Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jemiolkaodfiolka

dostalam l4 na miesiac i pewnie bedzie przedluzone jak to wyglada z zusem

Polecane posty

Gość Ksiegowa
Najpierw mała korekta - nie 172 dni a *182 dni - miało być :) Piszę o tym, bo to Twoje schorzenie podchodzi pod to ;) Nie wiem, zależy od lekarza czy dostaniesz czy nie :) Świadczenie można dostać nawet na rok :) Ale mówię Ci - młoda jesteś, lepiej sobie poszukaj lepszej pracy a nie kombinuj :)

Gość a jak to jest jak się jest
na zwolnieniu a umowa o prace sie skończyła? tzn miałam umowe do 31 sierpnia i 9 września zaczęłam chorować. Od lekarza dostałam zwolnienie i tak już choruje ponad 30 dni. Zus wypłaci mi zasiłek chorobowy?

Gość klamka aaaaa
jemiolkaodfiolka masz zapalenie nadgarstka,nie mozesz pracować na kompie i pisać ręcznie,a tutaj nadajesz jak szalona :-) Kto ci dał te zwolnienie na cały miesiąc i za co :-)

Gość jemiolkaodfiolka
wiem ksiegowa, ale ja tutaj nie widze przyszlosci, jak mi sie uda wyjade do siostry do anglii, bo tutaj co mnie czeka?? to samo co w tej pracy teraz

Gość klamka aaaaa
jemiolkaodfiolka A w Anglii od razu ozdowiejesz i niegdy nie bedziesz miała zapalenia nadgarstka i bedziesz miała cudowną i dobrze płatna pracę i bedziesz zyła jak paczek w masle cha,cha :-) naciagaczko

Gość jemiolkaodfiolka
kłamkaa laska daj se spokoj i nie udzielaj sie w tych swoich durnych wypowiedziach ok, dziekuje

Gość no tylko jedna
"a jak to jest jak się jest" "Zasiłek chorobowy przysługuje także, jeżeli niezdolność do pracy trwała bez przerwy co najmniej 30 dni i powstała po ustaniu tytułu ubezpieczenia chorobowego: nie później niż w ciągu 14 dni od ustania tytułu ubezpieczenia chorobowego lub wypadkowego albo nie później niż w ciągu 3 miesięcy od ustania tytułu ubezpieczenia chorobowego lub wypadkowego - w razie choroby zakaźnej, której okres wylęgania jest dłuższy niż 14 dni lub innej choroby, której objawy chorobowe ujawniają się po okresie dłuższym niż 14 dni od początku choroby (oznaczonej w zaświadczeniu lekarskim kodem literowym "E"). "

Gość Ksiegowa
Chwilę mnie nie było a tu widzę pełno wpisów :P no tylko jedna - pięknie to napisałaś :) Nic dodać, nic ująć ;) jemiołka - szkoda, że musisz szukać pracy za granicą :( Pewnie nie Ty jedna. Jak zaczynałam też było ciężko z pracą, ale to co się teraz dzieje to masakra...:O Przedtem chociaż dali człowiekowi zarobić a teraz można pracy szukać latami bez skutku albo pracować całe życie za najniższą krajową bez szacunku dla swojej pracy...smutne :( Ja się nie dziwię, że poszłaś na chorobowe i chociaż tego nie popieram to życzę Ci szczęścia w poszukiwaniu pracy :)

Gość klamka aaaaa
jemiolkaodfiolka a dlaczego mam sie nie udzielac jak czytam twoja wypowiedź.Dostałaś miesiac zwonienia na zapalenie nadgarstka i nadajesz na kafe,wiec widac ,ze jestes symulantka i naciągaczka.

Gość klamka aaaaa
jemiolkaodfiolka podaj namiary symulantko na lekarza,który rozdaje zwonienia miesięczne i wicej osobie,która oszukuje.Ile zapłaciłas temu lekarzowi,ze dostejesz zwolnienia?

Gość jemiolkaodfiolka
tak jestem symulantka i naciagaczka a terazdowidzenia bo nie jestes tutaj potrzebna. Ksiegowa bede szukala tutaj ale to L4 moze dobrze mi zrobi na odpoczynek psychiczny ;/ za te pieniadze moge siedziec na kasie w biedronce i mam duzo mniejsza odpowiedzialnosc, a tak same stresy i nikt mnie nie docenia jescze non stop gadaja jacy to sa biedni :( dzieki za zyczliwosc:)

Gość jemiolkaodfiolka
a nie stac cie tyle mu dalam ze o takiej kasie mozesz sobie pomarzyc ;p

Gość klamka aaaaa
jemiolkaodfiolkan akurat mnie stac ,bo ja nei pracuje w ogole,bo nei musze :-) nie musze psychicznie sie wykanczac,nie musze nadgarstków wysilac jak ty :-) To ciebie nie stac na zycie jakie ja mam,bo oszukujesz i do tegop chcesz wyjechac z Polski,bo nie zarabiasz tyle kasy ile bys chcaiął,wiec kto ma lepiej ja czy Ty :-) NIe chwaliłabnym sie tym,z enie musz epracowac,ale sama mnei do tego zmusiłas pisząc"a nie stac cie tyle mu dalam ze o takiej kasie mozesz sobie pomarzyc ;p"

Gość jemiolkaodfiolka
wlasnie masz racje idz debilko a prezydenta ;p widac jakie masz nudne zycie siedzisz na kafe hehe bogaczko ;p nara

Gość klamka aaaaa
jemiolkaodfiolka wybacz,ale o tej godfzinie musze siedziec na kafe,bo dogladam garow :-) a poza tym mam kolezanki,ktore pracują,wiec nie mam z kim o tej porze sie spotkac realnie . I nie przyganiał kotle garnkowi:-) bo sama siedzisz na kafe zamiast zajmowac sie czyms bardziej twórczym :-)

Gość jemiolkaodfiolka
dobrze nie dykutujmy po co sie klocic nie rozumiem, moja mama tez nie pracuje tez nie musi kasy ma ze hoho i co z tego, nie ty jedna, ja musza za cos zyc i juz :) a tak wyszlo ze wyszlo jem tabletki reka mniej boli czeka mnie operacja bo cos mi tam przeskakuje a siedze na kafe bo chcialam uzyskac porad ksiegowych i tyle

Gość klamka aaaaa
jemiolkaodfiolka no to po co siedzisz przed kompem i meczysz tą ręke? Faszerujesz sie tabletkami,rujnujesz żołądek,wątrobę aby wyleczyc nadgarstek. Robisz wbrew swojemu zdrowiu.Nie wyleczysz się jak bedziesz nadal tak postepowac,bo wątpie abys tylko tutaj pisała.

Gość jemiolkaodfiolka
tylko tu pisze rzadko kiedy korzystam z netu, wole sport wiec zaraz spadam na rowerek milego papa

Gość klamka aaaaa
jemiolkaodfiolka rowerek przy zapaleniu nadgartka ;-) Uwazaj,bo mozesz wiecej szkody sobie narobic tym rowerkiem . Pa,zycze zdrowia.