Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiemmm

czy mozna podac rocznemu dziecku sok malinowy

Polecane posty

Gość nie wiemmm

z woda? Ale kupny , nie domowej roboty. Sok kupowany , ale dobrej firmy.

Gość rack up rock out
jest hebatka maliowa z hippa albo bobovity takie soki z butelki sa najczesciej konserwowane sorbinianem potasu wiec ja bym nie dawała

szczerze mówiąc to nie wiem czy można, mój ma 2,5 roku i takiego kupowanego soku jeszcze nie pił...zawsze robię swój więc nawet nie kupuję gotowych a nie możesz mu zrobić owocowej herbaty?

Gość polecam z firmy tenczynek
ale nie wszędzie jest, albo patrzeć trzeba dokładnie na skład żeby rzeczywiście butelka zawierała sok malinowy i cukier tylko

Gość nie wiemmm
dziekuje, nie bylam wlasnie pewna co do tego soku .

moze herbapol ma jakies soki nie konserwowane chemia,ale pewna nie jestem... kup herbatke z Bobovity i juz..albo daj rumianek do picia,po co ten sok?

Gość nie wiemmm
tzn to jest syrop z sokow zageszczonych , bez konserwantow, pasteryzowany . Wartosc energetyczna :bialko , weglowodany w tym cukry, blonnik,sod,witamina C . Nic nie pisze o sorbitanie potasu :-/

w tych syropach to jest 80 % cukru. Ja bym darowała, lepiej tak jak mówią dziewczyny. Albo domowej roboty, albo herbatka czy soczek specjalnie dla niemowląt i dzieci.

Gość brum sv320
kompot z jablek ugotuj

lepiej kompot z jabłek ugotuj lub zrób herbate malinową np. herbapol nie sztuczny słodzony sok lub te granulowane chemiczne herbatki

Gość Ewaff
Ja rocznej córce podawałam już wszystkie owoce i soki z wszystkich owoców również. Jeśli dziecko nie jest uczulone, to czemu nie? Pozdrawiam, Ewa http://ewalazinska.blogspot.com/

Gość nie wiemmm
dziekuje. Chodzilo mi o malinowy , bo chcialam cos rozgrzewajacego . A nie mam dostepu do naturalnego domowego.Maly jest zachrypniety , ale nie ma innych oznak choroby , chyba tylko gardelko. Co byscie polecily ?

Herbatę z miodem naturalnym jeśli wiesz ze maly nie ma skłonności do alergii. Ewentualnie kupić w aptece jakąś lipową herbatkę- działa rozgrzewająco.

albo kup mrozone maliny i zrób sok jak masz mozliwosc. To zaden problem. Musisz zagotowac owoce z cukrem a potem przetrzeć przez gaze albo sitko zeby pestek nie było. Potem do malych sloiczków i zapasteryzowac.

Gość nie wiemmm
dziekuje :-)