Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość for[rwprwpr

Co się dzieje z moją twarzą?

Polecane posty

Gość for[rwprwpr

Mam skórę suchą, taką jakby odwodnioną i są na niej duże rozszerzone naczynka krwionośne :( od czego to może być? co piwnnam zrobić? iść do lekarza? kosmetyczki? i o co pytać?!

Gość ksokdsodk
nie wiem, pewnie jakies dobre kremy

masz cere naczynkowa. zamykanie tych naczynek jest mozliwe tylko laserowo, ale mozesz zapobiegac kolejnym i zmniejszyc widocznosc tych

Gość karrammmmmmba
Zacznij nawadniać organizm od środka. Moze za mało pijesz? Kosmetyki z aktywną witaminą C, moze kwasem hairulonowym + witaminy a+e doustnie + coś z rutyną.

przy cerze naczynkowej nie wolno uzywac rzeczy rozgrzewajacych, z cynamonem, imbirem. unikaj jedzenia zbyt ostrych, zbyt goracych i zbyt zimnych rzeczy, tak samo staraj sie nie przebywac gdzie jest zbyt cieplo czy zbyt zimno. nie powinno sie opalac. raczej stosowac filtry. nie kap sie w zbyt goracej wodzie. czyli nic, co moze rozszerzac naczynka. buzie przemywac woda cieplo-letnia, a nie zimna lub goraca. nie powinno sie pic alkoholu i unikac kosmetykow gdzie jest duza zawartosc alkoholu. unikac parowek, nie powinno sie stosowac do twarzy preparatow z wyciagiem z lawendy.