Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sherloczka

20tysiecy osób popiera transseksualistkę

Polecane posty

wiesz dziwic sie to ludzka jest;-)) "onanizowac sie pismem sw" - tak uwazam ze niektorzy tak wlasnie robia;-) oczywiscie jest to metafora a nie techniczne uzycie ksiazki, ale to chyba oczywiste;-) nie kazdy wierzy w swietosci obrazkow, oltarzykow i ksiazek - sa rozni ludzie, ale to takie zabawne ze "wyznawcy" zwykle nie moga pojac odmiennosci pogladu podczas gdy w druga strone to zazwyczaj nie dziala;) nie przemawia do mnie zaden smieszny argument z obraza uczuc religijnych - bo ja niczego nie obrazam a wyrazam swoja opinie - jesli to kogos bulwersuje/przeraza to juz powinien zajrzec w glab samego siebie i zastanowic sie dlaczego tak sie dzieje, as easy as it is;-))

nie mowiac ze moje uczccia religijne sa obrazane na kazdym kroku i nie robie z tego tragedii - bo ja wierzy jedynie w zdrowy rozsadek;)))

Gość sherloczka
Wczoraj wypowiadał sie w tv, ksiądz KK na temat trans, ze to jest BE, bo: jest głęboką ingerencją w ciało ludzkie, bo zmienia tożsamość człowieka, albo ja czegoś nie rozumiem (czy kościół potępia implanty słuchu, protezy, zaszycie żołądka i silikonowe biusty?) albo ten ksiadz, gada bo gada.

ten kosciol katolicki w polsce to w ogole zabawna organizacja;)) " albo ja czegoś nie rozumiem (czy kościół potępia implanty słuchu, protezy, zaszycie żołądka i silikonowe biusty?) albo ten ksiadz, gada bo gada" oni sa przeciwko eutanzaji- klepia ze tylko bog ma parwo decyzowac o tym kiedy umrzesz balalalal;-) ale choroby typu rak - ktore w koncu zeslal im boj - to lecza - czyzby zaprzecznie woli boga?;-)

Gość sherloczka
Nie o to mi chodzi ROR, KK nie zgadza sie na odbieranie życia i to jest logiczne, bo tylko bóg dął i bóg może odebrać, z tego samego powodu, samobójstwo dla KK to grzech, leczenie raka to działanie człowieka ZA ŻYCIEM a eutanazja jest przeciw życiu, wiec przykład bez sensu. Moze to co powiedział ten ksiadż na temat transseksualistów ma jakis sens, ja go po prostu nie widzę, ani to nie jest ingerencja w ciąo, kóra niszczy to ciało, ani nie jest to zmiana tożsamości- to już piramidalna bzdura, bo osoba transseksualna zmienia tylko cechy plciowe, właśnie po to aby były zgodne z jej tożsamościa płciową, i ta tożsamość jako taka jest w tym żłowieku niezmienna i silna. Tak silna, że pomimo góry przeszkód i uprzedzeń społecznych, on dąży do zgodności ciała i ducha. Dzisiaj cos zerknęłam, że pani Grodzka to były szef w wielu dużych firmach, wiec może właśnie z niej będzioe w tym Sejmie największy pożytek merytoryczny w sprawach gospodarki, z całego tego RP.

ja sie nie zgodze - kosciol uwaza ze bog moze decydowac o smierci i tak wlasnie sie dzieje kiedy "zsyla" na ciebie chorobe - ktora powoli ale skutecznie cie zabija ale ja tez nie staram sie zrozumiec tych sutannikow - bo dla mnie od poczatku do konca sobie przecza;-))

Gość sherloczka
Kościół KK z tego co wiem, nie ma takiego pojęcia jak: zsyłanie choroby przez BOga, Bóg jest dobrocią, kocha cżłowieka i nikogo nie krzywdzi. Bóg może działać TYLKO w pozytywny sposób. Widać ,ze słabą katechatkę miałaś. Czekam na kogos kompetentnego...

Gość plaam
silikonowe biusty na pewno są passe !!

Gość Antonio de
Trans-poseł w wieku 51 lat zmienił płeć wcześniej był żonaty i miał dziecko ! ciekawe kto tego trans-posła zmuszał do ślubu z kobietą...? a dziecko to pewnie zrobił ze wstrętem :)

Gość sherloczka
No nie wiem, nie siedze w głowie tej pani, a Ty?

Gość Drewnialdo
Widzieliście tego pana/panią? Twarz faceta. Widziałem wielu transwestytów na Soho. Ten pan oprócz przebieranek dał sobie zmodyfikować genitalia. Ale nie czyni to z niego kobiety. KOBIETA TO COŚ WIĘCEJ NIŻ TZYTZKI I TZIPA

Gość sherloczka
Z twarzy za kobieca to nie jest, vide Sobecka, to nie takie rzadkie u kobiet, ale za to jak sie odezwie, to babeczka w całej krasie.

Gość Drewnialdo
Przyjmowanie hormonów robi swoje. Ale jak by przestał przyjmować - powróciłby do poprzedniej męskiej formy. W dużym stopniu przynajmniej

Gość sherloczka
Zapewne masz rację, ale co to ma do rzeczy?

Gość Drewnialdo
Żeby było jasne - nie potępiam go, ale też nie uważam by jego działanie było jakkolwiek rewolucyjne. Jest to z pewnością jego osobisty dramat. No i jeszcze jedno - niestety jest nadal facetem, który pragnie się przeistoczyć w kobietę. Ale nie jest to niestety możliwe. Tyle ode mnie

"Widać ,ze słabą katechatkę miałaś. Czekam na kogos kompetentnego..." nie mialam zadnej ;-) ale jak juz pisalam wewnetrzene prawa oraz sprawy sutannikow staram soebie pamieci nie obarczac;)

Gość sherloczka
A moim zdaniem, ona chce wygladać zgodnie z tym co o sobie myśli, czuje sie kobietą, to chce wyglądać jak kobieta, w środku juz jest kobietą i tkai ma sposób bycia, a że fizycznie nie wszystko da sie zrobić, to już nie jej wina. Ładniej sie ubiera niż Sobecka i ma sporo wdzieku, wiec nie bądź taki pesymistycznie nastawiony do jej kobiecości ;-)

Gość marta poranna
A co Ty z tą Sobecką? Sobecka nie jest urodziwa, ale nie ma (raczej) sztucznej wadżajny

Gość sherloczka
Ja nie mam nic do Sobeckiej, ale one mi sie fizycznie ze sobą kojarzą. A ty co masz z tą waginą? podnieca Cie to ?

o gustach sie nie dyskutuje;-) ale nie ma tez nic nadzwyczajnego w podniecaniu sie wagina;-)

Gość marta poranna
co ja z tą wadżajną? no pomyśl sobie więc czy serio uważasz za całkiem normalne, że facet obcina sobie penisa i w tym miejscu formuje sobie coś na kształt wadźajny. Dla mnie to niezbyt zdrowe - ot co.

Gość marta poranna
a poza tym - moja sprawa czy mnie wadżajna podnieca. Może jestem les? nie faszyzuj :)

a dla mnie bez znaczenia - skoro to nie moje genitalia;-) ale nie rozumiem ludzi kt sie ekscytuja tym co inni robia z wlasnym cialem;-/

Gość marta poranna
bo to nie jest normalne czasem co ludzie robią. np - wsadzanie sobie metalowych obiektów w ciało? nikt mi nie wmówi, że to normalne zachowanie. Albo wstrzykiwanie sobie farby pod skórę. Dla was, dewiantów to może norma. Ale dla zwykłego człowieka nie. To, że jakieś zjawiska mają miejsce nie oznacza, że są sensowne. Zwłaszcza idiotyczne wydaje mi się stwierdzenie, że "Pan Bóg to stworzył". Pan Bóg nie stworzył tego, co ludzie robili w Sodomie i Gomorze. Inaczej by tego ognien nie rozpieerdolił. Proste

"[zgłoś do usunięcia] marta poranna bo to nie jest normalne czasem co ludzie robią. np - wsadzanie sobie metalowych obiektów w ciało? " bo nie ma czegosc takiego obiektywna normalnosc - cos mozez ciebie dziwic i wydawac sie "nienormalne" - a to po prostu oznacza tylko tyle ze ty sie z tym nie spotaklas wiec nie nawyklas;-) "nikt mi nie wmówi, że to normalne zachowanie." starasz sei wywazyc otwarte drzwi;) tak czesto maja tez konserwatysci, oprzeciez nikt nie probuje ci niczego wmawiac - co najwyzej istnieja inne od twojej opinie na te sprawe i juz. a ze masz prblem z akceptacje tego prostego faktu - to trudno. " Albo wstrzykiwanie sobie farby pod skórę. Dla was, dewiantów to może norma. Ale dla zwykłego człowieka nie" to zalezy gdzie ten zwykly czlowiek sie wychowal - w prokatolickiej polsce, europie, papui-nowej gwinei czy sudanie albo amazonskiej dzungli, takie zestawienie potwierdza subiektywnosc opinii " Zwłaszcza idiotyczne wydaje mi się stwierdzenie, że "Pan Bóg to stworzył". Pan Bóg nie stworzył tego, co ludzie robili w Sodomie i Gomorze. Inaczej by tego ognien nie rozpieerdolił. Proste" ja mam teorie ze ten wasz bog to siedzi w niebie - otoczony anielicami i jara jointy;-)) nie wiem jak w twoim przypadku - ale mnie bog nie stworzyl - ino rodzice z przyjemnoscia (mam nadzieje;) - powolali m,nie do zycia;)

Gość marta poranna
ROR - tego typu argumentacja mnie nie przekonuje. Chcielibyście byśmy uznali dewiację za normę, ale to nie przejdzie. Bo zbliża się dzień sądu. I kamień na kamieniu nie zostanie jak kiedyś coś porządnie jebnie.

"marta poranna ROR - tego typu argumentacja mnie nie przekonuje. Chcielibyście byśmy uznali dewiację za normę, ale to nie przejdzie" nie rozumiem dlaczego zwracasz sie do mnie w liczbie mnogiej - ja wypowiadam sie jedynie we wlasnym imieniu, i nie jest moim celem cie do niczego przekonywac - jedynie sprwadzam co kieruje ludzmi, ktorzy sie boja nowego " Bo zbliża się dzień sądu. I kamień na kamieniu nie zostanie jak kiedyś coś porządnie j**nie" nie wiem o czym mowisz - ale to pewnie ma jakis zwiazek z ta doktryna koscielna , tak?

Gość marta poranna
ROR - musisz się bardziej wczuć w znaki czasu. Ale do tego potrzeba solidnej intuicji, której chyba nie posiadasz. Ty natomiast wolisz powtarzać za innymi, że "nowe", że "postęp", że "tolerancja". Nie nowe, żaden postęp, żadna tolerancja. Po prostu ruja i porubstwo. Słyszałam plotkę, że ulubionym pytaniem kierowanym do kobiet przez młodego Romka Polańskiego było proste :"DYMASZ SIĘ"? Dzisiejszy świat zmierza ku temu, by stało się to podstawowym pytaniem. Już dziś promuje się seks jako jedynie przyjemność czyli innymi słowy - kult masturbacji. Wreszcie coś musi zdrowo z nieba pieerdolnąć, bo długo tego ciągnąć nie można...:/