Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beatris4567

prawie 8 miesięcy a jeszcze sam nie siedzi

Polecane posty

Gość beatris4567

tak jak w temacie ,,,synek 23 lutego skończy 8 miesięcy a jeszcze sam nie siedzi ,,bardzo mnie to martwi ,,tz.jak go posadze to chwile posiedzi ale jak straci równowage to pada ,,jest drobniutki ale długi ,,,na brzuchu nie lubi lezec ,choc staram sie go czesto kłasc rzeby cwiczył miesnie ,ale 3 minuty polezy i zaraz beczy ,,,na nogach wogóle go nie dam rady postawic bo przykurcza je ,,,czy mam się martwic??

Gość lopae
tak. mój ma 7 mies. i gra w piłkę

Każde dziecko rozwija się w soim własnym tępie Jesli ma 8 miesiecy i nie siedzi to jeszcze nic złego Poczytaj sobie w necie Jedne dzieci zaczynaja siedziec szybciej inne wolniej Tak jak chodzic

Gość beatris4567
tak 23 lutego ,to jak moze miec 4 miesiące?

Gość beatris4567
u lekarza z tym nie byłam

Gość beatris4567
sorki 23 lutego się urodził

Autorko tak dziwnie napisałaś:P Córka mojej siostry ma rok i 3 miesiace i nie chodzi Wszyscy jej mówili ze to cos nie tak POjechała do lekarza i ten powiedział jej ze to nie jest nienormalne Tak jak pisałam kazdy ma inne tempo rozwoju Dziecko moze uczyc sie siadac do 9 miesiaca a potem np. nie raczkowac i w 10 juz zaczac chodzic Nie wszyscy pasuja do ogolnej reguły rozwoju

może nie umieć sam usiąść,ale posadzony to powinien się dłużej trzymać.Kłdz go więcej na brzuszku,niech ćwiczy obroty

Moja chrześnica siedziała dopiero na 9 miesięcy, raczkowała na rok a chodziła na 16 miesięcy. Każde dziecko ma swój rytm.

Gość bail
kochana moja córka jutro konczy 9 miesięcy i od dziś sama siada:) i siedzi stabilnie nie martw sie każde dziecko w innym tempie sie rozwija moja jeszcze zęba ani jednego nie ma ale nie martwie sie tym moich koleżanek dzieci są młodsze nawet o 2 miechy od mojej i mają 6 zębów na wszystko przyjdzie czas pozdrawiam:)

bo właśnie pozycja na brzuszku wzmacnia mięśnie,no i przekręcanie się na boczki

Gość beatris4567
wiem ze kazde dziecko jest inne ,mąż mówi ze jestem nienormalna ze doszukuje sie choroby u dziecka ,,ale wczoraj oglądałam filmik mojej córeczki i ona juz w tym wieku raczkowała

A w wózku sam się podnosi za ten pałąk? Jak dajesz mu palce do rączek to podciąga się do siadania? Mój syn zaczął SAM siadać z czworaka na tyłek jak miał 9 miesięcy. Nie panikuj, każde dziecko ma swoje tempo rozwoju, nie rób nic na siłę, bo możesz zrobić więcej złego niż dobrego. Przy najbliższej wizycie skonsultuj to z lekarzem, ale specjalnie do niego nie leć, nie nakręcaj się.

a nie zapytałam,czy sam przekręca się z pleców na brzuch i odwrotnie? i jeszcze jedno,na szczepienia przecież chodzisz,to może przy okazji takiej wizyty,zapytaj,po co masz się na zapas martwić

Gość beatris4567
staram się go kłasc jak najwiecej na brzuszku ale on strasznie tego nie lubi

mój synio usiadł po skończeniu 7 miesiąca, a teraz biega jak szalony, takze Twój maluszek wcale nie odbiega od żadnej normy na siadanie ma czas do 10 miesiąca

Gość beatris4567
przekreca sie z brzucha na plecy ale rzadko ,jak lezy na plecach to głowe strasznie zadziera na boki ale ani razu mu sie nie udało się przekrecić,za pałąk nie łapie się ,jak biorę go za rączki to głowe tylko podnosi tułów zostawia

Gość moja córka
nie martw się moja córka urodziła się 21 lutego i podobnie ja Twój syn traci równowagę jak ją posadzę. My chodzimy od 3 miesiąca do poradni rehabilitacyjnej i Pani doktor mówi ze każde dziecko inaczej się rozwija:)

Gość beatris4567
a dlaczego chodzicie do tej poradni????może znacie jakies cwiczenia z maluszkiem ??

a więc bez paniki,ale raczej to skonsultuj,bo owszem dziecko w tym wieku może i samo nie usiądzie(mój jest w tym samym wieku .co twój-z 20 i sam siada tylko z pozycji raczkującej)ale na pewno powinien podciągany za rączki usiąść i swobodnie przekręcać się na boki

Kładź go na brzuchu i sama delikatnie przewracaj na boczki, raz na jeden, raz na drugi. Dzieci lubią takie przekręcanie i opadanie na plecki z Twoim okrzykiem 'babam!'. Musi mu się to spodobać, żeby zaczął to robić. Mówisz, że podkurcza nóżki, nie chce stawać. Załóż nogę na nogę i posadź dziecko na swojej kostce, tak, żeby dotykało stópką podłogi, trzymaj pod pachy i machaj nogą z dzieckiem do góry i do dołu. Jak syn dotknie stópkami ziemi to podnosząc go do góry mów 'opa, opa, taaaki dużyyy'. O to chodzi, żeby załapał, że jak się odbije od podłoża to poleci wyżej i wyżej, w ten sposób może zacznie używać stóp najpierw do odpychania/podskakiwania, a później do stąpania.

Gość moja córka
jak mała miała 3 miesiące to pediatra powiedziała ze jest trochę wiotka tzn nie trzymała główki przy podnoszeniu. Poszliśmy do poradni i lekarz kazał zrezygnowac całkowicie z Bujaczka iii kupic mate edukacyjna i starać się kłaść mała na brzuszku.

Gość beatris4567
dziękuje kochane jesteście za te rady ,,od dziś zacznę z nim ćwiczyć ,,matę mam ale też mu szybko się nudzi :( ,może jest zbyt leniwy??a powiedz kochana co robicie na tej rehabilitacji??

Rytm rytmem,ale pewne umiejętności w danym wieku powinno dziecko osiągnąć,i nie piszę tego po to żeby Cię straszyć,tylko żebyś wzięła to pod uwagę,bo ja sama też bym chciała to sprawdzić

Gość dfgdszgfdshgfdzhz
nie przejmuj sie autorko moj syn nauczyl sie samodzielnie siadac w wieku 10m-cy wczesniej raczkowal ale nie siadal wcale.