Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izzz90

Mam nadwagę!

Polecane posty

Gość izzz90

Jestem facetem z nadwagą (sporą). Czy ktoś mi coś doradzi na temat ewentualnego odchudzania?

Gość eeewer
nie jedz dużo, ćwicz, mnóstwo porad w necie, nie chce mi się pisać

Gość weqetable 1002
idź do dobrego dietetyka, mam kolegę , ktory zgubił ok 55 kg przez ok 1,5 roku - wiele wyrzeczeń, ale warto było, dziś to zupełnie inny , i fizycznie (przystojniak, ładna cera, ładne wlosy) i psychicznie (weselszy itd.) ogólnie wiem, że miał diete niskowęglowodanową :) warto :)

Gość izzz90
tak mi się wydaje że warto...

Nadwaga to nie parę kilo do zgubienia. Zamiast prosić o złote porady na kafe udaj się do dietetyka. Najpierw cię przebada, przeprowadzi wywiad (m.in.dot.trybu życia), a na podstawie uzyskanych wiadomości dobierze optymalną dietę.

Gość izzz90
Gdyby ktoś mi jednak chciał coś doradzić - mogę podać szczegóły.

Gość a co!
napisz co jesz, czy uprawiasz jakiś sport no i jaka to nadwaga

Po co wydawać pieniądze na dietetyka? Najlepiej zmienić swoje nawyki żywieniowe. Ale to jest bardzo trudne. Jeśli się bardzo chce to się uda.

Gość izzz90
Nie uprawiam sportu. Ważę 115 kg, przy 182 cm wzrostu.

Gość felkonaaa 000
jak maciora! bierz się za siebie, jesteś tak leniwy że nie chce ci się poszukać w necie co jest kaloryczne, czego unikać itd, co za leń

Gość a co!
to pierwszy etap to zbić wagę do 100 kg, na pewno musisz zacząć się ruszać, czemu tego nie robisz? jeśli nie lubisz to musisz zacząć, bo bez tego to nawet nie ma o czym gadac. Możesz zacząć biegać chociaż pogoda taka średnia, basen, siłownia. A co jesz? duzo pijesz alkoholu? brzuch piwny jest?

35 kg za dużo, to nie jest nadwaga tylko otyłość. przy Twoim wzroście nie powinieneś ważyć więcej niż 80 kg, no chyba, że jesteś jakimś kulturystą czy kimś takim. najprostsza metoda to dieta 1500 - 1800 kcal (niektórym może się wydać, za dużo, ale to jest facet, nie kobieta, musi nieco więcej jeść nawet na diecie) i ćwiczenia. najlepiej zapisz się na siłownię, jakiś trener na początku na pewno pomoże Ci dobrać zestaw ćwiczeń. dobra wiadomość dla Ciebie jest taka, że mężczyźni mają dużo łatwiej, szybciej chudną niż kobiety. no i macie inny układ tkanki, więc po schudnięciu nie powinieneś mieć obwisłej skóry. to tyle. do roboty i powodzenia

Gość tak na oko.......
reduxil, cuda dziala. szwagier schudl 25 kg w 3 miesiace. do tego nie je po 18, unika slodyczy i tluszczy. zadnych cwiczen niestety a przydalyby mu sie. tak wiec polecam.....:) powodzenia.

Gość izzz90
brzuch mam średni...