Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aśka el

Do karmiących mam co jecie na obiady ?

Polecane posty

Gość Aśka el

Bo ja już nie mam pomysłów. Urodziłam 10 dni temu,karmię piersią i nie wiem co sobie gotować,co mogę jeść. Podsuńcie jakieś pomysły na śniadanie,obiad,kolację co WY jecie ?

Gość ulllllinaaaaaaaaaaaa
ja od początku jadłam WSZYSTKO to co normalnie, żadnej diety nie miałam, dziecko zero problemów z brzuszkiem, zero alergii

ja tez jem wszystko i jadlam od poczatku wszystko po 2 tyg zaczelam jesc smazone w panierce.... dziecku nic nie jest

ja kotleta w panierce zjadłam po powrocie ze szpitala, czyli po 2 dobach zycia ;)

Gość w kabanosach sa tez kosci
ja tez jadlam wszystko oprocz typowo wzdymajacych produktow i nabialu krowiego.jedz rosolki,zupki warzywne,mieso jakie mozesz,kasze ,ryz,warzywa ,owoce najlepiej krajowe jablka gruszki.

Gość Aśka el
Dziewczyny ale odważne jesteście :-) ja boję się o brzuszek maluszka ;/ A co z wędlinami,kiełbasami? Brokuły mogę jeść ?

wzdymajace tez można jeść, bo wzdyma sposób trawienie konkretnych pokarmów, a nie jakaś tajemnicza substancja, która przedostaje sie do mleka...

wedliny jedz śmiało, brokuły tez, bardzo zdrowe sa.. na wedlinach czytaj tylko składy, podaruj sobie te z fosforanami, czy wzmacniaczem smaku, bo to syf straszny

gdyby problemy z brzuszkiem wynikały z diety mamy, to dzieci na sztucznym mleku by ich nie miały, a maja i to często wieksze niż karmione naturalnie

Gość Aśka el
Wędliny kiełbasy mam swojskie od ciotki z gospodarstwa, oni często robią swoje wyroby.

dziewczyny nabial trzeba jesc bo wam zeby poleca chyba ze maluch ma skaze bialkowa lub nietolerancje laktozy... nie wierzcie w bzdury ze od nabialu dziecko ma kolki... kolki sa objawem niedojrzalosci ukladu pokarmowego i beda po wszystkim a nie tylko po mleku

jak swojskie to zazdroszczę i smacznego :)

sa rozne szkoly na ten temat.mi odradzano na poczatku brokuły,fasole,cebule smazona i tego typu sensacje.mysle jednak,ze to wszystko zalezne jest od wrazliwosci dziecka ,a nie od diety mamy.moja kolezanka jadla doslownie wszystko i malej nic nie bylo,a inna z kolei nie jadla prawie nieczego co mogloby szkodzic ,a dziecko i tak płakało.najlepiej zjedz troszke czegos nowego do godz 11 i zobaczysz jaka bedzie reakcja malucha.

Gość mireczkaa
ja jadłam lekko, stosowałam diete matki karmiącej :) Warzywa i mięso gotowałam na parze, żadnych sosów, potraw wzdymających. Potem stopniowo rozszerzałam jadłospis.

ja dla bezpieczenstwa sama sobie schab pieke i mam na zimno na kanapki jem wedliny naturalne, pieczywo, marchewke w kazdej postaci, ziemniaki, caly nabial (serki,sery, mleko, jogurty, jajka), dzemy, salate, kurczaka, schab, wolowe....

Gość kiciu miciu mua mua
Nad czym ty sie zastanawiasz? Wszystko mozesz jesc.