Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała miii prosi o rady:(

co ja mam zrobić ?

Polecane posty

mam 21 lat wczoraj dowiedziałam się o ciąży to jest pewne byłam z tym u lekarza, jestem w trakcie studiów, jestem ze swoim mężczyzną od 5 lat, boję się mu powiedzieć, wczoraj tak wstepnie rozmawiałam z nim na ten temat, nie zdradzając ze nas to dotyczy, powiedział ze nie wie co by zrobił że mając 20 lat ( jest młodszy) nie chcę rezygnować z tego wszytskiego co go jeszcze czeka z imprez z podróży a wiadomo z dzieckiem będzie to ciężkie. nie wiem jak mam mu to powiedzieć jestem w 100% pewna że chce urodzić to dziecko ale ja nigdy nie patrzyłam na to jak on, nie uważam dziecka za koniec życia...

Gość fyfisia
jak cię kocha to zaakceptuje sytuacje i będzie z tobą. Wszystko zależy od facet, jego dorosłości i odpowiedzialności. Pogdaj z nim na luzie i nic mu nie narzucaj.

jak mam mu o tym powiedzieć ? żeby to było łagodne, jesteśmy ze soba już długo ale jednak boję sie zrobić taki krok. dopiero za rok mielismy ze soba zamieszkać planować rodzine za parę lat pewnie następnych 5:)

no tak niby tak, ale wiesz mielismy takie plany aby jechac do Hiszpanii wycieczka już po częsci opłacona a wyjazd w kwietniu... więc ja nie wiem :|

całe życie mi się poprzewraca... :( ech...

Gość fyfisia
taka wiadomośc nawet najłagodniej powiedziana będzie szokiem mniejszym lub większym. Możesz mu powiedzieć że będzie tatą (zamiast walić prosto z mostu że jesteś w ciąży), może poczuje się dumny...Pozwól mu przemyśleć, nie nagabywaj go pytaniami czy się cieszy czy chce dziecka itp, bo podejrzewam, że się najpierw wystraszy a to jeszcze bardziej go zdeprymuje. Przeczytaj umowę z biura podróży i jaki jest zwrot kosztów, zapłaciliście zaliczkę? To ona przepadnie tylko, jeśli całośc, to powinni wam coś zwróicć.

prawie całość;| no tak jednak mam wrażenie że mnie zostawi. 5 lat to bym cudowny okres w naszym życiu ale tak naprawde dopiero od roku staliśmy się prawdziwą parą z całym bagażem wspomnien i z trudnosciami takimi jak studia i praca daliśmy radę, boję sie ze moja mama i jego zmusza nas do slubu co w ogole do 28 roku zycia mialo nie byc poruszane. mielismy przepis na wszytsko teraz wszytsko o czym mowilismy jest nieralne...