Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytającaniewiedzaca

jak to wytłumaczyć?

Polecane posty

Gość kanta_lupa
zy latwiej fizykowi kwantowemu zrozumiec dzialanie dzialanie magla czy moze operatorowi magla latwiej zrozumiec fizyke kwantowa- Wartościujesz te dwa sposoby myslenia, chociażby tym porównaniem, a nie tędy droga. zmierzyłeś to, co jest większym wysiłkiem i dla kogo? na jakiej podstawie twierdzisz, że meskie myślenie jest ogólną wykładnią rzeczywistości? naprawde musze ci to tlumaczyc? - po to zadałam pytanie. kobiety w duzej mierze oceniaja rzeczywistosc przy uzyciu emocji, faceci rozumu, ot cala filozofia- to jest to tłumaczenie? yhm, ocenianie rzeczywistości na podstawie emocji jest jednym ze sposobów oceny rzeczywistości, tak sie składa, ze na gruncie spraw osobistych, czesto tak trzeba oceniać, bo nie ma innych narzedzi do oceny emocji niz ich odczuwanie, ocenianie wszystkiego i zawsze, przy użyciu rozumu, również mija sie z celem i prowadzi czasem, jak wczesniej wspomniałam do niefajnych rezultatów. Są to dwa uzupełniające sie sposoby oceny rzeczywistości i obydwa sa bardzo na świecie potrzebne .

lupa nie chce mi sie kolejny raz tlumaczyc tego samego to proste jak sikanie, jesli z uporem maniaka bedziesz sobie wmawiac, ze biale jest czarne to rownie dobrze od razu przeprowadz sie do budapesztu

ps. klasyczna wypowiedz kobiety: ocenianie wszystkiego i zawsze, przy użyciu rozumu, również mija sie z celem i prowadzi czasem, jak wczesniej wspomniałam do niefajnych rezultatów. wyjasnia wszystko :-)

Gość rozwiąże każdy problem
bo oni są z Marsa a one z Wenus i nie klocić mi się tu!

czyli rozumiem że jak kobieta jest wkurwiona i sie zbliza do okresu to przeszkadza jej jak jestem najebany ale jak juz ma dobry humor bo akurat była np na zakupach i już nie miesiączkuje a ja przyszedłem najebany to w drzwiach z usmiechem sie pyta : Jak sie bawiłeś kotku? postrzeganie rzeczywistosci po przez pryzmat emocji :D

co wiecej regres, one oczekuja, ze sie DOMYSLIMY bo - uwaga uwaga - one by sie DOMYSLILY :-) one domyslaja sie nawet tego czego nie ma, a moze przede wszystkim wlasnie tego :-)

Gość pytającaniewiedzaca
powiem Wam panowie, że az miło się to czyta... i kogo tu dopadło spojrzenie na sprawę poprzez pryzmat emocji... hahah faceci...

ze sie DOMYSLIMY bo - uwaga uwaga - one by sie DOMYSLILY " dokładnie jak piszesz powinniśmy sie domyslac i zachowywać sie tak jakby one sie zachowały w danej sytuacji .

i kogo tu dopadło spojrzenie na sprawę poprzez pryzmat emocji" to jak mam napisać tu żeby móc wymienić zdanie z autorka?

tak jakby one sie zachowały w danej sytuacji . o nie nie, to wcale nie jest takie proste, bo jak tak zrobisz to uslyszysz cos w stylu - zachowujesz sie tak i mowisz tak bo - uwaga uwaga - tak chcialam uslyszec! ale to nie jest szczere! hahahahaha

Gość kanta_lupa
też to mogę wytłumaczyć prościej: ojciec pokazał ci świat z perspektywy rozumu, matka z perspektywy uczuć, te dwa sposoby, zrobiły z ciebie człowieka .

Gość pytającaniewiedzaca
hahahahaha Chłopaki co Wam mozna powiedziec... macie 100% racji....fajnie się to czyta, zwłaszcza od tej drugiej strony... hahah kobiety rulez....

i tak mówisz tylko dlatego by nie było mi przykro no pewnie! kochanie czy dobrze w tym wygladam? a) tak, pieknie wygladasz akurat! mowisz tak tylko po to by mi nie sprawiac przykrosci, widzialam jak ogladales sie za sasiadka b) moze wybierz inny kolor? no tak! moglam sie tego spodziewac, uwazasz, ze grubo w tym wygladam?! tak?! nie kcohasz mnie, czulam to od dawna c) nie, zdejmij to i zaloz to drugie, cokolwiek to nie jest ty chamie! idz sobie do tej swojej mirki z pracy, pewnie ona chodzi w takich wyzywajacych ciuchach kurwa jedna!

Gość pytającaniewiedzaca
hahahah ale pomyslcie jakby było wam nudno bez nas kobiet......

a czy ja powiedzialem, ze nie chce kobiet na swiecie? jestescie cudownymi istotami, wspaniale nas uzupelniacie, dajecie cieplo domowego ogniska, lagodzicie obyczaje, tylko niestety wiele z was jest absurdalnie glupich :-)

Gość pytającaniewiedzaca
nie rób z siebie i z ogółu ideałów, wsród was tez sporo jednostek do których można mieć pewne "ale"

"powinniśmy sie domyslac i zachowywać sie tak jakby one sie zachowały w danej sytuacji ." skoro jesteście tacy madrzy i rozumni (od rozumowego postrzegania) to jaki problem nauczyć komunikacji via emocje i od czasu do czasu pogadać z kobieta w obcym języku?

i od czasu do czasu pogadać z kobieta w obcym języku? bo jak zaczniemy po angielsku to rozmowa zapewne skończy sie w języku Hua-Hili :P 🖐️ a teraz spadam do domu

"bo jak zaczniemy po angielsku to rozmowa zapewne skończy sie w języku Hua-Hili " czyli nie jest tak, ze dla mądrego nic trudnego? how come? :)

Gość no to wiemy już wsio
do zawsze szczery no zaraz... ale przecież to się również tyczy mężczyzn wspaniale nas uzupelniacie, dajecie cieplo domowego ogniska, lagodzicie obyczaje, tylko niestety wielu z was jest absurdalnie glupich

wsród was tez sporo jednostek do których można mieć pewne "ale" oczywiscie, wymieniam przyklady bez porzadku alfabetycznego: tomaszewski hoffman kaczynski ziobro brudzinski kurski blaszczak rydzyk golota napieralski paprykarz

Gość no to wiemy już wsio
ciepło domowego ogniska? - właśnie tak! ciepła domowego ogniska nie zapewni zimny piec :p myślaleś , że jesteście tylko do głaskania i imprez? :D

Gość b.b.b.b.
A co masz na myśli przez "ciepło domowego ogniska?