Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blackflower

Stodniowka

Polecane posty

Gość blackflower

WIem ze jeszcze duzo czasu , ale tak mylse nad ssukienka bo mam 155 wzrostu , a marzy mi sie długa suknia ;/ jestem zdolna ew. założyć obcasy 10 cm. ale czy bede dobrze wygldac.. Mysle tez o sukience typu przud krotki a tyl puszczony tren ? czy lepiej odpuscic i kupic krotka ale za to nie dopasowana tylko takaze gdy sie okrece bedzie powiewac ;PP help;P

Gość felkonaaa 000
skąd mam wiedzieć?, poprzymierzaj coś w sklepach i zdecyduj z koleżanką, siostrą, mamą

Gość umami
Jak masz mieć maturę w maju, to może lepiej nad znajomością ortografii popracuj, pustaku.

Gość blackflower
dobre i to dzieki ;**

no kochana... jeszcze niejedna studniówka przed Tobą z taką znajomością ortografii 4 linijki tekstu i takie byki zgroza....

Gość blackflower
sorry ale pisałm szybko, a błedow nie robie, wiec sie odczep !

Gość blackflower
przod* a zresztą co się bede tłumaczyc, ja bede pisała mature a nie Wy i wiem na co mnie stać . Pisze szybko na forum i tyle. Ciekawe czy tak zawsze stawiacie przecinki itp. zawsze miałam 5 z dyktand tak dla waszej wiadomosci ..

Gość głupia dziewojo,
nawet rozrozniac interpunkcji od ortografii nie potrafisz, ale co tam, teraz mature nawet głąby zdają, więc się nie przejmuj! P.S pisanie "na szybko" nie usprawiedliwia Cie :)

to się nie chce wierzyć że ktoś taki zda maturę :O przecież to jest w ogóle obraza dla tytułu abiturienta :O 🖐️

Ja zawsze miałam z dyktand 1, a jestem polonistką. Z dysortografią. Widać to? A co do pytania: sama jestem niewysoka i miałam długa suknię - nie jest to najwygodniejszy strój na studniówkę. Poloneza się tańczy super, ale potem? Sukienka z trenem, to dla mnie trochę wiocha, ale to nie ja w niej pójdę, więc jak uważasz.

dyrektorke - nie. Mam tylko dysortografię, stwierdzoną już na studiach, totalnie przypadkiem ;) Nie przeszkadza mi to w życiu, będę nauczycielem akademickim, nie będę sprawdzać dyktand w podstawówce. Wystarczy trochę więcej uwagi przy wysyłaniu postów, maili i tak dalej :)

Gość blackflower
tak.. wiec powiem wam jeszcze , że miałam średnia5,0 heehe.. a cały ten post napisała moja kol. na tym forum jestem po raz pierwszy i ostatni .. nie wiedziałam , ze takie chamstwo panuje ;/ kol. co prawda po nieukończonym technikum, ale pisała na szybko... siedziałysmy zawsze razem w gim. i była swietna z ortografii ;) powiedziałabym , ze lepsze ode mnie.. a pytanie było o sukienke dla mnie, a nie ortografie..

Gość jasne jasne koleżanka
teraz to szukaj argumentów, szukaj bo uciekną :D

szczerze mówiąc poziom studiów musiał bardzo spaść że Cię przepuszą z dysortografią - poza tym - ciekawa sprawa, że dopiero na studiach się o tym dowiedziałaś piszesz ktury przez u czy kóhaż :classic_cool:

Gość blackflower
Wam co najwyżej można zarzucić brak umiejętnosci czytania ze zrozumieniem ;D

blackflower jeśli ona jest lepsza od Ciebie to rany boskieeeee - musisz być chyba najczarniejszym z czarnych ortograficzno-polonistycznych wizji :classic_cool: 🖐️

Gość blackflower
niby po co miałabym sie bronic, skoro i tak mnie nikt nie zna?? napisałam tak bo chciałam jak już kol, obronić, a poza tym wisi mi wasza opinia. Ja zdaje mature no nie ? Jeszcze moge dopowiedziec wszytkim tegorocznym maturzystą , ze na ławeczkach są słowniki ;P hehe... ;D

moja dys mi w niczym nie przeszkadza. Nikt mi notatek nie sprawdza co ja tam w nich mam. A piszę alfabetem fonetycznym, żeby nie robić błędów. Wiesz, poziom nie ma tu nic do rzeczy, maturę pisałam normalnie, wszystkie egzaminy też. Ale są takie słowa, których nie potrafię napisać od razu i muszę się zastanowić. Na szczęście, mam na tyle bogaty zasób słownictwa, że nie muszę ich używać. Więc nie rozumiem co Cię tak bulwersuje. Gdybym o tym nie napisała, to w życiu byś się nie zorientowała.

Gość blackflower
coś tutaj tłumaczyć ?! wlg po co piszesz , jesli nie czytasz połowy wątków i poźniej konteksty wyłapujesz ?

Gość spoko,maturzystĄ
i pisała "koleżanka" robisz z siebie idiotkę, bujaj sie stąd.

Twoja ortografia jest żałosna dziewczyneczko - ty sobie nawet z tego nie zdajesz sprawy - ja już nie mówię o sensie zdań bo o co Ci chodzi tutaj: :D "niby po co miałabym sie bronic, skoro i tak mnie nikt nie zna?? napisałam tak bo chciałam jak już kol, obronić" :D to chyba nikt nie odcyfruje - tak czy siak - w sumie wpisujesz się w nowe pokolenie analfabetów które poza Cosmopolitan nic innego nie czytały - taki znak naszych czasów ;) ale nic się nie martw - po prostu równasz do przeciętnej - to że ona jest żałośnie niska - to niestety cecha naszych czasów ;)

Rhovannion nie wiem jak jest naprawdę - tak czy siak nieźle korzystasz z modułu sprawdzania pisowni - no ale to też się liczy - bo np. autorka tutaj wysiada w przedbiegach :O

Gość blackflower
Tylko mowie Wam, ze ja nierobie błedow! czytam bardzo duzo ksiazek i innych. CZasem wiadomo zdarzy się. Ale nie takie typu : przud , czy ktury.. choc nie uwazam , ze takich ludzi nalezy nazywac pustakami , bo maja np umysły scisłe i odwrotnie. .. a moja kol. z cała pewnoscia takich bledow nie robi , znam ja od dziecka, wiec nie piszcie ,ze to nie przez szybkie pisanie..

nie robi bo jest oczytana :) jeżeli masz umysł ścisły to czytaj ścisłe książki - efekt będzie ten sam... poza tym składnia Ci się nieco poprawi - i nie będziesz cierpieć mając do napisania jakieś bzdurne trzyzdaniowe podanie :)

Gość blackflower
ide stad , bo normalnie zaczynam wierzyć w to co piszecie.. i popełniam błedy .. ja pierdziele jak psychika działa na człowieka ;p

Gość spoko,maturzystĄ
nierobie błedow co ty chcesz udowodnić? jesteś typowym plastikiem nie z czasownikami OSOBNO a nie RAZEM!! maturzystą co krok są jakieś błędy i sie do nich przyznaj aa no chyba że to dla ciebie nie są błędy, więc spoko.Nie wypowiadam sie dalej 🖐️

Gość blackflower
zle mnie zrozumiałaś ona nie czyta zbyt wiele.. A jesli chodzi o mnie to faktycznie mam umysł scisły, zdajee biologie i chemia na rozszerzeniu, ale to nie znaczy , że błedy robie.. na miłosc boska mam 5 z polakaa.. wkurza mnie przypisywanie błedów kol. bo jestem osobą ambitna mam całe życie srednia niespadającą ponizej 5,0 a ktos bedzie mnie idiotka nazywał.. niech zrobi porządek dookoła siebie, a potem wyraża opinie na temat innych ..

Gość blackflower
a z przymiotnikami razem.! ja czesto zastanawiam sie nad wyrazami typu : przedtem, jak gdyby, naprzeciwko... ale nauczyłam sie ich na pamiec i wiem !