Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jabadabadoouuu

Bardzo proszę o poradę.

Polecane posty

Gość jabadabadoouuu

Jestem w prestiżowej szkole na kierunku biol-chemicznym, klasa maturalna. Zrezygnowałam ze zdawania matury z biologii i chemii, chciałabym napisać angielski i matematykę na poziomie rozszerzonym, zależy mi, żeby dostać się na finanse i rachunkowość albo ekonomię. No i mam dylemat co zrobić, czy pozostać w klasie promedycznej czy przenieść się do klasy matematycznej. Dodam, że nie jestem geniuszem matematycznym i mam świadomość tego, że musiałabym się bardzo dużo douczyć. Jest już październik, nie wiem, co robić... Proszę o poradę.

a wiec podsumujmy-nie jestes geniuszem matematycznym,a chcesz isc na rachunkowosc...ok... jesli chcesz tej rachunkowosci,to musisz sie przeniesc,inaczej w klasie maturalnej bedziesz miala bardzo okrojona mate

Gość jabadabadoouuu
Nie jestem geniuszem, co znaczy, że nie umiem rozszerzonej, bo mam w szkole podstawową, a duża część materiału, w zasadzie prawie wszystko do matury zostało już zrobione w rozszerzonej, no a ja tego nie umiem.

Gość jabadabadoouuu
Ludzie, napiszcie coś jeszcze.

Gość jabadabadoouuu
Jestem w prestiżowej szkole na kierunku biol-chemicznym, klasa maturalna. Zrezygnowałam ze zdawania matury z biologii i chemii, chciałabym napisać angielski i matematykę na poziomie rozszerzonym, zależy mi, żeby dostać się na finanse i rachunkowość albo ekonomię. No i mam dylemat co zrobić, czy pozostać w klasie promedycznej czy przenieść się do klasy matematycznej. Dodam, że nie jestem geniuszem matematycznym i mam świadomość tego, że musiałabym się bardzo dużo douczyć. Jest już październik, nie wiem, co robić... Proszę o poradę.

Gość to dlaczegoooooo?????
dlaczego wybrałaś profil biol chem skoro chciałaś zdawać na rachunkowość. Moim zdaniem bez sensu jest zmieniać praofil w ostatniej klasie liceum, Chyba że weźniesz jakieś korki z matny i to ostre. poza tym bol chem to fajna sprawa:)

Gość jabaabadu
Nie przenoś się. Zapisz się na fakultety z matematyki, ćwicz testy - "prestiżowe licea" mają to w swojej ofercie. Możesz pogadać ze swoimi nauczycielami, że chcesz zdawać matematykę - może pozwolą Ci przychodzić na swoje lekcje w innych klasach. Ostatecznością, ale czasem i koniecznością są korepetycje. Znajdź sobie odpowiadającego Ci korepetytora. Zmienianie klasy w niczym nie pomoże a i dużo może namieszać!

Gość jabadabadoouuu
Moja nauczycielka matematyki niestety nie ma klasy rozszerzonej, ale mogę z nią porozmawiać o ewentualnych konsultacjach czy zapisać się na kółka młodszych ale rozszerzonych klas. chciałabym się przenieść tylko dlatego, żeby nie uczyć się już biologii i chemii, bo to jest dużo pracy w klasie maturalnej, a skoro ma mi się nie przydać podczas rekrutacji na studia to trochę strata czasu, bo będę musiała zaliczać, nie mając przy tym nawet rozszerzonej matmy tylko angielski jako taki. Zdecydowałam dopiero w tym roku, że biologia i chemia to nie to, co chcę robić w życiu.