Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lady Lady Lady pik

pracodawca nie wypłacił premii, założyc mu sprawę w Sądzie?????????????????

Polecane posty

Gość Lady Lady Lady pik

Mojej koleżanki mąż pracował w firmie produkującej okna, firma się rozpadła a oni nie wypłacili mu dwóch z rzędu premii, łącznie około 700 zł, co myślicie o sprawie w Sądzie?? Co mi radzicie

Gość iocjjjj
Wysłać meza koleżanki do przedszkola. Dorosły facet, a czeka, aż mu KOLEZANKA ŻONY (nawet nie zona) załatwi sprawę. A kto mu zmienia pieluchy? Też ty?

Gość Lady Lady Lady pik
ona mnie o to nie prosiła tylko ja chciała bym im pomóc tępoto

premia to sprawa uznaniowa - prawda jest taka że gówno udowodni w sądzie... druga strona powie, że sięnie należy bo się spóźnił w środę i klapa 🖐️ odpuść sobie

Gość biedrooooonkunia
"tylko ja chciała bym im pomóc tępoto" Super, a wiec nie tylko mąż jest "sprytny inaczej" - zona też bez mapy tylka nie znajdzie, a ty biedna musisz się nimi zajmować...

Gość Lady Lady Lady pik
biedronkunia nic nie wniosłaś do tematu więc co tu jeszcze robisz?? koleżanka powiedziała że pójdzie do radcy prawnego jutro dowiedziec się czy wogole da się coś zrobic. A ja dodatkowo chcialam się czegos dowiedziec tutaj

Gość beta ze wsi
jeśli premia jest regulaminowa, to może podać do sądu. najpierw się doucz, a potem pouczaj.

Gość kwiat dzikiej róży
chyba zartujesz?

Gość biedrooooonkunia
Jaaaasne, do radcy prawnego.... Wspaniały pomysł. Dla 700 PLN należności - wynająć RADCĘ PRAWNEGO. A gratisowa porada prawna w Państwowej Inspekcji Pracy - zbyt banalne dla jaśniepaństwa? Trudno sie dziwić, ze pracodawca ich rąbie - aż tak głupim być...

Gość beta ze wsi
jesli jest to premia regulaminowa, to pracodawca może jej nie wypłacic, tylko jesli na piśmie da poważne uzasadnienie. w innym wypadku nie ma prawa jej nie wypłacić.