Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sklep z polfabrykantami

Problem z wymyśleniem nazwy sklepu

Polecane posty

Hej, w przyszłym tygodniu otwieram sklep internetowy z półfabrykantami do produkcji biżuterii. Będą to rzeczy, które w tej chwili w Polsce bardzo ciężko kupić- początkowo głównie styl vintage, kaboszony itd, jednak planuję rozszerzać asortyment i nie chciałabym kojarzyć nazwy z konkretnym stylem. Niestety mam ogromny problem z nawą, wszystkie wymyślone przeze mnie nazwy wydają mi się nieodpowiednie. Macie może jakieś propozycje?

Gość co ty nie powiesz, czytac umie
graciarnia

Dzięki;p

Gość nou koments
albo fanaberia nazwij

Niestety ta nazwa jest już zajęta. Ale spodobała mi się :).

Gość podstawowy błąd autora
pierdolnik

Oj niestety widzę, że użytkownicy na tym forum się nie zmieniają.

Gość sprawa gustu......
Biżu to moja propozycja

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Nazwij sobie sklep skarabeusz. To zrobisz interes.

O nie! Po co to napisałam - ja bym sobie tak nazwała swój sklep i bym miała pełno klientów, ale możesz tak nazwać bo ja muszę mieć sklep wyżej za Anioła Stróża na kafe i tyle.

Może tez być jakieś bóstwo indyjskie czy inne. Afrykańskie. Ale skarabeusz to nieźle ci podpowiedziałam. Taki święty żuk.

Mnie by nic nie poszło ze skarabeuszem. Wiem jak POWINNAM nazwać swój sklep. Tylko co tam sprzedawać? Też wiem. Mogę mieć nawet więcej sklepów. Tylko co tu sprzedawać i cena. A NAJLEPIEJ miec hurtownię i niższe ceny. To najlepsze rozwiązanie.

Z półfabrykantami??? A skąd Ty weźmiesz w XXI wieku fabrykantów? Potem jeszcze trzeba poprzecinać ich na pół i dopiero na półki... kupa roboty.. Może nazwij sklep "Kuba Rozpruwacz"?

Gość tamtaramtam tam tam
hahaha Ewa, chcialam napisac cos podobnego ;)

Patrz skarabeusz jest malutki to powinnaś mieć hurtownię bo sklep to wiesz z biżuterią byś musiała mieć i tak sobie nazwać, a półfabrykanty to hurtownia. Patrz jak ci wymyśliłam. Daj namiary jak będzie pasowac i tyle. Sklepy w sieci skarabeusz i sieć hurtowni. Możesz mieć swoich jubilerów i sprzedawać w swoich sklepach. Wiesz i trochę się pomódl i zrobisz biznes niezły i tyle. Tak Ci pojdzie a tak może się wybijesz z tym skarabeuszem ode mnie. Co tam powinnaś mieć ja bym Ci nawet powiedziała bo mam na sumieniu niedoszłego jubilera - to będzie kiedyś jubiler w Polsce też będzie i tak dalej... i jakbyś ze mną dobrze żyła to bym Ci powiedziała jak biznesy robić żebyś się liczyła z tym skarabeuszem i tyle. W Europie. Musiałabyś zacząć od państwa x i y. Bym Ci powiedziała jakie państwa. A to byś wszystko miała od Amerykanina, którego Polacy zabili. On będzie kiedyś jubilerem i by ci dał zarobić za to jak go swoi urządzili choć niekoniecznie - skomplikowana historia. Po studiach gostek. Takie coś.

Wiesz więcej bym Ci pomogła jakbym była geologiem i tyle. Ale NIESTETY nie jestem. Na skałkach bym sie znała, ale niewiele wiem. Tylko wiem od tego Amerykanina jakbyś musiała iść, żeby zarobić. Na pewno chciałabyś sprzedawać w Niemczech, ale od niego są sklepy w innych państwach i tyle. Niemcy to jakby Ci wyszło gdzie indziej. Wtedy byś mogła zlikwidować sobie sklepy w jego państwach i postawić na swoj wybor. W 2 państwach powinnaś mieć sklepy albo wysyłkowo tam istnieć. Te państwa z których on jest w Europie. Był i w sumie jest i tyle. No to np. internet te 2 aż państwa a np. budowa sklepu w twoim państwie. I tyle. I co dalej? Ale wtedy dalej od niego Najlepszy zbyt w Polsce i z ceny w tym drugim pańswie, a Niemcy też byś miała. Takie coś mogę ci poradzić. Ale musiałabyś mieć jubilerów - swoje wzory biżuterii i ładną tę biżuterię. Po prostu porównywalną z zachodnią i tyle. Takie rzeczy mogę Ci pomóc bo to wiem, że dobrze jest i by ci kupowali ludzie, a na wzorach się nie znam i tyle.

PAtrzcie taki gość mądry w sumie i tak go zajechało to USA. Jakbyście wiedzieli co on za życia robił to byście nie uwierzyli. Z jego powodu mam całe USA gdzieś ale zarobić by dał. Ja też bym sprzedawała od niego. Mnie go było od razu żal. Niepotrzebnie sie dowiem. To prawda bo samej siebie miało mi być żal. Przez to sie nie dam - mialam wyjechać, zarabiać za granica. Albo coś tu robić - szkole już miałam podziękować - WYŁACZNIE PIENIĄDZE, a ja siedziałam jeszcze tyle lat po to , żeby...dostać awans - zakończyć jakoś tę szkołe. I jeszcze w sumie ja go zabiłam. Ale wiecie - Polska a np. wschód. Chcieli go się pozbyć i tak. Przecież mógł w tej Polsce mieć jakiś biznes, takie rzeczy. W swojej kulturze. Bo jednak ten wschód jest inny, on tam nie pasuje. I tak był z Europy - z tymi wszystkimi mieszańcami wschodnimi przegrał i tak. np. syn Japonki i Amerykanina i już wszędzie po nim. Czy Chinki i Amerykanina. I też takie powie w tym domu - mieli mu skrytykować ten wschód i tyle. Nie ten kierunek z jego myśleniem. Niemoralny - Europa. Tyle mu zostawało. Polska też i żyje do dziś. Ostatni menel powie bez pracy po takim kierunku, a tak? Nie umiał być z tej Europy i oszalał. Jedynie tak i koniec. No i kiedyś jubiler tak generalnie i da zarobić on i tyle.

Ale zobaczcie co by było gdyby UMIAŁ BYĆ Z EUROPY - z tej z której był? Siedział by w tym USA do dziś i robił jakieś ostatnie pierdy mi powie. No właśnie albo by wrócił i to samo. A tak? Dyrektor szkoły średniej gwałcił i dzięki temu taką karierę w sumie on zrobił choc życiem za to zapłacił i tyle. I może wystarczyło iść na geologię i przeżyć. Bo pasuje do niego zawód geolog temu go nie dam i tyle. Tyle warta ta szkoła w USA co w Polsce. To samo. I tyle. Każdy gwałci, wali się na prawo i lewo i taki koniec smutny. A z tej geologii mógł iść w jubilerstwo, Europę mieć , nie? I tyle. I koniec. I np. żyć sobie mitem, że byk porwał Europę i cos w tym jest. I patrzcie - całkiem normalny już PRAWIE i TAK I TYLKO TAK W SUMIE mógł się nawrócić i pokutować już dziś, a tak - szans nie było, marny koniec i tak ocalał. W sumie tylko z tego mitu o byku i Europie. Ale wtedy musiałby być od dziecka trzeżwy, coś robić. Co? Coś tam - musiałby se wymyślić. Na pewno nie zbierać puszki po piwie. Na pewno nie to.

Ale zobaczcie co by było gdyby UMIAŁ BYĆ Z EUROPY - z tej z której był? Siedział by w tym USA do dziś i robił jakieś ostatnie pierdy mi powie. No właśnie albo by wrócił i to samo. A tak? Dyrektor szkoły średniej gwałcił i dzięki temu taką karierę w sumie on zrobił choc życiem za to zapłacił i tyle. I może wystarczyło iść na geologię i przeżyć. Bo pasuje do niego zawód geolog temu go nie dam i tyle. Tyle warta ta szkoła w USA co w Polsce. To samo. I tyle. Każdy gwałci, wali się na prawo i lewo i taki koniec smutny. A z tej geologii mógł iść w jubilerstwo, Europę mieć , nie? I tyle. I koniec. I np. żyć sobie mitem, że byk porwał Europę i cos w tym jest. I patrzcie - całkiem normalny już PRAWIE i TAK I TYLKO TAK W SUMIE mógł się nawrócić i pokutować już dziś, a tak - szans nie było, marny koniec i tak ocalał. W sumie tylko z tego mitu o byku i Europie. Ale wtedy musiałby być od dziecka trzeżwy, coś robić. Co? Coś tam - musiałby se wymyślić. Na pewno nie zbierać puszki po piwie. Na pewno nie to.

On tak skończył bo krytykował USA a nie Europę. Tak miał skrytykować - moralność europejską i by mógł być. O to by miał rodzinę. A tak nic za to, że w sumie co - wschód. A skąd on był? I tyle. jedyny zarzut bo masz rodzinę i byle co robisz. A ja? No cóz... pracować w skarabeuszu nie. Sprzedawać przez net w sklepie. Tyle. Reszta nie - hurtownia moja i tyle. Ale czego? No teraz to nie mam pomysłu za bardzo. Czego hurtownia?

Jakąś skałą się powinna nazwać choć ja bym sie nazwała SKARABEUSZ i mam niezły biznes. A tak? Jakaś skała i jak zarobisz. Od Amerykanina z głodu bym nie padła, a reszta? Np. jakas skała i co? No to taka nazwa żeby zarobić. I tyle.