktorzy nie uczyli sie przed tem angielskiego są lagodnie traktowani

Gość gość
Nie masz matury? Przerwałeś edukację i nie wiesz co dalej? U nas możesz zdobyć zawód technika już w rok! CZESNE i WPISOWE 0 zł. Polecamy kierunki: administracja, BHP, Florysta, informatyka, kosmetyka i wiele innych. U nas rekrutacja trwa cały czas. Rozpoczynasz w lutym lub wrześniu ! Zapisz się do NOVA Centrum Edukacyjne ul.Dworcowa 39/1 Zielona Góra tel 683070678, 883070678 mail: zielonagora@nova.edu.pl lub zarejestruj się ON-LINE: www.nova.edu.pl Zapraszamy!