Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sjsdjsds

problem z twarza

Polecane posty

Gość edyta165
To zaleciłabyś komuś peeling kwasem salicylowym jeżeli ma na to uczulenie??

Gość edyta165
A skąd wiesz że nie ma.

równie dobrze mogłaby wystąpić alergia na każdy inny preparat etc. to jest Twój jedyny argument,żeby nie zrobić złuszczania kwasem salicylowym,bo słyszałaś,że często uczula? jak dotąd nie miałam przypadku pacjenta uczulonego na kwas salicylowy

Gość edyta165
Sama mam naczynkową cerę i chciałam sobie zrobić peeling kwasami(na blizny po trądziku), ale dermatolodzy mi odradzali. Zresztą i tak wiem swoje, pisz sobie co chcesz:)

Gość mileczenkaaa
a co jak pacjent nie powie ci że jest uczulony a ty mu zrobisz jakis zabieg a on później przyjdzie po odszkodowanie??

Gość edyta165
Nie powiedział mi tego jeden dermatolog, byłam u co najmniej trzech.

Edytka nie proszę Cię o nic tylko,żebyś przeczytała ten artykuł. W necie też będziesz miała dużo na ten temat. Prasa naukowa i artykuły na temat zastosowania kwasów przy cerach naczyniowych.

Nie przyjdzie po odszkodowanie,ponieważ w pierwszej kolejności przeprowadzam szczegółowy wywiad a następnie daję mu oświadczenie do podpisania,że zgadza się na zabieg.

Czytałam ostatnio dość ciekawy i obszerny artykuł na temat laserowego zamykania popękanych naczynek. Moja mama miała też taki zabieg robiony, stąd wiem, że jest naprawdę skuteczny, a dodatkowo praktycznie zupełnie nie groźny. Choć np. w tym tekście opisano kilka zagrożeń i przeciwwskazań, zwłaszcza dla osób z problemami alergicznymi, więc jeśli ktoś się decyduje, to warto to wcześniej przeczytać: http://www.mojealergie.pl/wszystko_o_alergii/kosmetyki_dla_alergika/do_ciala/laserowe_zamykanie_naczyn_krwionosnych.html