Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajka szukajka

które mleko modyfikowane na początek??? jako pierwsze

Polecane posty

Gość pytajka szukajka

drogie mamy, bede miec cc, poza tym w mojej bliskiej rodzinie laktacja szybko sie konczyla a moze wcale nie zaczynala = trwala ok. tygodnia i klops... chcialabym karmic, ale chce tez miec w szafce w razie czego mm, zeby maly glodny nie byl... jakie kupic dla noworodka?

Gość pan dziekan
przestańcie mi tu jebać takie smuty bo zaraz sie rozpłaczecie tylko zerknijcie na te fotke niżej i mówić szybciutko która by chciała mieć takiego ogiera u siebie w łóżku http://republika.pl/blog_oy_957843/1916113/tr /pan_dziedzina.jpg

próbuj karmić piersią, w razie czego mleko modyfiowane, ale jak już będzie bardzo źle

Gość wyyykonczonAaa!
w szpitalu niemieckim lekarze zalecaja tylko PRE HA (np. Hipp PRE HA )lub to z rossmanna Babydream HA to przed 1

Gość wyyykonczonAaa!
jak np. od poczaku uzywasz Babydream HA to przejsc po 6 miesiacach na Babydream 1 HA

Gość wyyykonczonAaa!
Ha jest Hypoalergiczne

Gość elka melkab
Przecież laktacja nie ma nic wspólnego z dziedziczeniem, a mając takie podejście jak Ty, to raczej pokarmu na długo Ci nie starczy, wszystko zaczyna się w głowie... Polecam Ci książke Język niemowląt, Trecy Hogg i rodział o karmieniu, tam jest naprawde dużo praktycznych rad na temat karmienia. Mi bardzo pomogła. a mleko z oznaczeniem HA jest dla dzieci zagrozonych alergią i geny mają juz cos do rzeczy, i jeśli w Twojej rodzinie lub męża są alergicy to zaleca się najpierw karmić takim mlekiem

Gość pytajka szukajka
nie jestesmy alergikami. kolezanka mowila, ze jej polozna poleca bebilon. uzywala ktoras? ja szukam takiego, po ktorym maly nie bedzie mial kolek

Gość elka melkab
Nikt Ci nie da tutaj gotowej recepty, każde dziecko jest inne , jednym odpowiada bebilon, innym nann, innym bebiko. A jesli dziecko bedzie miało niedojrzały układ pokarmowy i skłonność do kolek to cokolwiek byś mu nie dała to będzie problem. proponuję najpierw urdozic, zacząć karmić piersia, jesli masz taki zamiar a jeśli bedzie się cos dziać to kontaktowac się z pediatrą i wtedy testować mleko.

Gość pytajka szukajka
wlasnie sie boje, bo i ja i maz mielismy straszne kolki...

Gość ala9148
Ja karmiłam córcie bebilonem i zadowolona jestem bo nie było żadnego problemu.... zaczynałyśmy od mleka bebilon comfort 1, to mleczko jest lzejsze dla dzieci z tendencja do kolek i zaparć...

Gość pytajka szukajka
mam nadzieje, ze bede karmic, ale bede spokojniejsza majac mm w razie czego. a czy ktoras karmila w dzien piersia a na noc np. mm?

Ja na początku dawałam Bebilon (od około 6 tygodnia, wcześniej na piersi był), jak zmienialiśmy mleko na 2, przeszłam na Bebiko - oba małemu odpowiadały i nie miał żadnych problemów. Jak dla mnie Bebilon strasznie śmierdział i smakował paskudnie, Bebiko o wiele lepsze pod tym względem.

Gość ja nie chodzilam
moje dwie kolezanki i braowa mialy cc i wszytskie karmily swoje dzieci prawie rok. Nie wiem dlaczego sadzisz , ze jak bedziesz miala cc to nie bedziesz miala mleka. :P Tylko powod jest pewnie takie, ze ci sie nie chce karmic piersia, prawda?

Gość pytajka szukajka
wlasnie nie, ja chce karmic, ale wszedzie czytam i slysze, ze z laktacja po cc jest gorzej niz po sn

ja polecam Hipp Bio, a teraz to jest Hipp Combiotik 1. My jesteśmy na dwójce już, jest dobrze zbilansowane, po 10 msc masz już numer 3 a to ważne bo niektóre np. Gerber jest 2 od 6 aż do 12 msca - czyli dziecko 6 msc ma takie potrzeby jak 12 msc? Watpie..

ja polecam Hipp Bio, a teraz to jest Hipp Combiotik 1. My jesteśmy na dwójce już, jest dobrze zbilansowane, po 10 msc masz już numer 3 a to ważne bo niektóre np. Gerber jest 2 od 6 aż do 12 msca - czyli dziecko 6 msc ma takie potrzeby jak 12 msc? Watpie..

aha, karmilam wlasnie w dzien piersia i jedna butla byla na noc o 20-stej, syn zadowolony ladnie spal ja tez wyspana i radosna :-)

Gość ahh ja a
nie dawaj zadnych 2jek a po paru miesiacach jak twoje dziecko nie bedzie mialo niedowagi to nie dawala bym mu 2ki i trojki bo potem moze szybciej przybierac na wadze niz powinno .najwyzej 1ke mozesz mu dac jesli mu bedzie sluzylo

Gość ahh ja a
a poza tym to mozesz mu spokojnie dawac PRE HA jak chchesz do roku czasu nawet jak nie ma zadnych alergi w rodzinie,jest przez lekarzy polecane !

ja w przypadku mojego dziecka zwyczajnie testowałam..Najpierw kupiłam angielskie sma,ale wymiotował,miał zatwardzenia.Zmieniłam na Aptamil(Bebilon) i widziałam poprawę.Zaś córka koleżanki przykładowo źle znosiła Bebiko,nie mogła sie załatwić,zmieniła na Bebilon i jest ok.

Gość pytajka szukajka
dziękuję za wszystkie wypowiedzi. pogadam jeszcze z położną po porodzie, one też przeciez dokarmiają na oddziale.

Gość KaskaD3860
Używaliście leku o nazwie HiPP Pre Bio Combiotik? No bo szukałam opinii na temat tego preparatu i chciałam Was zapytać. Może moglibyście coś napisać mi o tym leku? Jest sens go kupować, próbowaliście jakichś zamienników? Na tej stronie przeczytałam trochę danych o HiPP Pre Bio Combiotik: http://www.listalekow.pl/hipp-pre-bio-combiotik/ - uważacie, że można się tym sugerować? Nie chciałabym się naciąć i zmarnować bezsensownie siano, dlatego liczę na Wasze sugestie. Dziękuje z góry za ewentualną pomoc.

Gość gość
na samym początku nie powinno sięd awac mlek HA i innych bardziej "specjalistycznych". To są mleka dla dzieci, któe nie moga pic normalnego i tym co najwyżej można dziecku krzywdę zrobić, bo organizm tak się nauczy a potem normalnego białka może nie chcieć tolerować. Dlatego ja polecam normalne mleko. Bebilon odradzam, bo to ten sam skład co bebiko+ kwasy tłuszczowe dodatkowo. Płaci się głównie za opakowanie :D nawet na infolinii tego nie ukrywają, ale mamy nadal dają się na to nabierać. Moje dziecko akurat po tych dwóch mlekach w ogóle nie spał dłużej niż 2h i był ryk o żarcie teraz jujz i natychmiast. Zmieniłam mleko na babydream z rossmana- to jest to samo co humana- bardzo dobre mleko i dziecko miesięczne z miejsca przesypiało noce