Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izaLal

wzdęcia, twardy i duży brzuch

Polecane posty

Gość izaLal

Witam. Od ponad 3 miesięcy mam dziwne wzdęcia brzucha. Od wielu lat moja waga się nie zmieniała, natomiast ostatnio przytyłam około 2-3 kg. Widać to w dolnej części brzucha pod pępkiem (powstałą fałdka). Po najmniejszych posiłkach od razu dostaje wzdęć. Brzuch się robi bardzo duży i twardy. Do tego dochodzi 1-2 kg wagi. Przestałam jeść słodycze, bo nawet po cukierku brzuch robi się wielki i wzdęty. Wcześniej nie miałam żadnych problemów z trawieniem. Jadłam ile mogłam, o różnych porach dnia i nocy. Teraz często brakuje mi apetytu. Zdarzyło mi się odczuć zgagę, a po niektórych posiłkach mdliło. Około pół roku temu wykryto u mnie jaja glist, które leczyłam. 2 tygodnie temu byłam u lekarza rodzinnego, który stwierdził, ze znowu mogę mieć robaki i przepisał mi ponownie leki, bez wykonywania badań. Wtedy jednak objawy były zupełnie inne. Nie miała wzdęć, i zgagi. Miałam bóle w klatce piersiowej i brzucha. Dodam, że jestem szczupła. Czy to może być coś poważnego? Nie wiem co teraz robić.

Gość geshrth
Mam podobne objawy tylko, że u mnie nigdy nie wykryto jaj glist, tylko cysty lamblii (o ile ma to jakikolwiek związek) Ostatnio pojawiła mi się również krew w stolcu i nie jest to spowodowane hemoroidami. Jednak rowniez nie wiem czy to jest powiazane

Gość geshrth
a próbowałaś puścić głośnego bąka???

Gość izaLal
Bo jeżeli są to robaki to można je jakoś wyleczyć. Oby nie było coś poważniejszego. Lambrie to raczej trudno jest wyleczyć chyba:/