Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ikonamloda

dni cyklu...

Polecane posty

Gość Ikonamloda

czy 21 dnia cyklu można zajść w ciązę ? komuś sie to zdarzyło ? mam nadzieję, że nie . Ale pytam ? (przy cyklach, chyba 30 dniowych, pisze chyba, bo odstawiłam tabletki, a przed tabletkami takie miałam) Chyba już jest dawno po owulacji, prawda ? odpowiedzcie ...

jeżeli jesteś dopiero pierwszy-drugi miesiąc po odstawieniu tabletek to liczenie dni cyklu nie ma sensu, po tabletkach organizm musi dojśc do siebie, skoro był uśpiony tyle czasu, to może wariować i często też tak jest, także nie wykluczone że mogłaś wtedy zajść, po odstawieniu hormonów owulacja moze sie pojawić dosłownie każdego dnia

Gość Ikonamloda
ale mi się skończył wczoraj śluz płodny..., czyli jakby dni płodne były w terminie, bo miałam je od zeszłego czwartku...do wczoraj właśnie To chyba nie mam sie co martwić ?

Gość Ikonamloda
to mój pierwszy miesiąc po odstawieniu, a dni płodne wg mnie zaczęły sie 15 dnia cyklu...czyli tak jak powinny.... (obserwacja śluzu)

no to skoro obserwujesz śluz i jesteś pewna, że miałas już owulacje to nie rozumiem skąd teraz panika że będzie ciąża? jak nie ufasz metodom naturalnym to ich nie stosuj ja na pytanie odpowiedziałam: po tabletkach możesz mieć zaburzony cykl, szczególnie w pierwszym miesiącu tuż po odstawieniu

Gość Ikonamloda
kochana, w tym problem ! pojęcia nie mam o naturalnych metodach, bo im nie ufam !!! Zawsze byłam albo na tabsach, albo (w przerwach) na prezerwatywie... A tym razem nas poniosło....odstawiłam i był przerywaniec tylko :( wiem tylko tyle o tym że łatwo śluz płodny rozpoznać i tyle ... więc go rozpoznałam ... ale wolę dopytac ....

Można zajść. O ile ma się dni płodne. Jeśli sama obserwujesz swoje ciało może jednak się pomyliłaś? Ja używam mikroskopu owu afrodyta i jeszcze nie miałam wpadki. A monia ma rację, test rozwiąże Twoje wątpliwości.

Gość od mojej o.
"pojęcia nie mam o naturalnych metodach, bo im nie ufam !!!" hahaha, lubie czytać to forum. po tabsach obserwację śluzu możesz sobie w pochwę wsadzić ;) Nie dość że sam śluz o niczym jeszcze nie świadczy to tak jak już ktoś pisał, po odstawieniu organizm może do siebie dochodzić miesiąc, pięć, dziesięć i opieranie się nawet na podwójnej metodzie jest wtedy obarczone ryzykiem zawirowań potabletkowych. Po drugie, to, że do tej pory miałaś 30dniowe cykle nie znaczy, że nadal takie będziesz mieć. Po trzecie, idź do wróżki. Jej wersja będzie tyle samo warta co nasze zgadywanie kiedy miałaś ( o ile w ogóle miałaś) owulację.