Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaiszymek

co na obiad

Polecane posty

Gość olaiszymek

drogie mamy co robicie lub robiłyście dzisiaj na obiad??mam brak pomysłów

Gość Bez nazwy..
Ja też i nie chce mi się iść do sklepu. Chyba zrobię coś z niczego, bo zazwyczaj takie eksperymenty mi całkiem nieźle wychodzą. Mam w szafce makaron spaghetti, a w zamrażarce szpinak. Dodam oliwy z oliwek, pieprzu, soli i zesmażę to razem w głębokiej patelni. Powinno być ok. :)

ja zrobiłam pomidorówkę z ryżem na drugie spaghetti bolognese na podwieczorek kisiel żurawinowy

Gość co za bzdura luudzie
bez nazwy-proponuje jeszcze do tego dodac startego zoltego sera i czosnek:-) kaloryczne ale pyszne :) ja mam dzisiaj krupnik, a jutro planuje zrobic szynkę w sosie pieczarkowym

Gość Bez nazwy..
Wczoraj też nie miałam ani pomysłu, ani materiału na jakiś obiad, a wyszedł bardzo smaczny i wszyscy braliśmy dokładki. :) Miałam w zamrażarce filety z indyka, zostało mi kilka ziemniaków i pół słoika borówki z Ikei. Rozmroziłam indyka, pokroiłam go w plastry, opędzlowałam oliwą, popieprzyłam, posoliłam i zrobiłam steki na żebrowanej patelni. Z ziemniaków frytki. I całość zaserwowałam z borówką. Było pyszne! :)

Gość Bez nazwy..
My obiady jemy wieczorem. Około 18.00 dopiero.

Gość mi mala z pracy
dzisiaj zupa pomidorowa ze swiezych pomidorow, na rosole z wczoraj. a na drugie maz zgrilluje filety i nozki z kurczaka w grilu elektrycznym, do tego ryz z curry, salatka. ja dzis wracam pozno, bo late night shopping jest;p

Gość Bez nazwy..
Sera bym dodała, ale mam alergię na mleko, więc nawet go nie mam w lodówce, bo rzadko kupujemy. Ale pomysł dobry. ;) Przedzwonię do faceta, żeby wpadł do sklepu w drodze do domu i kupił parmezan, to przynajmniej jemu trochę zetrę.

Gość Bez nazwy..
A czosnek też dobry pomysł! :)

Gość wredna małpa27
ja mam zupę ogórkową z wczoraj może naleśniki z serem i szynką(dzieci uwielbiają)

Gość wredna małpa27
mi mala z pracy-w jakim mieście??

Gość kinia1321
u mnie dziś naleśniki z serem i dżemem...

Gość dere
ja mam nadziewana, miesem mielonym i ryzem, papryke...z wczoraj;)

Gość fffffffffffffffffffdff
omlet--dla malej z czekolada reszta z dzemem:)

Gość juliamitok
a ja mam rosol z wczoraj i przerobie go na szybko na pomidorowa ;P A na drugie danie to chyba tradycyjne schabowe ;P

Gość mi mala z pracy
wredna - w cambridge, jak co srode;)

Gość dere
jak wy dajecie rade kombinowac 2 dania? dla mnie stworzenie jedneko codzinnie iddego obiadu to juz sztuka;)

Gość wredna małpa27
mi mala z pracy-myślałam że w stolicy ;)

Gość mi mala z pracy
2 dania sa u mnie tylko wtedy, gdy maz jedno zrobi:) dzielimy sie gotowaniem, bo pracujemy podobnie, ja zwykle wracam do domu okolo 6, maz okolo 7. jemy cieply lunch w pracy, wiec potem w domu obiadokolacja to zwykle tylko zupa-krem, albo jakis szybki makaron z dodatkami i sosem, albo ryz z kurczakiem, grillowane warzywa, czasem nalesniki, ryba z piekarnika z salatka itd. staram sie gotowac na 2 dni, potrawy takie jak leczo, ratatouille, geste zupy miksowane z grzankami, gulasze. raz w tygodniu przewaznie jemy na miescie w restauracji.

Gość dere
no ja tez jem taka obiado-kolacje....ja robie zawsze salatke i zapiekanke, albo spageti albo jakies kotlety...zupy tez ale raczej w weekend, kiedy mam czas wymyslec drugie danie...jutro bede miala kofte z ryzem i salatka...

Gość mamtakaa
To i ja się podzielę pomysłaem prostym, bardzo mi ostatnio zasmakowało. Makaron z sosem pomidorowym na ostro i z kiełbasą i do tego cebulka. Pomidory z puszki na patelni zrobić na gęsto, można dodac trochę koncentratu do tego przyprawy jakie kto lubi. Kiełbasę (np śląską) przysmażyć i wymieszać to z makaronem i sosem pomidorowym, można też dodac sera żółtego jak to lubi :)