Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ALERGOLOG

ZROZUMIEC MECHANIZMY DZIAŁANIA ALERGII

Polecane posty

Gość ALERGOLOG

Wszystko sprowadza się do tego, iż we współczesnej diecie jest niezwykle mało kwasów omega 3, w przeciwieństwie do omega 6, których jest o wiele za dużo. Prawdą jest też, iż te kwasy stanowią jeden z podstawowych składników naszego ciała - z nich są zbudowane błony komórkowe. Reakcje alergiczne wywołane są przez niewystarczającą zdolność wątroby odnośnie do przekształcania i detoksykacji substancji, trafiających do krwi na różne sposoby. Nawet niezbyt poważne zachwianie funkcjonowania mechanizmu detoksykacji wcześniej czy później doprowadzi do krytycznego nagromadzenia się toksyn w krwi. Organizm nie może do tego dopuścić, dlatego uruchamia tak zwane reakcje alergiczne, dzięki którym dochodzi do wyparcia toksyn na zewnątrz, poprzez skórę, oskrzela, błonę śluzową jamy nosowo-gardłowej i jelit. Wystarczy więc prawidłowa dieta bogata w źródła omega3 http://budwig.vegie.pl/

Gość maryśka1238
K..wa 20 lat chodzę do najwybitniejszych profesorów alergologów i jeszcze żaden tak mądrze mi tego nie objaśnił!!!!!!!!!!!! Skandal!!!!!!!!!

Gość maryśka1238
Najstarszy z nich wytłumaczył to identycznie jak dziesiątki innych lekarzy czyli cytuję:,, cywilizacja,zatrucie środowiska,skażona żywność" ale żaden z nich nie dotknoł sedna sprawy,rozzumiem że to przemysł farmaceutyczny jest winien lekarz jest od tego by mu służyć.

Gość aaaooooooooo
Niezłe....

Gość Sandra'
No potwierdzam działanie oleju ,jeszcze sie do końca nie uwolniłam od reakcji alergicznej na pewną rzecz z która ma styczność moja skóra, na który to reagowałam silną alergią(ropne bąble i rany trwające ok 4-5dni po usunięciu styczności ze skórą)ale zminimalizowałam to do delikatnego krótkotrwalego(ok 3-5h)obrzęku i świądu to jednak szybko mija i nie musze rezygnowac z tej rzeczy. Zurzylam zaledwie 350ml oleju wypijając w dawkach od dwóch łyżek do 6łyżek dziennie bez twarogu i zamierzam pic go do końca życia. U lekarza byłam 20 razy w życiu i zamierzam odwiedzicgo jeszcze kilka razy w celu potwierdzenia swojego pełnego zdrowia i z ciekawości zamierzam zrobic testy alergologiczne za rok w celu zobaczenia na własne oczy że nie jestem juz alergikiem.))

Gość March-ten-sam
Tytuł powinien brzmieć ZROZUMIECMEĆ MECHANIZMY DZIAŁANIA KAŻDEJ CHOROBY!

Gość March-ten-sam
Komórki dzielą sie obumierają i tak w kółko. W trakcie każdego podziału komórki jest popełniany minimalny błąd w przekazywaniu instrukcji genetycznej. Nakładanie się takich błędów doprowadza w końcu do unicestwienia komórki. A jeśli nie to powstaje komórka rakowa. Zdrowe komórki ludzkiego ciała są alkaliczne. Komórki nowotworowe są kwaśne. Komórki zdrowe umierają w środowisku kwaśnym, komórki nowotworowe (potocznie: rak) umierają w środowisku zasadowym Woda alkaliczna oczyszcza kwaśne środowisko stwarzając optymalne warunki życia komórki, tkanki i całego organizmu. Zakwaszone części ciała słabną i poddają się chorobom.

Gość SAMI249
Czyli należy omega 6 zastąpić omega3

Gość Zocha:)
Juz teraz rozumiem i widzę związek z naukowym odkryciem sprzed ok.20lat że alergicy nie chorują na raka ... -czy też rzadziej sie to zdarza? Trudno mi było w to uwierzyć, ale skoro u jednych uruchamia sie mechanizm reakcji alergicznej a u innych powstaja komórki nowotworowe, to może tak jest.

Gość miśtaal
Tak lepiej miec alergie niz inne choróbska ale trzeba pilnowac żeby nie dostać astmy. Może lepiej pic ten olej?

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
powaga???????????????