Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj pierwszy dzidzius

pomocy

Polecane posty

Witam,mam problem.moj maluszek skonczyl 2 tyg.nie moge go karmic piersia wiec dostaje mleko nan1.strasznie po nim ulewal wiec lekarz przepisal mu zageszczacz.po zageszczaczu robil duzo kupek ktore byly zolte ale wodniste wiec lekarz kazal mu brac lakcid.zastanawiam sie czy lekarz nie zrobil sobie z mojego maluszka krolika doswiadczalnego i czy nie poszukac nowego lekarza.mowil tez ze to potrwa z 2,3 tyg bo jakis narzad jest jeszcze do konca nie rozwiniety.czy ktos mial podobny problem??co mam robic??dziekuje z gory za pomoc!

dzisiaj mój maluszek zjadł na obiad cała michę bigosu :classic_cool:

Gość GFSDArtyk
miałam taką samą sytuacje i tez dawałam lakcid ale to i tak nie pomogło i córa nadal ulewała więc kupiłam zagęszczacz Nutricon i było po problemie. Dodam że zagęszczałam wszystko, nawet słoiczki. Po 6 miesiącach dopiero jej przeszło.

Gość to dlaczego nie karmisz piersi
widzisz tak konczy sie to czesto kiedy kobieta zamiast karmic piersia cuduje z mlekiem narazajac dziecka na sensacje zoladkowe.

no a ten bigos?

Gość GFSDArtyk
to nie od mleka tylko po prostu nie ma odpowiednio wykształcony układ trawienny

czyli lepiej nie podawać mu bigosu?

co do karmienia piersia to nie karmie nie dlatego ze nie chce bo to logiczne ze nie narazalabym dziecka na cos takiego tylko ze w szpitalu zarazili mnie jakas bakteria i moje mleko nie nadawalo sie do karmienia!!!!!!takze prosze darowac sobie takie komentarze!!

Gość jdhfhd
a dlaczego akurat Nan1? Czym się kierował lekarz przy wyborze? z tym eksperymentowaniem to trochę masz rację, ale przy takim maleństwie tak niestety jest, to nie zależy raczej od lekarza. Po prostu nigdy nie wiadomo co takiemu noworodkowi podpasuje. Mój już w szpitalu był dokarmiany, efekt - po moim mleku ulewał strasznie, a po mm wszystko było ok. (Dostawał Bebilon)

Gość mamamma26
ja bym pierwsze zmieniła butelke - może za szybko sie leje maleństwu i przejada sie stąd ulewanie - mój z lovi wymiotował - jadł super z aventu - potem zmieniła mleko - potem zmieniła probiotyk na nowocześniejszy i bardziej dla dzieci niż lakcit - np. na krople dicoflor 3- lekarza bym zmieniła na końcu ale nie uważała go za totalną wyrocznie i sama szukała czytała o problemach jakie ma dziecko

Gość m,ój do 9miesiąca ulewał
nic nie zagęszczalam. dawałam bebilon.

powiedzial ze te mleko nan z probiotykami jest bardzo dobrym mlekiem i w sumie tyle.a maly teraz je pije z zageszczaczem i co zje robi kupke:(

Gość mamamaa27
a mój powiedzial że bebilon jest badzo dobry - mówią takie jakie im koncerny każą mówić i nie ukrywając dostają coś za to - ja sama zmieniłam na gerbera bo były kolki i zatwardzenia - spróbuj zmienić co ci szkodzi - i dawaj probiotyk od siebie inny niż lakcid -