Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do rodzacych w PSK

Białystok-USK(PSK) co zabrac do porodu

Polecane posty

Bardzo prosze mamusie z Bstoku, ktore niedawno rodzily w USK o informacje co zapakowac do torby dla siebie i dzidziusia. Wiem, ze na IP jest lista ale podobno ona jest bo jest, a do rzeczywistosci ma sie nijak. (bede miala najprawdopodobniej cc, bo mam ulozenie posladkowe) Dla siebie spakowalam: - klapki pod prysznici do chodznia -2 koszule nocen, szlafrok -opakowanie podkladow(tych duzych podpasek) - kosmetyki, reczniki i takie tam -recznik papierowy, papier toalet. -majtki siateczkowate -woda mineralna Dla dziecka: -pampersy -mokre chusteczki -sudocrem No i ubranie dla Maluszka maz pzywizie mi w dniu wypisu, cos jeszcze powinnam zabrac? A ile sie lezy w szpitalu po cc?

Gość sprawa gustu......
kurwa jak zwykle zaponiałaś o wibratorze oj mamuśka mamuśka

Gość dla dziecka ubranka tez trzeba
nie wiem jak u ciebie ale u nasz dzieci leza w swoich kaftanikach na sali z matką .Mój miał kaftanik ,pieluche i kocyk

Gość zmartwionamonika
zapomniałas o kopercie z pieniądzami dla lekarza ginekologa innaczej cie zeszyją jak prosiaka i potną jak świnie

Gość dla dziecka ubranka tez trzeba
jeszcze dla siebie jakiś balsam -bo raczej bedzie ci potrzebny A skąd wiesz ze bedziesz miała cc?

dziewczyny, ale z tymi ubrankami to wiecie na pewno ze w USK w Bstoku trzeba???? Pytam, bo jak rodzilam 2 lata temu to niby tez trzeba bylo (na kartce na IP bylo napisane, ale nikt, ale to zupelnie nikt ich nie mial, a polozne wolaly ubierac w te szpitalne).

balsam na piersi czy do ciała? Bede miala najprawdopodobniej cc bo dziecko jest ulozone posaldkowo (jestem w 39tc)

Gość a moze teraz ktos jest
i podpowie

nie rodziłam i nie zamierzam rodzić w PSK, ale na zajęciach szkoły rodzenia dostałam następującą listę rzeczy właśnie do PSK: DLA MAMY: -dokumenty(karta ciąży, wyniki badań, ubezpieczenie) -szlafrok -kapcie,klapki pod prysznic -przybory toaletowe -2 ręczniki -kubek, sztućce -napoje -podkłady ginekologiczne -koszula nocna z rozcięciem do karmienia - 2-3 zt -biustonosz -wkładki laktacyjne -pampersy i chusteczki nawilżające dla dziecka DLA DZIEKA: -6 kaftaników -6 koszulek -4 śpioszki lub pajacyki -5 pieluch tetrowych -kocyk lub rożek -czapeczka - 2 sztuki -pampersy -chusteczki nawilżające

Gość a moze teraz ktos jest
DZIEKI

Gość avikaaaaaa1
Ja miałam cc w PSK w maju i ubranka dla dziecka nie były potrzebne ,tylko do wyjścia , chyba że coś się zmieniło ale wątpię. Zarówno po cc jak i sn leży się dwie pełne doby .

Gość habahabak
Pamiętajcie również o sobie. Dziecko początkowo gryzie, tak więc warto mieć ze sobą coś na brodawki. Poza tym polecam sukienki do porodu. Zobaczcie - http://olmik.pl/pl/p/Sukienka-do-porodu-MARZE-O-COFFEE-Pretty-Pushers/5064 Tutaj nie chodzi wyłącznie o komfort i wygląd. Te sukienki są przygotowane tak, aby nie było problemów z procesem porodowym.

Gość ciazowa
dziewczyny znajdziecie różne informacje o porodówkach na www.gdzierodzic.info i można tam też napisać właśną opinię o danym szpitalu