Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama maksymiliannaaa

14 miesieczne dziecko. Problem ze spaniem i KOŁYSANIEM!!! POMÓZCIE

Polecane posty

Gość mama maksymiliannaaa

A wiec tak: Moj synek od 2 miesiecy przezywam z nim horror. W dzien czasem spi raz czasem 2 łacznie okolo 1,5 do 2 godzin. Kapiemy go zawsze kolo 20:30 pije mleko i kladziemy go spac oczywiscie musimy go pokołysac z 4-5 minut w wozku bo inaczej nie zasnie, potem przekladam go do łozeczka.I od g. 1 w nocy jest horror budzi sie co chwila szuka smoczka kreci wierci poplakuje musze go kolysac w wozku bo inaczej nie usnie, i tak co dzien niewiem czy to zeby czy kurde co innego ale tak jest co noć. Proszę powiedzcie jak go oduczyc tego kołysania bo nie daje rady. Moj M. dzien w dzien oprocz niedziel wstaje o 3:10 w nocy do pracy wiec jego nie budze musi sie wyspac a ja juz z synem nie daje rady

Gość mamusieńka..
a karmisz go w nocy???

Gość agatttttkkaaa
nie mleko dostaje kolo 5 lub 6 rano , w nocy pije troszkę wody

Gość mysle ze.....
tak moga byc zeby, uzalezenie od kolosynia tez i smoczka. ja odzywczailam synka od smoczka i pierwszy tydzien bylo ciezko, a teraz spi lepiej, bo mu nie przeskadza, ze go nie ma i sie nie budzi. jemu tez ida zeby, tez jest niespokojny, ale choc tez smoczek odpadl. musisz przebolec i nauczyc dziecko zasypiac bez kolysania. innej rady nie ma. bedzie sie darl, bo jest uzalezniony od tego, ale bez placzu nie oduczysz

Gość mamutia
nastaw się na tydzień katorgi. oducz smoczka. jedyne wyjście . i w nocy oducz kołysania bądź twarda kilka nocy i potem nie będzie problemu

Gość mamusieńka..
moja córa nie ma ani smoka anie nie jest kołysana do snu a i tak wierci się w nocy i nie chce spać więc chyba to nie to

Mój Michał dopiero w tym tygodniu śpi bez kołysania w nocy a zaczęło sie jak u Ciebie - przyczyna ząbkowanie, kołysanie oo 1 w nocy do rana, u nas trwało do 27 miesiaca życia więc trochę ponad rok - można sie wykończyć. Jesli możesz spróbuj go oduczyć, jak? nie wiem mi sie nie udało dopiero jak piątki wyszły to jest spokój, obraca sie na drugi bok w łóżeczku po przebudzeniu i śpi dalej.

po co go kołyszecie ? nauczyliście go,jak nie oduczycie to pomyśl sobie ze mozesz tak kolysac jeszcze rok ! Nie będę Ci wytykać błędu,ale napiszę tylko tak: dzieck ozostało nauczone kołysania,marudzi,popłakuje i już "lecisz" go pokołysać wiec będzie popłakiwał nadal ;) jeśli chodzi o zęby to też możliwe,mój budził się jak miał rok po 4 razy w nocy,bo wychodziły mu wszystkie trójki,ale jeśli to trwa dłużej to wyklucz zęby a skup się na błędzie-kołysaniu. Wyobraź sobie coś takiego: kołyszesz go do snu,on zasypia i gdy sie przebudzi nie ma tego kołysania które było przed chwilą,godzinę czy kilka godzin temu. To samo się tyczy zasypiania z butelką i karmienia nocnego,jeśli dziecko zasypia z butelką to wiele z nich budzi się w nocy na karmienie. Śpicie z dzieckiem w pokoju ?