Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sarucha22

Bakterie..

Polecane posty

Gość Sarucha22

Witam. Odebrałam dziś wyniki badania moczu.. napisabne że mam bakterie w moczu właśnie... ;/ dodam, ze ejstem w 11 tyg ciązy.. lekarz pytał, czy mam nadzerke.. ale zapisała tylko lek dopochwowy ktory juz zuzylam.. swedzi mnie i ciagle chodze siiiiusiu.. czy to powazne? zglosic sie do lekarza? prosze o pomoc !!

Gość Sarucha22
halooo? jest tu ktos, kto pomoze ?

Gość a ja.....
zapalenie pęcherza lub niesterylna próbka. Prawidłowo pobrałaś mocz?

Gość Sarucha22
tak, od rana , na czczo .. środkowy mocz.. próbka jak najbardzie czysta, sterylnie zamknięta..

Gość a ja.....
Mogą to być bakterie z pęcherza świadczące o zapaleniu lub z narządów dostały się przy oddawaniu moczu. Swędzenie świadczyłoby o grzybicy i stąd pewnie te bakterie. A dlaczego nie ufasz lekarzowi?

Gość skóra z niedźwiedzia
Tak, zgłosić się do lekarza, skoro nadal masz objawy. Może trzeba brać antybiotyk. A miałaś posiew moczu, czy tylko badanie ogólne?

Gość Sarucha22
Nie chodzi o to, ze nei ufam.. wizytę mam na poniedziałek (17. paź. ) badanie ogólne moczu.. a krwi jeszcze nei odebrałąm..

Bierz w takim razie coś z żurawiną albo idź do lekarza rodzinnego po Furagin.

Gość Sarucha22
Dziękuję.. :)

Gość 0908ja
nie chcę cię straszyć ale nieleczone zapalenie układu moczowego może zakończyć ciąże dużo szybciej niż książkowe 9 miesięcy

Gość Sarucha22
Kurde.. czyli na prawdę muszę pójść dzisiaj do lekarza? ;/

Nic złego się nie dzieje, nie martw się. A do lekarza idź jutro, bo zaniedbane zapalenie to nieciekawa sprawa dla całego organizmu, no i boli :O Bierz termofor pod koc, nogi do miski z ciepłą wodą, opatulaj się i jutro rano oddaj mocz do analizy - nawet na własną rękę, to bez skierowania chyba nie jest drogie.

Gość marrakuja2222
ja również miałam bakterie tyle że to był już ponad 20tydzień, także strasznie swędziało. Kupiłam sobie preparat do higieny intymnej przeciw grzybiczny od lekarza ginekologa dostałam globulki dopochwowe - pomogło. idz do tego lekarza nie masz co sie obawiać

Gość 0908ja
jeżeli są bakterie w moczu, co wynika z badania które dzisiaj odebrałaś to wierz mi że nie pomoże zwykła żurawina, termofor czy koc.Owszem ulży w bólu ale nie zlikwiduje bakterii, które są bardzo groźne dla nienarodzonego jeszcze dziecka ja bym nie zwlekała z wizytą u lekarza, może niekoniecznie dzisiaj ale na pewno nie czekałabym do 17 października

Gość Sarucha22
Laktacyd uzywam.. antybiotyk się skończył (globulki dopochwowe) a tu nadal nie ma poprawy. .dodam, ze moja wydzielina z pochwy jest mleczno-biała, dość jej dużo i nie ładnie pachnie... ;/

No to wygląda na jakąś infekcję, a często sprawy pochwowe i pęcherzowe idą w parze. Łykaj witaminę C albo pij wodę z cytryną, musisz dużo sikać.

Gość Sarucha22
Mój wynik badania moczu: GLU -NEGATIV BIL* - SMALL KET- NEGATIVE SG- >=.1.030 BLO- NEGATIVE pH- 5.5 PRO- NEGATIVE URO- 1.0 E.U./ dL NIT- NEGATIVE LEU - NEGATIVE nabłonki - pojedyńcze krwinki białe - 1-3 krwinki czerwone- brak wałeczki- brak składniki mineralne-- bakterie

Gość 0908ja
czyli brałaś antybiotyk tak?Na jakiej podstawie skoro piszesz że wyniki moczu odebrałaś dzisiaj? po antybiotyku mógł "urosnąć" grzybek stąd ta wydzielina i zapach.Brałaś coś osłonowego? Grzybicę tez trzeba leczyć tak czy siak czeka cię wizyta u ginekologa

Gość Sarucha22
antybiotyk brałąm tydzien tylko a to bylo dwa tyg temu gdy bylam u gina.. NYSTATYNA czy jakos tak.. ;/nic osłonowego :( antybiotyk mi gin zapisał

Gość Sarucha22
podstawą było to, iż gin pytał, czy nie mam nadzerki.. zbdal, przepisal antybiotyk i tyle..

Nie masz białka w moczu, to dobrze. Ile tych bakterii? Powinna być ilość podana.

Gość 0908ja
na dzisiaj to tylko mogę polecić nasiadówkę z tantum rosa a jutro do lekarza

No to wygląda na to, że nic złego się nie dzieje, jak masz pojedyncze, ale zrób posiew.

Gość Sarucha22
uff.. ulżyło mi.. jeszcze jedno jak siadam na krzesło i wstaję czuję takie gulgotanie w brzuchu.. oglnie to źle sie czuje;/

Heh, no ciąża ;) Ja w 11 tc dosłownie zdychałam :O