Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bebilon pepti 1 mleczko

Czy mogę iść jutro do lekarza alergologa ? czy dopiero jak ją wysypie ?

Polecane posty

Witajcie moje córka ma 2,5 miesiąca i ma chyba skazę białkową ponieważ jak kupiłam jej mleko bebilon HA to również po nim ją wysypało a po bebilonie pepti nie... ale moja pediatra twierdzi inaczej że to na pewno nie skaza ;/ durna baba i tyle.... i nie chciała mi wypisać recepty na pepti... więc zapisałam się do lux medu n ajutro do alergolog- pediatra. Ale mam pytanie ? Czy mogę jutro iść z nią do lekarza ? i wykonać te testy ? Czy najpierw mam kupić zwykłe mleczko ? i iść dopiero wtedy jak ją wysypie ? proszę o rady

zmiany po skazie białkowej nie znikają z dnia na dzień. Zwykle potrzeba tygodni... może to jakieś uczulenie było? idź do tego lekarza, skonsultujesz. Ja na razie bym nic nie robiła

Testy u tak malutkich dzieci są niestety niewiarygodne. Ja robiłam mojemu synkowi biorezonans, polecam.

bebilon HA dokłądnie miesiąc temu podałam... i teraz nie ma już po krosteczkach ani śladu

moj synek 5 mcy dostal okropnej wysypki,i cale cialko lacznie z buzio bylo bardzo szorstkie. bylam u swojej pediatry w osrodku i stwierdzila ze to moze byc skaza. dala bebilon pepti a pil bebiko. nie pomoglo.poszlam prywatnie i okazalo sie ze to uczulenie kontaktowe na oliwke lub proszek.kazala zmienic na lovele,dala masc robiona,olej parafinowy do smarowania,syrop i mydlo oliatum,i kazala wrocic do bebika. i faktycznie pomoglo,wysypka prawie zeszla a maly pije dalej bebiki. wiec roznie moze to byc,,,niekoniecznie skaza,moze tez tradzik niemowlecy..

dziewczyny mają rację, mój syn jak miał 2 sc miał wysypkę na twarzy wyglądało to jak skaza, lekko świecąca ale lekarz powiedział że to nie skaza i miał racj,ę, wysypka minela za tydzien, mleka nie zmienilismy.

Ale dziewczyny słuchajcie NA początku karmiłam piersią i po jakimś krótkim czasie małą wysypało na buzce... stwierdziła że to skaza i kazała ograniczyć mleko... więc ja całkiem nie jadłam nabiału i wiele różnych rzeczy bo przeciesz mleko praktycznie jest wszędzie już nie dawałam rady bo mała wciaż miała krostki więc poszłam prywatnie do pediatry i przepisała bebilon pepti bo jej powiedziałam już nie nie daję rady... I po jakimś czasie już nie pamiętam po jakim małej krostki znikły całkowicie potem znowu posżłam do tej mądrej i przepisała bebilon HA i zjadła pół puszki i małą wysypało... I teraz mija dokładnie miesiąć jak nie daję już Ha i mała ma czystą buzię. WIęc powiedzcie mi dziewczyny czy mam iść jutro do lekarza ? Czy najpierw kupić zwykłe mleko ? jakie polecacie ?

No to właśnie tak robię... Ale proszę odp mi czy iść jutro do lekarza czy nie ? bo już nie wiem co robić ?? A muszę mieć zaświadczenie od alergologa bo inaczej mi ta pinda z nfz nie wypisze recepty a to mleko kosztuje 22.23 zł więc troszkę przy drogie jak na mój fundusz niestety

a to franca. powinna sie sama wyznac czy dziecko ma skaze czy nie. ja nie radzilabym zmieniac czesto mleka. jak musi miec to zaswiadczenie od alergologa i jak dzidzius pije to mleko i nie ma wysypki to idz. samo to co tez ci powie ten alergolog..bo on powinien sie wyznac.

a dlaczego dziecku ni emożna zmieniać mleka ? No ale w sumie też co mi powie alergolog ? skoro mała ma śliczną czystą buzie bez krostek

W takim razie pewnie że idź do alergologa. A swoją drogą ta lekarka Twoja to jakaś walnięta.

no ale jak wypije inne mleko to ma. i powiesz mu ze po pepti ma tylko ladna buzie. powiesz mu wszystko a on postawi diagnoze. zreszta i tak musisz isc jesli chcesz zeby ta wielmozna pani dawala ci recepty.jak bedziesz zmieniac czesto mleka to moga wystapic zaparcia. moj synek po nan mial zaparcia a po bebiko nie mial problemow.

no wlnięta walnięta a najlepsze jest to że ostatnio powiedziała mi że to na 100% nie skaza że kto mi takich głupot nagadał to mówię jej że ona to mówiła że to nie możliwe itd.