Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

**Mycha

FORD TRANSIT - opinie

Polecane posty

Czy jest tutaj ktos kto bylby w stanie napisac cos wiecej o tym samochodzie? Jak sprawuje sie jako auto firmowe, psuje sie?

Gość Transitttt = Scierwooo
Ojej jak się ciesze ze widze ten temat!!!! Wiec tak, jest to w skroce ostatni samochod jaki bym kupil, totalny zlom, wiele fad fabrycznych, blednych rozwiazan itp. a A dokladniej kupilem w grudniu rok 2005 (teoretycznie) z malym przebiegiem za 40 tys netto. Dolozylem do niego okolo 25 tys na naprawy( wtryski, glowica, klawiatura, pompa wspomgania, a wtryski wymienane 3 razy po 2 sztuki ( jeden 900 PLN na allegro). szylicnk 2.4 TDCI 136 koni, blednie rozwiazany system rozrzadu ktory sie cofa i uszkadza glowidze, bardziej zawoneego samochodu nigdy nie widzialem, od czerwca sie poddalem, stoi na warsztacie wlozylem okolo 5tys w niego przez ten czas i jeszce nie jezdzi a leasing trzeba placic... chce go tylko zrobic i sprzedac, ODrazdzam totalnie!!!!!!!!!!!!!!

Gość asdaweee
kup se BMW frajerko:O

Gość xxxccxxxxxx
POLONEZ TRUCK niezniszczalny samochód wszędzie wjedzie i wyjedzie.Ekonomiczny tylko silnik diesla bo można jeździć na opale.Połowe taniej niż olej napędowy.Co tu dużo pisać..samochód do firmy pierwsza klasa.

Dziękuję za odpowiedzi, musialam psa wypuscic więc mnie nie bylo chwilkę. Widzę generalnie bardziej negatywne opinie. Seba, mnie także fordy nie przekonują tylko właśnie np. VW Transporter za maly, a jakis tam Jumper czy inny duzy - Transit rozmiarowo mi odpowiadal, tylko nie wiem jak z jego awaryjnoscia - jesli tak jak ktos wyzej napisal ma sie psuc co rusz to odpada absolutnie, ale moze to byl np. wadliwy, pechowy model? Interesuje mnie nowe auto z salonu, diesel 140 koni. "asdaweee kup se BMW frajerko" czy ja o czymś nie wiem? Bo o ile mnie pamiec nie myli to BMW nie produkuje samochodów w tej kategorii. 🖐️

Jasne, byc moze jest to kwestia modelu jaki traiflem, ale ja juz nigdy do nie kupie.Zadnego Forda. Z nowych busów zdecydowanie polecam Renault Master. Zajmuje teraz sie troche transportem meidzynarodowym, wiekszosc spedycja jezdzacych na trasach miedzynarodowych z nich korzysta. Nie jest idealny, ale wspolczynnik cena, serwis, awaryjnosc wypada z nowych aut najlepiej.

Gość asdaweee
ja też ci nie polecam Forda bo to najniższa półka fajne sa Renówki albo poszukaj coś w Peugeot BOXER maja szeroką game silników i ładowności ale ty taki super znawca samochodów i marki BMW powinnaś to wiedzieć:O

co do uprzednia, tez takie mialem, stare renowki to smeicie byly totalne, dlatego kupilem forda, ale teraz renault w porownaniu do innych robi na prawde niezle auta.

właśnie nie, bo co krok słyszę kiepskie opinie odnośnie francuskich marek. Został mi ford transit jeśli serio jest jakiś beznadziejny to nie wyrzucę kasy w błoto i kupię większy samochód, trudno. Sama w życiu bym forda nie kupiła na samochód dla siebie, tutaj chodzi o auto do rozwożenia materiałów po mieście, jak i do transportów międzynarodowych - auto firmowe którym ja jexdzić raczej nie będę. Niby są 3 lata gwarancji na nowe auto a co ona w ogóle obejmuje?

moja powyzsza odpowiedz sie odnosila do tego: "ja też ci nie polecam Forda bo to najniższa półka fajne sa Renówki albo poszukaj coś w Peugeot" zastanawiam się poważnie a nie chce kupić sypiącego się gówna.

Gość Oczywiście że
od kilkunastu lat prowadzę działalność gospodarczą.W tym czasie posiadałem trochę samochodów dostawczych.Najgorsze doświadczenia mam z Fordem Transitem.Najmniej awaryjny był Volkswagen LT.. I polecam.

Toyote znalazlam np. taka http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=bt34paosohgg no wlasnie mity... ja tutaj slyszalam od dwoch osob tylko ze transit jest super - tez moze byc ze oni akurat trafili na dobre auta. Dla mnie jest wazne, zeby auto sie nie psulo co chwile - bo szczerze mowiac nikt nie ma czasu zeby z firmowym autem sie wloczyc po warsztatach ono ma sluzyc i byc niezawodne a nie stac bezczynnie. No i dlugozywotnosc bo troche km nim zapewne sie nabije nawet w ciagu glupiego roku.

aaaa i najwazniejsza jest zielona plakietka zeby nim mozna bylo wjechac w kazda Zone - nie wszystkie starsze diesle ja dostaja, te nowe chyba juz tak.

Gość asdaweee
"asdaweee kup se BMW frajerko" czy ja o czymś nie wiem? Bo o ile mnie pamiec nie myli to BMW nie produkuje samochodów w tej kategorii. to taka ironia tylko, kilka dni temu dwie godziny pisałaś mi o wyższości BMW w kategorii tanie auta sportowe pomimo że mnie wcale takie auto nie interesowało:O taki z ciebie znawca a widać że kierujesz się stereotypami a nie widzą w dziedzinie motoryzacji:O

Gość dzik jest dziki
kup T5 polecam

Sebuś dziękuję za Twoją pomoc [jak zwykle) myślę, że taka toyota to byłoby to, wiem, że toyotki to niezawodne wozy - choc przyznaje szczerze, ze o tym pierwszy raz w ogole slysze. asdaweee Jakimi stereotypami? Nie znam zadnego stereotypu odnosnie Forda Transita jesli o to Ci chodzi :D na drogach jezdzi duzo samochodow dostawczych ale dla mnie francuzy odpadaja bo slyszalam duzo zlych opinii, sama nie mam dobrych doswiadczen z marka i jesli odwiedzic A.T.U. to tez ich tam sporo mozna spotkac. Auta w stylu IVECO sa duze, ja chcialam cos mniejszego - tak ten Transit mnie zainteresowal bo slyszalam, ze dobry tu znowu czytam ze zly. Sama nie mam doswiadczen z tym samochodem, stad moje pytanie. Wiem jak sie sprawuje Ford Mondeo i mimo, iz nie jest to jakas rewelacja to nie jest az taki straszny ale mimo to osobiscie i prywatnie na Forda bym sie w zyciu nie zdecydowala.

no wlasnie, poza tym forma jaka skierowales do mnie w pierwszym poscie mowi sama za ciebie. Kultura to raczej nieznane Ci pojecie :)

Gość asdaweee
najlepiej jest się kierować własnymi doświadczeniami na przeciw stereotypom właśnie

Gość asdaweee
nie chce tu nikogo obrażać ale jeśli ktoś pyta o samochód za 30 tys. a ktoś przez dwie godziny tłumaczy mu że lepszy jest ten za 300tys to dla mnie masz nie równo pod sufitem a sama piszesz że francuzy są złe to raczej głupi stereotyp ale twoja sprawa opierać się na takiej ogólnikowej opinii :o

"nie chce tu nikogo obrażać" - zobiles to juz w pierwszym poscie 😴 "ktoś pyta o samochód za 30 tys. a ktoś przez dwie godziny tłumaczy mu że lepszy jest ten za 300tys" - trzeba bylo od razu napisac, ze chodzi Ci o jak najtansze auto - ja pisalam o jakosci itd a nie o cenie - nie pisalam tez ze masz ten samochod kupic "sama piszesz że francuzy są złe to raczej głupi stereotyp" - ja nie mam milych doswiadczen z ta marka, mialam renowke kiedys, moze teraz sie cos pozmienialo chociaz tu w Niemczech tez sie ludzie raczej negatywnie wypowiadaja o francuskich modelach. Nie bede sie zarzekac, ze tak jest na pewno bo moze to jest na zasadzie, ze swoj chwali swoje auta ale jak mam za chwile wyrzucic 30 tys euro w bloto bo auto zamiast sluzyc bedzie stalo w warsztacie to sie bede tylko wsciekac a nie o to mi chodzi.

ja ci nic nie doradze. trafisz dobry model, bedzie smigal. trafisz lewy zjebie sie. tutaj szczescie odgrywa role. ogolnie nie ma takiego czegos jak gorszy slabszy. wadliwosc na podobnym poziomie ma kazda marka.

Seba, właśnie z tym też sie musze liczyć - oddam auto w ręce pracownika a on będzie z nim cisnął jak nie wiem co :o przecież nikt mi sie nie bedzie tlumaczyl z tego jak tyra firmowe auto 😭 Dyrektorke to jest boskie :classic_cool:

"Na koniec przed sprzedaza lakierowalismy go calego w koncu zasluzyl staruszek. " - cóż za szlachetne serca :classic_cool: dzięki za odp, gdyby nie Ty to bym nawet się nie dowiedziała o istnieniu takiego samochodu a tak to będę poważnie myśleć nad jego zakupem - najpierw czeka mnie wizyta w salonie, jakaś jazda próbna itp. też potrzebny będzie tempomat, a jaki silnik byłby najbardziej odpowiedni? I ile pali w dieslu, orientujesz się może? Dyrektorke - dla Ciebie na moich topikach się znajdzie miejsce na podium :classic_cool:🌻