Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sjsdjsds

problem z twarza

Polecane posty

Gość sjsdjsds

co to jest? mam na twarzy popękane naczynka i suchą skórę :( wczesniej było ich mniej a teraz to masakra...co robić?!

Gość sjsdjsds
no pomóżcie chociaz raz ;(

Gość może trądzik
różowaty

Gość może trądzik
jeśli tak to dobrze się to leczy laserowo ale raczej trochę kosztuje

Gość sjsdjsds
nie ma krost po prostu sucha skóra i naczynka :(

Gość może trądzik
nie muszą być krosty, ale powinny być zaczerwienienia

Gość sjsdjsds
nie mam aż tak dużego tego zaczerwienienia i te naczynia nie sa takie straszne...po prostu sucha skóra i naczynka. mam 22 lata

Gość ween 101
Masz białe plamki na paznokciach?

Gość sjsdjsds
nie mam a dlaczego pytasz?

Gość Dido. . .
ja tez nie mam bialych plamek na paznokciach ale lekarz mi kidys przepias METROMUROBOLIN czy jakos tam i nic nie pomoglo prawie 100zl tubka 30g

Gość edyta165
Kup sobie krem z kasztanowcem i kapsułki z wyciągiem z winogron(uszczelniają naczynia krwionośne). Jedz winogron i bierz wit C.

Na mój gust masz suchą skórę z rozszerzonymi naczyniami. Zafunduj sobie zabieg jonoforezy (8-12) 2 razy w tygodniu. Kwas migdałowy +PHA, mlekowy, salicylowy (do wyboru do koloru). Możesz zamknąć naczynia za pomocą IPL lub lasera. Oprócz tego krem z kwasem migdałowym na noc, krem z filtrem na dzień 50+. Oprócz tego do stosowania w domu peeling enzymatyczny raz na 10 dni, płyny micelarne do demakijażu, preparaty z rutyną, korzeniem miłorzębu, wit.C. itp....

Gość ween 101
Niedobór cynku, wapnia.. ale odpada...Ewentualnie krochmal może pomóc , głupio brzmi ale na problemy ze skórą pomaga , ciepły nałożony na parę minut i zmyty i zamiast kremu wypróbuj linomag. Maść z nagietek , naprawdę dobra i neutralna dla organizmu. I idź do lekarza , dermatologa najlepiej.

Gość edyta165
KoloroweKredki. Cera naczynkowa jest przeciwskazaniem do stosowania kwasów.

Gość edyta165
Bierzesz może aspirynę, polopirynę lub coś innego z kwasem acetylosalicylowym? Powoduje kruchość naczyń krwionośnych i zaburzenia krzepliwości krwi.

I absolutnie żaden ciepły krochmal! Ciepły nałożony na kilka minut pogorszy sprawę związaną z rozszerzonymi naczyniami. Skrobia ziemniaczana z wodą będzie działa w tym przypadku drażniąco!

Gość dsdsdso
dokładnie, krochmalem to ty sobie tylko bardziej przesuszysz skórę

Gość johny brewwio
może idź do lekarza i po sprawie

Gość edyta165
Poczytaj sobie, nie stosuje się kwasów. Poza za tym spytaj się jakiegokolwiek lekarza, każdy ci to powie.

nie spieraj się ze mną...te konkretne kwasy stosuje się przy rozszerzonych naczyniach i trądziku różowatym. Poczytaj sobie a później się wypowiadaj.

Gość kozmedyczka
kolorowe ma rację...nie stosuje się glikolu ale te kwasy, które wymieniła tak. jestem kosmetyczka i też regularnie kładę migdał

Gość edyta165
Ja sobie czytałam a nawet nie musiałam bo to wiem. A kim ty jesteś kosmetologiem czy dermatologiem, że jesteś taka pewna?

Gość lujizjanna
ja też mam naczynka a dermatolog nakładała mi kwas migdałowy i jeszcze jakąś mieszankę kwasów drugim razem, ale nie pamiętam co to było

Gość edyta165
Taa... Ja też se mogę napisać, że jestem lek medycyny estetycznej albo dermatologiem. Jak jesteś lekarzem to powinnaś wiedzieć, że sporo osób ma uczulenie na salicylany.

nie muszę Ci niczego udowadniać :) sporo ludzi ma uczulenie na różne rzeczy a to akurat nie było tematem wątku,bo nie mówimy o substancjach uczulających a o rozszerzonych naczyniach :)

Witaj Kolorowe :) Wiedziałam,że tu Cię znajdę ;) Dzięki za namiary do tej kliniki...powiedziałam z czyjego jestem polecenia :) Wszyscy byli sympatyczni :) jeszcze raz dzięki :)