Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JanekUK

Ukraina- za chlebem

Polecane posty

Gość JanekUK

polecacie wyjazd na ukrainę za przysłowionym chlebem słyszalem że tam w hrywnach się dobrze zarabia i każdy żyje jak król.

Gość JanekUK
szukałem agencji pracy. która poszukuje pracowników z polski na ukrainę. interesuję mnie oczywiście praca fizyczna gdyż w tak bogatym kraju jak ukraina polacy nie mają co liczyć na lepszą pracę.

Gość dfsfds
jak sie postarasz to na Ukrainie dostaniesz 200 zł na miesiac .. Nie wiem ile to hrywien .. Ale w przeliczeniu na Polskie tyle zarabiają

Gość JanekUK
UK to skrót od ukrainy :).

Gość pazdan
UK to skrót od united kingdom

Gość JanekUK
mam znajomych z ukrainy i to co polacy mówią o ich zarobkach to brednie. podobno zarabia się tam więcej niż w polsce słyszałem że z 3-4 tysiące złotych można wyciągnąć a i niższe ceny.

Gość dfsfds
zarabia sie tam 200-300 zł ..

Gość JanekUK
może ale nie znam nikogo kto by na ukrainie 200-300 zł zarabiał, może na jakiejś zabitej dechami wsi. ale we lwowie się dobrze zarabia mam parę znajomych ze lwowa i nie narzekają.

Gość JanekUK
czyli lepiej jak w polsce gdzie w polsce za 1000 zł wyżyjesz.

Gość ja nie tak dawno za butle
oj rozczaruje Was. Wychowałam sie w miejscowosci polozonej 15km od granicy z Ukraina i na Ukrainie mam tez sporo rodziny (moja mama jest Ukrainka, pozostałą w PL po Akcji Wisła (tzn Babcia zostala, mama urodzila sie po wojnie)a czesc mojej rodziny wysiedlili i są za granica. Na Ukrainie srednia pensja jest jeszcze bardziej zakłamana niz u nas, bo tam naprawde nie ma srednich plac - albo miliony i ubogaczy, albo bieda. Taki nauczyciel w podstawowce zarabia na nasze 150zł. Praktycznie nigdzie nie placi sie pensji na biezaco, w urzedach, szkolach itp placowkach panstwowych normą jest czekac pol roku, rok na pensje. Czy wiecie, że przecietny Ukrainiec ma 100kg zapasów zywnosci? Tylko tak da sie przetrwac...

Gość JanekUK
trochę niezaciekawie jest to co piszesz z opowieści słyszałem co innego. ale to dotyczyło życia we lwowie.

Gość ja nie tak dawno za butle
no nie wiem, skad masz takie informacje. We Lwowie jest lepiej, niz na prowincji, ale i tak ciezko. Samemu nic nie dorobisz, bo Cie mafia zeżre. Pracy gdzies znaleźć - tez sie nie da. Jest naprawde gorzej niz w Polsce. To pisanie, że tam jest srednia pensja 1000zl, to tak, jakby powiedziec, że w Polsce jest średnia pensja 30 tysiecy, rozumiesz?

Gość Kikson:-)
Jak już to jedź do Czech ! Mnóstwo polaków tam pracuje i podobno lepiej jak u nas :) A i do tego język jaki rozrywkowy :D

Gość lvovskij
znam trochę osób z ukrainy i wcale takiej strasznej biedy tam niema jak niektórzy mówią. da się wytrzymać napewno lepiej jest jak w anglii,gdzie pogoda paskudna,kobiety brzydkie, i domy paskudne. Niestety w polsce nie spotkałem się jak dotychczas z agencją pracy wysyłającą polaków na ukrainę ale zawsze można na miejscu we lwowie albo kijowie poszukać. płacę jednak takie złe nie są jak niektórzy mówią około 2000-3000 uah spokojnie wyjdzie. co jest podobną płacą jak w polsce. przy o wiele niższych cenach. polecam wyjazd na ukrainę dla miłośników pięknych kobiet,ciekawej kultury itp.

Gość asia225
Cześć lvovskij, ładnie tu piszesz o ukrainie. też zastanawiałam się nad wyjazdem tam na stale urzekło mnie piękno krymu i chciałabym pracować i żyć tam. ale z drugiej strony niewiem czy to co piszą polacy o pensjach rzędu 200 zł /miesięcznie okaże się prawdą. czy wiesz jakie może trzeba formalności wypełnić z wyjazdem na ukrainę, gdzie szukać pracy. i czy polka ma szansę dostać tam pracę

Gość bvcbvc
To ma być żart ? Ukraina jest 60 lat za Zachodem . Polska jest 20 lat za Zachodem

Gość lvovskij
bvcbvc. ja tam biedy jakoś na ukrainie nie widzę, nie powiem że drogi są gorsze bo są gorsze ale za to linie kolejowe i dworce w lepszym stanie a jeśli myślisz że w ukraińskich miastach są same rudery z rozpadającymi się dachami to cię zmartwie. Tak wygląda Iwanofrankowsk http://www.youtube.com/watch?v=2fb1sF96i1A&feature=related Miasto które wygląda równie zadbanie jak czeskie miasta. no i wstyd trochę że polska zaczyna wyglądać już gorzej od ukrainy.

Gość asia225
ładny ten iwanofrankowsk. a polacy mówią że tam bieda. trochę mi przypomina czeskie miasteczka. szkoda że w polsce tak miasteczka nie wyglądają jak na ukrainie i dworce tak samo.

Pytanie brzmi, czemu Ukraińcy godzą się pracować w Polsce za śmieszne pieniądze i w kiepskim warunkach, skoro tam tak dobrze? :)

Gość ale gapa
Pracuje u mnie Ukrainka i z tego co mowi to na Ukrainie ceny duzo wyzsze niz w Polsce -ona dosłownie wszystko tutaj kupuje i wozi albo podaje do siebie a mieszka pod Lwowem. Mąz wojskowy zarabia w przeliczeniu na złotówki 650 zł, matka ma emerytury 250 zł. Na pytanie jak udaje im sie tam przezyc to mówi, że wszystko przywożą ze wsi, jakos zyja tylko Ci co maja rodzine na wsi- oczywiscie tacy normalni ludzie. Poza tym nic sie nie da zalatwic bez łapówki.

Gość lvovskij
no na białorusi jest trochę czyściej aniżeli na ukrainie i nie jest tak źle. a nie wiem kto ci naopowiadał o zarobkach 650 zł miesięcznie. bo na ukrainie nie jest źle moi znajomi tak na złotówki zarabiali koło 1000-1500 zł. czyli tyle co w polsce. przy o wiele niższych cenach wiem bo byłem. a słyszałem o pracodawcach co zatrudniali ukraińców na początku proponowali pensje 3000 zł co nawet w polsce jest dobrą pensją a potem się okazywało że płacili minimalna krajową. a narzekać na ukrainę nie zamierzam bo są kraję o wiele biedniejsze np.anglia takiego syfu na ukrainie nie zobaczysz http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5a/Leicester_Street_-_geograph.org.uk_-_1282988.jpg

Gość bvcbvc
Opowiem wam moją historie Kilka dni po napisaniu matury wyjechałem Na ukrainę w celach zarobkowych. Popracowałem, poduczyłem się języka i odłożyłem trochę gotóweczki. NIESTETY dostałem się na studia przez co... po namowach rodziny wróciłem do tego syfu w Polsce, aby studiować. Pracę szukałem kilka miesięcy (3-4) i zarabiałem miesięcznie połowę z tego co zarabiałem na ukrainie. Szybko zniechęciłem się do pracy w polsce i zamierzam powrócić na ukrainę. POLACY WYJEŻDZAJCIE DO PRACY DO UA.

Gość gość
No super pomysł :D