Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marry Janne

Poziom ludzi wierzacych swiadczy o zacofaniu kraju

Polecane posty

W USA jest większa religijność niż w Korei Północnej. O zacofaniu kraju świadczy przywiązanie do dogmatów kościelnych. Jak ci w Polsce powiedzą, że poza Kościołem nie ma zbawienia chyba że nazywasz się Religa (to prawie jak religia)!

Jak nie wierzysz w Boga żyjesz bardziej na luzie - sam siebie przekonujesz ze nie ma ani kary ani nagrody za to co robisz - tak o wiele łatwiej sie zyje Mniejsze sa wyrzuty sumienia JEstem osobą wykształconą, inteligentną i wierzę w Boga I śmieszy mnie ta wasza niewiara Nic tylko obrazac i gnebic tych co maja odwage mówić o Bogu

Gość powiem i ja.....
a ja uważam że powinno się szanować zarówno ludzi wierzących jak i nie wierzących.....dla mnie najważniejsze jest jakim jesteś człowiekiem a czy wierzysz w Jezusa czy drzewa w lesie mnie to wisi co mnie jedynie denerwuje to wtrącanie się kościoła do spraw państwa i tutaj jestem za regulacją i traktowaniem księży nie jak świętych krów ale jak wszystkich obywateli w końcu ksiądz to zawód bo o powołaniu na dzień dzisiejszy raczej mówić nie można bo to znikomy procent

powiem i ja.....-zgadzam sie Nie ma ludzi bez wad I ja szanuje tych co nie wierza Tylko dlaczego to nie działa w dwie strony?Dlaczego ten kto wierzy to zawsze bedzie człowiek ciemny, dewota,moher

Oczywiście nic mi do tego Dąże do tego że Ci którzy nie wierza koniecznie chca zrobic z wierzacych debili To mnie denerwuje Ja sie nie wtracam w to w co wierza inni wiec sory Po cholere zakładac na to wątek i obrazac innych?To jest żałosne i świadczy o wychowaniu, braku tolerancji i właśnie o zacofaniu

Gość oj dziecko, dziecko
Twój poziom Marry świadczy o braku tolerancji i prostactwie. Wiesz chociaż co takiego?

Gość a mój wukej od strony matki
... ma przed nazwiskiem: prof. dr hab. n. med. i jest bardzo religijny ;) i popiera PiS. poziom ludzi wierzących jest wysoki ;) gorzej z ateistami.

Gość a mój wujek od strony matki
*wujek od strony matki

Spektakularna ma rację. Ja sam nie jestem wierzący, ale wcale nie uważam wierzących za zacofanych, niewykształconych i itd... Wiara każdego z nas to indywidualna sprawa i nie można tego narzucać innym...

Zauważyłam że sporo ludzi - nie wiem dlaczego - z nudów, dla rozrywki, dla podbudowania się zakłada wątki i jedzie po: wierzących, niedoświadczonych, matkach, prawiczkach/dziewicach itd. Jak dla mnie to dopiero świadczy o zacofaniu i braku kultury Bo fajnie jest obrazac innych gdy sie jest anonimowym A w realu trzesie taki portkami i boi się powiedziec co mysli Ot i taka mentalnosc forumowiczów

O widzę jest parę osób na dość wysokim poziomie:)W przeciwieństwie do autorki Bo dla mnie osoba która ocenia innych na jakis dziwnych zasadach oczywiście jest na poziomie....bardzo niskim Wiara czy niewiara to indywidualna sprawa i nam nic do tego więc przestańcie się czepiać Tyle w temacie

Gość no jasne, że przystojny a
po przeczytaniu Myśli Pascala, przychylam się do autorki tematu, wiara spowodwała zmarnowanie talentu pascala, z uczonego stał się dewotem.

A tak w ogóle kobiety po 20-stce to nie kobiety :) A i jak głosujecie na inną partię niż Kurwin-Mikki Show to popieracie złodziei!

Gość Camie
Mnie na maska wkur***** cudni księża,biskupi arcybiskupi i inni tacy nieudacznicy kościelni. Przez nich nie chodzę do Kościoła bo po prostu ich kazania przeintelektualnizowane, pisowskie, pełne pogardy dla ateistów itp. są po prostu mega wkurzające nawet jak człowiek stara się podchodizć do tego z dystansem. Kończąc: wkurza mnie całe towarzystwo kleru, które uważa się za równych Chrystusowi, niszczy atmosfere w Kościele! A jak przychodzi co do czego to się okazuje że wielcy księża z powołania Ci nie pomogą, niporozmawiają z Toba bo... nie zapłacisz.... NO COMENTS! -.-

Camie - a ty chodzisz do kościoła dla księży?!No to masz racje moze nie chodz Mozna isc i sie nie zgadzac z ksiedzem Ja czesto mam zastrzezenia Ale słucham słowa bozego i uczestnicze w mszy i guzik mnie interesuja prywatne poglady ksiedza Nie dla niego chodze do koscioła

Gość Camie
do a mój wujek od strony matki---> to że ktoś ma dr hab. czy cokolwiek innego przed nazwiskiem wcale jeszcze nie oznacza że reprezentuje jakiś mega wybitny poziom, czy inteligencję. Nie chce oceniac Twojego wujka bo gościa nie znam ale wierz mi, że miałam okazję poznać takich profesorów i doktorków hab. że nie jeden magister kulturoznastwa ma więcej klasy.... Co do religijności: jestem otwarta nie oceniam, nie krytykuję ludzi-zarówno tych wierzących jak i niewierzących-sama wierzę ale do Kosciola nie chodzę i chodzić nie zamierzam -.-

Gość Camie
do spektakularna---> wiesz, rzeczywiście masz rację ale niestety pod tym względem ja niestety nie umiem wypośrodkować. Za bardzo się sparzyłam. Oprócz tego lekko dziwne i przypominające śrdeniowiecze jest zachowanie niektórych ludzi-wielce wierzący,modlący się a po mszy: o Boże ale ta pani X okropnie wygląda, jakie ciuchy...

hehe a to temat na inny wątek:PNiestety taka jest wiara niektórych ludzi i tu tez sie z Toba zgadzam Ilu ludzi tyle różnych poglądów I trzeba je szanować I tyle Nie wierzysz?Ok ale zostaw w spokoju ludzi którzy wierzą

Gość no jasne, że przystojny a
chyba wiem co to za wujek z tyloma tytułami, mgr, inż , profesora , habilitowanego i do maksa śmiesznego facecika udzielającego sie na antenie radia maryja.....

Autorka pisze o ludziach na poziomie LUDZIE NA POZIOMIE nie obrażają innych na forach internetowych Jak mają jakiś problem to mówią w oczy Tak jak ona zrobiła postępują ludzie tchórzliwi i zacofani. Bynajmniej nie reprezentuje wysokiego poziomu....

Swoją drogą, jakiś biskup powiedział, że kto nie wybiera posłów, ten nie ma prawa do krytyki. Biskupów nie wybieramy, papieża też nie... ani proboszcza. Mamy zakaz, bo to są pasterze którzy decydują za nas co dobre! Nie mam nic do wierzących, za to do tych, dla których liczy się zdanie biskupa... są ciut niesamodzielni, jak ci co słuchają dawkinsa jak boga.

Gość musiałem zmienić pierwsze
zdanie, bo już się pojawił moderator i zaraz wykasuje. Ludzie na poziomie wiedzą, że religia to opium dla ludu, a nieszczęściem dla ludzi są nawiedzeni dewoci..... reinkarnacje Świętej Inkwizycji

Brovar - zgadzam się z Tobą Można by dużo pisać jacy są księża i biskupi a jacy powinni być Ja też jestem zbulwersowana wieloma ich pomysłami Ale jestem rozsądną osobą i wiem kiedy ktoś przegina lub nie ma racji Nie jestem bezwolnym człowiekiem