Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EWRTGYHY

MIAŁ KTOŚ Z WAS W RODZINIE CHOREGO NA RAKA PROSTATY ?

Polecane posty

Moj tata ma 66lat i wlasnie w tej chwili szykuje sie w szpitalu na badanie,czyli bEda mu pobierac szpik.Rok czasu go lekarze namawiali na to badanie a ja nie śmiałam mu nic radzić.Dzisiaj przed poludniem rozmawialam z nim przez tel.,mowi,ze nie może spac tak go glowa boli i chyba w końcu podda sie temu badaniu.Powiedziałam mu tylko "tatusiu to twoja decyzja ale pamiętaj,że jak nie bedzie to musisz być silny i nie poddawaj sie".I własnie teraz jest w szpitalu,jutro pewnie wyjdzie i nie chce nawet myśleć co to bedą za 2 tyg,mi juz płyną łzy.Nie ma właściwego wieku na wyrok śmierci.

Gość kassieeekkkaaa
Czy warto stosować suplementy i zmienić tryb życia? Formalnych dowodów dostarcza profesor medycyny Uniwersytetu Kalifornijskiego, dr D. Ornish, pionier medycyny integracyjnej. Opublikował wyniki bezprecedensowych badań onkologicznych. Dziewięćdziesięciu trzech mężczyzn mających raka prostaty, co potwierdziła biopsja, zdecydowało się na rezygnację z operacji, żeby pod nadzorem onkologów śledzić rozwój nowotworu. Regularnie mierzono PSA. W czasie obserwacji pacjenci zrezygnowali z wszelkich form terapii konwencjonalnej, co umożliwiło ocenę metod naturalnych. Podzielono ich na dwie grupy. Osoby z pierwszej grupy pozostawały jedynie pod nadzorem, z drugiej przestrzegały diety wegetariańskiej, wprowadziły suplementy (antyutleniacze, tłuszcze omega-3, itp.), uprawiali ćwiczenia fizyczne, praktykowali panowanie nad stresem. Z czterdziestu dziewięciu pacjentów, którzy niczego nie zmienili, stan sześciu się znacznie pogorszył, musieli przejść chemioterapie i radioterapie. Żaden z czterdziestu jeden chorych, którzy wytrwali w programie poprawy zdrowia, nie musiał korzystać z takich terapii!!! W pierwszej wskaźnik PSA wzrastał, w drugiej nieco się obniżył. Jeszcze większe zmiany zaszły w komórkach immunologicznych drugiej grupy. Ich krew, w zetknięciu z typowymi komórkami raka prostaty, siedem razy skuteczniej hamowała rozwój komórek rakowych niż krew pacjentów, którzy niczego nie zmienili. Ten przykład raz jeszcze dowodzi, że dane statystyczne dotyczące czasu życia po zachorowaniu na raka, nie różnicują ludzi biernie akceptujących rozpoznanie od tych, którzy mobilizują maksymalnie swoje naturalne systemy obronne. http://4life.net.pl http://www.facebook.com/TransferFactorInfoPl

Gość gość
jeżeli jesteś zdecydowany na metody naturalne to zdecydowanie polecam metodę leczenia dr. Skoczylasa, mój dziadek własnie w ten sposób wyleczył raka prostaty.

Gość 7olaola
Witam, mój mąż chorował na prostatę, znajomy polecił mu prostaceum, suplement diety. Po miesiącu zaczął pomagać. Co prawda miał tylko przerost prostaty, ale jako suplement w poważniejszych chorobach jak najbardziej na tak.

Gość gość
Z tego co wiem to każdy mężczyzna około 40 roku życia powinien się badać i kontrolować. Ja swojego męża praktycznie na siłę zaciągnęłam do urologa, ale teraz wiem, że jest zdrowy, że nie ma powodu do zmartwień. Mój mąż był tu http://www.gabineturologicznylodz.com.pl/ i twierdzi, że nie było źle.

Gość gość
Mój Tata miał raka prostaty. Miał bardzo złe wyniki z krwi (zapomniałam nazwy) dużo ponad normę. Lekarz chciał Go zabrać na operację, ale się nie godziliśmy. Bratowa umówiła Go z dobrym lekarzem od tych spraw. Przez jakiś czas brał drogie zastrzyki (jeden zastrzyk miesięcznie - koszt jednego zastrzyku 1000zł) Wyniki zaczęły się poprawiać. Był z nami jeszcze osiem lat :) Potem były przerzuty na wątrobę (miał też raka w oku) i zmarł.

Gość gość
krewny miał raka prostaty, po przeleczeniu żył kilka lat i było wszystko ok a potem nagle okazało się że ma raka płuc, zmarł około rok po wykryciu

Gość Stasz_ek
Ja zaczynam stosować hipertermię ogólnoustrojową w połączeniu z chemioterapią. Wiele o łączeniu tych metod czytałem w Internecie: "Połączenie hipertermii ogólnoustrojowej i chemioterapii zwiększa wrażliwość komórek nowotworowych na działanie leków cytostatycznych. Podgrzewanie tkanek guza rozszerza naczynia krwionośne w jego obrębie, co znacznie podnosi koncentrację (stężenie) środka terapeutycznego w tkankach zmienionych nowotworowo. W przypadku kojarzenia hipertermii ogólnoustrojowej z chemioterapią wykorzystywany jest powszechnie znany fakt szybszego zachodzenia reakcji chemicznych w podwyższonej temperaturze, wzrost ukrwienia podgrzewanego narządu powodujący kumulację w nim cytostatyku oraz szybszą jego penetrację do komórki. W badaniach wykazano nawet trzykrotny wzrost aktywności tej samej dawki cytostatyków po zastosowaniu hipertermii ogólnoustrojowej. Stosowanie hipertermii ogólnoustrojowej całego ciała łącznie z chemioterapią wpływa na to, że dawki chemioterapii mogą być potencjalnie zmniejszone, a co się z tym wiąże efekty uboczne chemioterapii są niwelowane, a wyniszczenie organizmu spowodowane terapią cytostatykami jest ograniczane, dzięki czemu ma ona wpływ również na zdrowe tkanki i utrzymanie ich aktywności przeciwnowotworowej – wpływa na zwiększenie sił ochronnych Pacjenta." Mam nadzieję, że pomoże. Wstydziłem się bardzo mojej choroby i to chyba właśnie wstyd spowodował, że jestem w bardzo zaawansowanym stadium choroby. Nie dopuszczałem myśli, że rak może spotkać właśnie mnie. Mimo jakichś niepokojących symptomów odwlekałem wizyty u lekarzy, myśląc, że skoro nie boli to sie chyba jeszcze nic takiego poważnego nie dzieje - myliłem się i to bardzo. Panowie posłuchajcie mojego doświadczenia, nie uczcie się w tym przypadku na własnych błędach, badajcie się i nie wstydźcie, potem może być już za późno. Jeżeli ktoś stosował metodę hipertermii ogólnoustrojowej bardzo proszę o wasze opinie i doświadczenia.

Gość gość
Szukam jeakiegos dobrego onkologa w okolicach gorzowa wielkopolskiego - slyszal ktos o kims - bede wdzieczna za pomoc - moj maz jest chory

Gość KarolKoral
Może warto byłoby najpierw dać Tacie do przeczytania kilka wartościowych artykułów, z których sam wyciągnie wnioski? Polecam http://wylecz-prostate.pl bo treści tam zawarte otwierają oczy mężczyznom, którzy nie do końca chcą chętni, żeby się badać. Bo wstyd. Bo po co. Bo... tysiąc innych argumentów. Nasze zdrowie to podstawa i totalnie nie ma co go bagatelizować....

Gość gość
Youtube ( bsm )