Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dagmaramama

Mleko

Polecane posty

Gość Dagmaramama

Witam. Jestem mama 4,5 mies. Patryczka. Mimo swojego wieku wazy juz 10kg! Urodzil sie z waga 3kg 53cm jako wczesniak 35tyg. Miesiac byl karmiony piersia nastepnie juz tylko mlekiem modyfikowanym Bebilon Pepti 1. Dziecko nie jest przekarmiane, je tyle ile powinno wypic na dobe. Teraz powinien wypijac 1050 (z tego co jest napisane na puszcze mleka) je ok 960 poniewaz wiecej nie chce mimo to tyje. Zaczelam rozszerzac mu diete o przecierki i kaszke. Tego tez nie zjada wiele, kaszki ok 60ml bo wiecej nie zje a jak zje to uleje. Herbatki pije 150ml dziennie, wiecej przepajam woda gdy potrzebuje. Pediatra twierdzi ze ma taki okres przejsciowy, mimo to sie martwie. Czy ktoras z was miala moze podobnie?

Teraz powinien wypijac 1050 (z tego co jest napisane na puszcze mleka) je ok 960 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dajesz mu 960 ml mleka???????

Gość Dagmaramama
Zalezy ile razy w nocy obudzi sie na jedzenie.

Pewnie chodziło Ci o 96 ml... :P Jeśli więcej nie chce jadać to Mu nie dawaj :) Pediatra też nie widzi w tym niepokojącego. Pamiętam jak nawet zapisywałam ile je mój syn bo raz zjadał całą butlę a raz pół. Duży jest jak na swoje m-ce, mój gdy miał 4,5 m-ce ważył ok 8 kg :)

Gość Konsultuj z lekarzem. Szybkie
Konsultuj z lekarzem. Szybkie przybieranie na wadze, może świadczyć o uszkodzonych nerkach. Pozatym litr mleka i przecierki, to troche za dużo.

Gość wszyscy szczesliwi sa
idzx na wielodzietni org tam sie dowiesz wszystkiego

mój syn mając rok ważył 9800 szok jaki to musi być kotlet a potem płacz że nadwaga i nie pierdziel że zacznie sie ruszać to schudnie bo żołądek rozepchany

Gość Dagmaramama
Zoladek rozepchaly mu juz pielegniarki w szpitalu. Lezalam 3tyg z dzieckiem po porodzie. Mial zoltaczke i zabraly mi go na lampy i nie dawaly do karmienia. Tam dawaly mu butelke albo i wiecej i zostawialy samemu sobie, kiedy nie zaplakal zamykaly go butelka. Pozniej mialam problem zeby go oduczyc jedzenia butelki kiedy nie zaplacze, a dziecko sie prawie zachodzilo, wiec nie mow mi ze to moja wina, bo walczylam z nim by jadl co te 3-4h. A przy tak malym dziecku nie jest to wcale proste. Za kazdym razem zapisuje ile dziecko zjada. I pozniej licze ile wychodzi. Na poczatku jeszcze bylo mleko zmieniane z Nan pro, Bebilon comfort a pozniej juz bebilon pepti.

Gość Dagmaramama
Tam mialo byc ze 50 - 90ml albo i wiecej, a dziecko to zjadalo!!