Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uigo8

konsultujecie wszystko z lekarzem?

Polecane posty

Gość uigo8

czy konsultujecie z lekarzem swoje posunięcia względem małych dzieci - niemowląt, chodzi mi o zmiane mleka, wprowadzanie poszczególnych pokarmów itd

Gość nie. Przy pierwszym
pytałam lekarza, ale teraz już nie biegam z każdą pierdolą do przychodni. I tak za często tam jestem. Mleko, dieta, wybór pieluch to moja prywatna sprawa.

Gość mamusieńka..
nie!!! Chodzimy do lekarza tylko na szczepienia

Gość Hłeee hłeee
Litości! I co? Mam zadzwonić do lekarza, że właśnie podaję jabłko ? Masakra:/

No coś Ty :D konsultuję sie jedynie wtedy gdy dziecko jest chore, z takimi pierdołami nigdy bym nie poszła, chyba że dziecko jest uczulone albo coś takiego.

Gość uigo8
no to w sumie dobrze, bo jak czytam wypowiedzi na niektórych forach to mam wrażenie, ze mamy są z lekarzami w nieustannym kontakcie; ja podałam synkowi bebilon pepti bez konsultacji z lekarzem, bo po hypoalergicznym strasznie stękal, bolał go brzuszek i miał brzdkie kupy; ekarz wcześniej podejrzewał alergię, ale 100% pewnosci nie mamy; mam nadzieję że mu ten pepti nie zaszkodzi,

Gość nie lakarz to ostateczność
zawsze robiłam wszystko zgodnie ze swoim instynktem, nawet schematy żywieniowe i zalecenia w poradnikach, traktowałam zawsze jako wskazówkę a nie nakaz.... do lekarze jak ewidentnie widać ze dziecko potrzebuje leczenia.... wcześniej zioła, masaże, inhalacje, kąpiele - stosowałam sama.... .... mam 2 dzieci bardzo zdrowych, ani dnia w szkole nie opuściły, antybiotyk starszy brał 2x, młodszy wcale!

Gość 0908ja
ja również sie nie konsultowałam Sam wiem co dla mojego dziecka jest najlepsze.Zresztą czasami odnoszę wrażenie, że w niektórych sprawach posiadam większa wiedzę niż pediatra mojego dziecka To ja znam swoje dziecko najlepiej i wiem co dla niej będzie odpowiednie Nie traktuję córki jak królika doświadczalnego.Najpierw sporo czytam, zasięgam porad itp a dopiero potem wprowadzam je w życie

Bebilon pepti to mleko jak każde inne - nie zaszkodzi Tylko że jeśli twoje dziecko nie ma alergii to po co podawać mu to świństwo?:P Ani nie smakuje ani nie pachnie njlepiej Poza tym na receptę jest o połowę tańsze