Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marc Anthony

czy myślicie,że prywatnie mogę się "podwiązać"?

Polecane posty

Gość Marc Anthony

wiem,że nie robią tego w zwykłych szpitalach na życzenie ale czy prywatnie ginekolodzy robą takie rzeczy?czy spotkałyście się z tym? bo nie wiem czy jak zapytam moją gine to mnie nie wysmieje albo skrzyczy a bardzo mi na tym zależy.Czy jest tu mama,która się "podwiązała"?proszę powiedzcie.

Gość ultimatum!!!!!!!!
lepiej zaluz se wkladke bezpieczna i spreawdzona a ile juz masz dzieci?????????

Gość ultimatum!!!!!!!!
jak wyjdzie na jaw ze sie podwiazałas to możesz dostac nawet dwa lata, to jest nielegalne i karalne

Gość Marc Anthony
ultimatum mówisz poważnie???jak ktoś może mnie ukarać skoro to moja świadoma decyzja?a jak baby aborcje robią to co?u nas gościu jeden robic bo całe miasto o tym huczy,ja po prostu nie chce mieć więcej dzieci i tyle,a spirali babka mi nie chce założyć bo nie rodziłam sn tylko cc

teź o tym myślałam że jak już urodzę drugie bo plany są to przy cesarce chcę to zrobić by nie brać do końca życia tabletek

Gość ultimatum!!!!!!!!
myszka ja piernicze ty masz juz dziecko szok

Gość ultimatum!!!!!!!!
tak niestety w polsce to jest karalne, zawiasy dla ciebie i tego kto dokonał zabiegu niestety

Gość Marc Anthony
myszka83 ale jak to?lekarz zrobi ci przy cc w publicznym szpitalu czy będziesz rodzić w prywatnej klinice i tam zapłacisz?właśnie o to chodzi!!ja też nie chce do końca aż przejde menopauze brać tabletek albo plastrów na zmiane!jestem zbyt młoda by sie tak już truć,co innego gdybym dopiero zaczęła brać po 35 roku czy koło 40 ale ja mam 26 lat!nie chce sie ciągle truć!a dzieci z mężem oboje już zdecydowanie nie chcemy mieć!

Gość hula gula
nie wiem do końca jak to wyglądało ale znam panią która przy 9 ! porodzie poszła do ordynatora szpitala dała mu w łapę i poprosiła o podwiązanie przy cesarce - w państwowym szpitalu oczywiście. no i to 9 dziecko było jej ostatnim, lekarz się zgodził.

Gość mohitooo___
ultimatum, bredzisz.... poprosze paragraf KK ktory potwierdzi to co piszesz:O

Gość powiem i ja ......
zabieg jest oczywiście nie legalny ale wiem że jak kobieta ma dobre układy z lekarzem to np podczas cesarskiego cięcia takie zabiegi są wykonywane bo praktycznie jest to nie do wykrycia a USG tego nie wykaże

Gość powiem i ja ......
tutaj macie paragraf Artykuł 155, paragraf 1, punkt 1 kodeksu karnego zabrania dokonywania sterylizacji. W wyjątkowych sytuacjach gdy każda następna ciąża stanowi bezpośrednie zagrożenie dla życia kobiety, na wyraźną prośbę pacjentki i jej męża dokonuje się uniedrożnienia jajowodów.

Gość Marc Anthony
kurcze!ale przeraża mnie to co piszecie!a niby czemu to tak trzeba skrywać?a co w tym złego?przecież to tylko zabieg!wiele kobiet nie musiałoby się truć,zabezpieczać,przecież to swiadomy wybór!nikt mnie do tego nie zmusza,zapłacę nawet i 5 tys jesli trzeba,albo i więcej.A druga sprawa to taka,że powinno się to matkom robić na życzenie i to bez kasy bo potem proszę,wystarczy włączyć tvn 24 a tam same wielodzietne rodziny gdzie rodzice klepią te dzieciaki a potem jeść nie ma co!

Gość mohitooo___
OK,aleja poprosze paragraf gdzie jest napisane, ze karze podlega osoba ktora sie sterylizacji poddala!!!!!

Gość powiem i ja ......
Marc Anthony...ja się zgadzam z Tobą w 100 % no ale skoro takie jest prawo nie przeskoczysz ....ale ja myślę że w prywatnej klinice by Ci to zrobili

Gość oproszeee
Nielegalny, ale tej matce Róży jajowody podwiązano i lekarze nie ponieśli z tego tytułu konsekwencji, rozprawa była i sprawa rozeszła się po kościach, wystarczy, że było zagrożenie życia i już po kłopocie.

Gość Marc Anthony
ja pierdziele!ta Polska to jednak ciemny zacofany naród!wiem,że za granicą robią to bez problemu.Kurcze,i co?mam sie truć kupe lat bo takie denne prawo jest a za parę lat pewnie jakieś raczysko mnie zeżre od antykoncepcji!a gumki to wiadomo!żadne tam zabezpiecznie, ściągają sie,pękają!ja sobie na to pozwolić niestety nie mogę.

Gość kobiety sa ograniczane w Pl
ja urodziłam 2 dzieci cc. żaden lekarz nie chciał mi podwiązać mimo że nie mogę brać tabletek (puchnę cała i mam potworne migreny, do tego stopnia że nie byłam w stanie zajmować się dziećmi) zabezpieczamy się prezerwatywą i stosunkiem przerywanym(jednocześnie). szukam w dalszym ciągu lekarza w lubelskim który mi zrobi zabieg. zrozpaczona..

Gość mireczkaa
znajdzie sobie prywatną klinikę:) Da się, i to wcale nie są duże pieniądze. Znaczy znam przypadki podwiązywania jajowodów w trakcie cesarki.

Gość Marc Anthony
kurcze jeszcze gdybym mieszkała w dużym miescie to byłoby pewnie łatwiej znaleźć takiego lekarza czy klinikę ale u mnie w tej mieścinie?po drugie boje sie zrobić też coś,za co kurcze jakby się to wydało płaciłabym do końca życia!nie chodzi mi o karę ale o opinie ludzi!jakby ta sprawa wyszła to zaraz by mnie zjedli,na ulicy opluwali,że taka młoda siksa a już sie podwiązała Paniusia jedna!ludzie u mnie są okropni!tylko patrzą aż ci się noga podwinie!pewnie wszędzie tak jest w małych miejscowościach.Tak było jak któregoś razu zapomiałam,że mam plaster na ramieniu u ubrałam któtki rękawek,ojjjjjeeeejku co to było!przecież to skandal!ciemne baby,ciemny naród.Oczywiście zawsze naklejam przez to plaster na tyłku ale tam się marszczy i potem się martwie czy aby nie zaszłam!kurde!co za kraj!

Gość mireczkaa
znajdz sobie prywatną klinikę w większym mieście i po problemie. Kto ma o tym wiedzieć? Przestań.

Gość Marc Anthony
mireczka ale jak mam znaleźć?przecież nikt na pewno się z tym nie ogłasza,od czego mam zacząc?a po drugie właśnie,czy mogą mi to zrobić przez pochwę?czy musieliby mnie znowu otwierać?

Gość mireczkaa
poszukaj na sieci kliniki, która ma podpisany kontrakt z NFZ, wtedy nie zapłacisz dużo. Taką klinikę, która ma położnictwo i ginekologię. I umów się na wizytę do gina- pogadaj z nim, pokaż, że jesteś zdecydowana. Dopytaj jak to można zrobić- facet przecież nie wpisze w kartę "podwiązanie jajowodów" :) Mam znajomą, która przy drugim dziecku pogadała z lekarzem prowadzącym i podwiązał jej jajowody w trakcie cesarki- za darmo.

Gość powiem i ja ......
Marc Anthony...poszukaj w necie prywatnej kliniki położniczo ginekologicznej w jakim dużym mieście blisko Twojego miejsca zamieszkania ...zapisz się na wizytę pojedziesz i wszystkiego się dowiesz a kto się o tym dowie ?....a mąż wie o Twojej decyzji ?

a co w tym dziwnego że mam dziecko ???? no ja wybieram cc prywatnie nie wiem dokładnie to daleko idące plany

Gość Marc Anthony
jasne,że mąż wie-obawia się tylko czy po tym nie będzie ze mną źle..w sensie oboje czytaliśmy wypowiedzi kobiet,żeby tego nie robić bo potem są potworne migreny,bóle miesiaczkowe nie do opisania i dużo dużo kompikacji.Boi się,że sobie pogorsze niż mam polepszyć

właśnie też się tego boję bo teraz biorę tabletki ale brąc do końca życia nie chce spiralki się boję

Gość mireczkaa
to dlaczego mąż tej operacji sobie nie zrobi? w jego przypadku to bezpieczniejsze!