Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimozaaaaaaaaa

czy wolno nastawiac kręgi w wieku 28 lat

Polecane posty

Gość mimozaaaaaaaaa

Czy w wieku 28 lat wolno sie nastawiac? nastawialam sie u Dr rechabilitacji 1 raz a pozniej za 3 miesiace i stało mi sie gorzej..jedna baba mnie postraszyła ze w tym wieku sie nie nastawia i ze jak mi przerwał cos to zostanie kaleką do konca zycia..faktycznie boli mnie po nim i noga i szyja myslicie ze przerwał mi kręgi i zostane kaleką? przed nastawianiem neurologo powiedział ze mam zniszcozne kręgi dodam ze męcze sie tak 5 miesiecy i dopiero po 5 miesiacach poszłam sie nastawiac a po nastawianiu -zrobiłam rendgena i wyszło ze mam zniszczone kręgi .brałam zastrzyki ale nie pomaga po 2 miesiacach poszłam z tym zdieciem do tego dr rechablitacji i ponastawiał mi szyje z tym ze czuje sie gorzej czy mogł mnie uszkodzić nie odwracalnie?

Tak, można nastawiać "kręgi" u 28latka.. U dzieci nawet się to robi.. jeśli są wskazania. Kręgu ci nie przerwał, bo się nie da tego zrobić, niby jak?? Można go złamać, ale chyba nie przez "nastawianie" Musiałbys napisac, jakie techniki stosował ten dr rehabilitacji i co ci dokładnie dolega.. na czym polega to "zniszczenie kręgów"? I sprawdź, czy ten rehabilitant jest specjalista terapii manualnej.. jeśli tak, to nie powinien ci nic złego zrobic..

A to, że czujesz się gorzej, to na pewno lepiej niż gdybys żadnej róznicy nie widział/a.. bo przynajmniej teraz bedzie wiedział, czego robić nie wolno.. bo gdyby nie było żadnej zmiany po terapii (ani pozytywnej ani negatywnej), to nie wiadomo, czy idzie się w dobrym kierunku czy wrecz przeciwnie..

Gość mimozaaaaaaaaaa
hm

Gość mimozaaaaaaaaaa
szczypam nie mocno wzdłuz odcinka po całym kregosłupie a poznij zrobilm rendgena i neurolog powedzial ze mam zniszczone kregi ale nie wiem czy po tym nastawianiu

Gość mimozaaaaaaaaaa
dodam ze najpierw nie mialam rendgena a cierpiałam od 8 miesiecy na rwe ..ale nie przechodziło ale mogłam chodzic a pozniej po nastawianiu -on ma dobra renome bo Dr ma przewd nazwiskiem i nastrawiał jeszcze moją babcie..ale pozniej zrobiło sie gorzej nie mogłam chodzić juz tak daleko..zrobiłam rendgena i wyszła dyskpatia i cis w odcinku piersiowym..poszłam do neurologa a ten ze sie w tak mlodym wieku nie nastawia i ze mam zniszczone kręgi na rendgenie...kazał szpital a tam tylko będą mi walic tabletki na ból a ja nie chce...wrociłam do domu i wziełam zastrzyki a pozniej po 2 miesiacach poszłam z tym rendgenem znow do tego kreglarza dr sie nastawic..zobaczył rendgen i ponastawiął mi jeszcze szyje i klatke piersiowa ale dalej chodze pokrzywiona i boje sie ze to on spieprzył pogorszył sprawe i zniszdczył nie odwracalnie cos jest to mozliowe? kazał cwiczyc co tez czynie

a możesz w necie poszperać i się dowiedzieć, w czym się specjalizuje ten rehabilitant?? Bo nazwisk raczej nie wolno tu podawac..

Gość mimozaaaaaaaaaa
ja wiem czym korekcja wad postawy masaz segmentarny kręgosłupa i klasyczny dolegliwosci bólu kręgosłupa schorzen narzadow terapi manualnej przyjmuje tak ze robi to nastawianie po ktorym mialam sinaki na kręgosłupie ale ma swoją pieczatke Dr nazwisko Specjalista Rechabilitacji Leczniczej-FIZJOTERAPEUTA

No wiesz... żaden człowiek jest nieomylny.. i nawet taki specjalista ma prawo do błedu. Ale jezeli boli cię po ostatniej terapii jeszcze bardziej, to pójdź do niego i mu to powiedz.. powinien zastosować wtedy inna technike.

Gość miiiimozzzzzzzaaaaaa
powiem inaczej..jedna kobieta starsza powedziałam mi jak jej to opowedziałam ze sie nastawiałam..ze w tym wieku sie nie nastawia..ze co ja zrobiłam i ze mógł mnie do konca zycia zrobic kaleką skoro nie moge sie wyprostowac

Tak samo kaleka mozna zostac po wzięciu białej tabletki zapisanej przez doktora... :-0 Osteopatia w Stanach to normalna dziedzina nauki, jak prawo czy medycyna, sa nawet studia w tym kierunku..