Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nortunda

Moje dziecko nie miało usg bioder

Polecane posty

Gość nortunda

czy to noprmalne?? Lekarz pediatra nigdy nam tergo nie zleciła, mojedziecko ma juz rok, zaczyna chodzic a ja dopiero teraz dowiedziałam sie, że kazde dziecko powinno miec robione to badanie.

Nie wiem jak w innych częściach Polski, ale u mnie skierowanie na USG wystawiano w szpitalu przy wypisie noworodka.

Nie kazde Moja pediatra też stwierdziła ze to nie jest konieczne. Ale ja sie z Loli załapałam na jakiś program i miałyśmy zrobione za free. No i co? wyszlo ze czegos tam nie ma! i koniecznie trzeba zrobić kontrolne USG. Zrobilam. I znów nie ma! Siet, nerwy i tyle. Po 2 miesiacach kontrol i okazuje sie ze wszystko ok. Jest jak trzeba tylko USG bylo za wczesnie robione bo u dzieci się rożnie wszystko rozwija. Kurna! Moglam sluchać mojej lekarki. Za kazdym razem jak jej nie poslucham to sobie pluje w brodę.

Gość kochannnnnnnnna mammmmmma
mój synek też nie miał lekarz stwierdziła że nie jest to konieczne teraz ma 2,5 roku i wszystko jest ok

No u mnie w szpitalu przy wypisie powiedziano ze usg trzeba zrobic - nawet gdy nie ma wskazan I nie trzeba na to skierowania Idziesz, rejestrujesz sie i robią usg

Gość nortunda
nie no słyszalam o tym, ale moja pediatra nie dala mi skierowania a ja nie pytalam..badala ja i nic nie mowila...biodra tez badala(usiskala i prostowala nozki). POWINNAM UDAC SIE TERAZ NA TO BADANIE, NIE ZA POZNO?

I płacisz 140 zł Bo inaczej na NFZ to trzeba skierowanie. A po tym jak zapłacisz 140 zl to ci powiedzą ze nawet jak wszystko jest ok to konieczna jest kontrolna wizyta za 6 tyg i znów 140 zł.

Gość zmartwionamonika
pierdolona wiosenna mamo ugotowałaś już obiad debilko

Autorko mozesz sie udać. Nam ortopeda powiedzial ze jak Lola zacznie chdozic to mamy przyjść się pokazać. Więc myślę, ze i wam nie zaszkodzi. Ale weź sobie skierowanie od pediatry.

Gość nortunda
nie trzeba miec skierowania? nawet jesli moje dziecko ma rok i pojdziemy tam po raz pierszy?

Gość zmartwionamonika
kurwa skąd ty te mądrosci masz, wwyssane z palca czy z murzyńskiej dupy

Gość nortunda
taraz czytam o tym pieprz*onym badaniu w necie i doszukuje sie wad u mojej corki. Faldki nierowne, chodzi jak kaczka....no masakra jakas....

U nas jeszcze w szpitalu poinformowano nas, ze za 4 miechy do kontroli bioderek na usg. O skierowanie sama poprosilam pediatre

Gość moja corka nie miala
bo ani w szpitalu ani w przychodni nikt mnie o tym nie powiadomil, a ja nie pytalam, bo najzwyczajniej w swiecie nie wiedzialam o takim badaniu. ma 2latka i rozwija sie prawidlowo

ja uważam że usg bioderek powinno się robić wtedy kiedy jest taka konieczność,lub jak zaczyna chodzić. My co prawda byliśmi ( skierowanie od pediatry ), oczywiście lekarz nas postraszył ( synowi poźno zaczeło wyksztalcać się jądro kostne ) co miesiąc kontrola ( czyli 100 zł w dupe, bo panstwowo zapisy były pl roku w przód )do tego podwójne pieluchowanie i rehabilitacja. Poczytałam troche, poszłam za swoim instyktem i dałam dziecku czas bez tych wszystkch męczarni. ostatnie usg - wszystko rozwija się doskonale, bioderka wzorowe.

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
Boszeee my też sami zapisywalismy, pediatra potem zapytała się tylko czy był. Jak byłam w szpitalu się i rodzilam to się sama o wszystko wypytałam. Idź teraz na usg, i tak każde dziecko idzie jeszcze raz jak zaczyna chodzić.

Nam położna powiedziała przy wypisie że w pierwszym miesiącu trzeba zrobić usg bioderek, od razu się zapisaliśmy bo czeka się właśnie około miesiąca. Sama poprosiłam pediatrę o skierowanie. Później kontrola na pół roku, teraz mam jeszcze iść jak zacznie synek chodzić. Myślę że warto żebyś poszła, nic nie zaszkodzi. Weź skierowanie od pediatry.

Gość alinaa1
może ktos sie orientuje co oznacza że główki kostne w bioderkach sa nie zwapnione? czy to grożne dla 4 mies niemowlęcia? dzis usłyszałam taka diagnoze i zadnego komenatrza, tylko termin wizyty jak maluch zacznie juz siadac. Moze ktos wie do kiedy te główki powinny sie zwapnić? troche sie boje, maluch do tej pory rozwijał sie prawidłowo...