Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alejajaohoho

Tabletki

Polecane posty

Gość alejajaohoho

Hej mam 17 lat i chciałam zacząć brać tabletki antykoncepcyjne bo zaczęłam od niedawna współżyć z chłopaiem. I tu moje pytanie czy jak pójde do ginekologa to co mam powiedzieć ?? i czy będzie chciał mnie badać przed przepisaniem tabletek?

Wiesz, takie pytania zadaje się przed rozpoczęciem współżycia... Ginekologowi powiedz dokładnie to co tutaj: że zaczęłaś uprawiać seks i chcesz tabletki. Dobrze, gdybyś mogła mieć zbadany poziom hormonów dla lepszego dobrania tabletek.

Gość alejajaohoho
No nie to że współżyjemy juz długo... poprostu zrobiliśmy to raz(mój pierwszy raz) z prezerwatywą bo jednak wydaje mi się ze to najbezpieczniejsze ale teraz chciałabym brać tabletki ale jakos strasznie wstydze się iść do ginekologa i poprosic o przepisanie tych tabletek. A i jakie są ceny? czytałam że 50zł ? czy to prawda

Gość alejajaohoho
podnosze;)

Gość 344444444444
za 22 masz naraye- czyli odpowiednik jasminnelle- polecany mlodym ;] alelepiej zrob badania ja 6 lat zarlam zle dobrane tabsy i masakra- libido 0, placz, zle samopoczucie, bolesne miesiaczki i normalnie jakbym nie była sobą strasznie sie denerwowałam bzdurami najchetniej to wogole bym odstawiła ale panicznie boje sie ciązy mimo ze juz mam 25 lat:p nie masz sie czego wstydzic ja mialam dokladnie 17 jak zaczełam brać i ginekolog normalnie mi tlumaczył wszytsko jak zaczac brac itd gumka zawsze moze strzelić niestety ja tylko na tabletkach czuje sie pewnie:)

Gość bogaty samotny
Nie żryj tabsów dzieciaku bo zrujnujesz sobie gospodarkę hormonalną... poczytaj na forach jakie problemy mają kobiety po jakichkolwiek tabletach... Twój men niech się nauczy gumę zakładać najpierw.

Gość alejajaohoho
mój "men" już umie gumkę założyć;) a tabletki w jakimś sensie są wygodniejsze niż gumka :D i jeszcze czy musze iśc prywatnie czy nie??

Gość 344444444444
nie zeby isc na nfz nie potrzebujesz skierowania do ginekologa tylko idziesz:)

Gość bogaty samotny
Wspomnisz moje słowa za parę lat jak ci gęba spuchnie, syfy wyskoczą albo skóra zrobi się dziwna. Pomyśl też o zagrożonej ciąży, a nawet ryzyku urodzenia kalekiego dziecka.

Gość 344444444444
jakbys nie wiedzial tabletki dzialaja wlasnie na cere leczniczno;/

Gość alejajaohoho
heh a jak on miałby mnie badać to musze się rozsiadac na tym krześle"samolocie", raz siedziałam tam to myślałam że ze wstydu się spale ;)

faktycznie tabletki to nie jest najlepsze wyjscie. Niszcza watrobe, sprobuj plastry hormonalne. Raz w tygodniu zmieniasz , wygodniejsze wzyciu i omijasz watrobe i zoladek.

Gość alejajaohoho
samotny czytałam własnie że niektórym dziewczynom na trądzik przepisują ginekolodzy tabletki anty.:D

Gość alejajaohoho
a te plastry na recepte?? hmm ale plasterki skuteczne są ?

Gość doswiadczona po powrocie
idz do lekarza i powiedz, ze rozpoczelas wspolzycie i ze chcialabys przejsc na tabletki. mowiac szczerze nie wiem jak lekarz potraktuje Twoj wiek, bo ostatnio wielu lekrzay odmawia przepisywania tabletek dziewczynom przed 18 rokiem zycia ze zwgledu na ciagle rozwijajaca sie gospodarke hormonalna. moja znajoma polozna w mojej klasie robila wlasnie pogadanke na temat srodkow anty i powiedziala, ze ze wzgledu na to, ze wile kobiet ktore lata temu zaczelo przyjmowac pigulki we wczesnym wieku, teraz ma problemu z plodnoscia, z owlosieniem, dletego teraz sa ostrozniejsi. z drugiej strony obecnie sa produkowane tabletki z mniejsza iloscia hormonow jak sylvie 20* ktore sa przeznaczone wlasnie dla mlodych dziewczyn. jednak mimo wszystko zastanowilabym sie czy chcesz w tak mlodym wieku ryzykowac zdrowie, czasem warto przeczekac ten rok czy dwa na prezerwatywach.

Gość 344444444444
no lepiej zebys sie zbadała niechce gadac jak wsyztskie ze jak jestes na tyle dorsla zeby wspolzyc tomusisz isc do gina sie badać musisz pomyslec o sobie i swoim zdrowiu wiec zacznij robic cytologie raz w roku zaloz sobie karte i po prostu dbaj o siebie:) wspolzycie wiaze sie zinfekcjami ( niekoniecznie z braku higieny albo ze pratner cie zaraza:p ) niestety tez wlasnie z powodu brania tabsów( witamy drozdzaki) moze wlasnie ginekolog zaprponuje ci plastry , zastrzyki alobo teraz niewiemjak to nazwac te krązki- sama o nich myśle:)

Gość alejajaohoho
no wybiore się w czwartek do ginekologa z chłopakiem bo sama to nie dam rady;) dzięki za wszystkie wypowiedzi

Gość bogaty samotny
Rżnąć się chcesz, a ginekologa się wstydzisz? Nie zdziwię się jak za rok takie dziecko jak ty napisze, że jest w ciąży i boi się powiedzieć matce, chłopak jak się dowiedział to zwiał i chciałabyś zapytać gdzie najtaniej robią aborcję... Tablety rujnują zdrowie i NIE dają 100% gwarancji. Zostawiam cię z tym.

Gość coox
Czesc! Zaczelam brac moje pierwsze tabletki anty jestem wlasnie przy drugim opakowaniu do konca zostalo mi 8 tabletek. Za tydzien jade na urlop dlatego chcialam polaczyc dwa opakowania zeby nie miec okresu podczas urlopu. zastanawiam sie jednak nad przerwaniem brania tabletek ze wzgledu na skutki uboczne (wlosy wychodza mi garsciami, mam brzydka cere, wloski na nogach odrastaja o wiele szybciej i sa twardsze niz zwykle poza tym nie chcianych wloskow wszedzie mi przybylo ;/ ) Czy jak przerwe branie tabletek to moga pojawic sie plamienia lub okres niespodzianka w trakcie urlopu? czy moj organizm wroci do normy i pozbede sie skutkow ubocznych? nie chce zaczynac brac nowych innych tabletek bo nie wiem jak zareaguje na nie moj organizm a tak jak pisalam nie chce sie meczyc podczas urlopu ;/ prossze o rade!