Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacamamamamama

Pomozcie mi bo ja juz niewiem jak corke przeniesc do wlasnego lozka

Polecane posty

Gość ty tak na serio?
dziecko spi z......babcia? ja pierdziule:(

Gość littwinka
Czy zrobiłaś błąd pozwalając na spanie z babcią czy nie to inny temat... ale,dziecko musi a przynajmniej powinno robić to co każecie (wy rodzice). Kupcie jej łóżeczko takie jak planowaliście i będziecie musieli zwyczajnie przeczekać czas buntu małej bo buntować będzie się na 99%. Powodzenia.

My spimy z synkiem w jednym pokoju bo nie mamy innej opcji( budujemy dom dopiero) Mały kończy trzy lata dostał łóżko 90/200, które stoi za naszym. Przeniósł sie bez problemu. Przychodzi do nas bardzo rzadko.

My synka przenosilismy do jego pokoju krótko przed 2 urodzinami. Wcześniej spał w swoim łóżeczku w naszej sypialni. Zrobiliśmy tak: kupiliśmy łóżeczko i urządzilismy pokoik, razem układalismy zabawki itp. Póxniej do nowego łóżeczka przeprowadziły sie na dzień jego maskotki do spania, następnie na dzienną drzemke układalismy synka a w nocy nadal w starym łóżeczku w naszej sypialni. Któregoś dnia wieczorem jak miał iśc spać to po prostu wstał z łóżeczka i poszedł do swojego pokoju i od tego czasu spi u siebie. Po jakimś czasie miał okres buntu i chciał z nami spać to ustalilismy, że zasypia u siebie a jeśli w nocy się obudzi i będzie chciał to może do nas przyjść. Kilka dni przychodził co noc i mu przeszło. Teraz bardzo rzadko się zdarza aby przybiegł w nocy. Całość przeprowadzki robilismy raczej na spokojnie, zachęcając synka niż jakimś zmuszaniem i wyganianiem z naszej sypialni. Chociaż wszystko pewnie zależy od dziecka. Nasz jest raczej uparciuchem i łatwiej go podstępem niż nakazać wprost ;)