Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dwa pytanie

Po śmierci nie ma nic ? Po śmierci jest inne życie? - Jak byście chcieli?

Polecane posty

Gość ślinie rozwinęta intuicja
śłuchajcie a może to jest tak,że każdy z nas kto wierzy w Boga i żyje wedlug jego przykazań umiera z wiarą w sercu faktycznie ujży to co przekroczy jego oczekiwania i bedzie żyć wiecznie.. A reszta która nie wierzy i wierzy ze tam nic nie ma, ale nie popełniła śmiertelnych grzechów za życia dostaną szansę na ziemskim padple tyle że zamiast urodzić się w srednio prosperującej finansowo rodzinie polskiej przyjdą w zależności od popełnionych za poprzedniego życia grzechów, np. w korei południowej? A jeśli za zycia w koreii południowej nie poprawią się to następnie przyjdą na świat w jakimś gorszym miejscu itd. HMMM..???

Oczywiście w drugą stronę to tez musi działać zatem jeśli za zycia będą dobrzy urodzą się lepiej i w lepszych czasach miejscach itd.

Gość Nie wiem co jest,czy coś jest
a co masz do Korei Południowej,chyba ci o Północną chodziło

no chodziło mi o tą nie demokratyczną

Gość pomaranczowsza
"Nawróć na swoje poglądy kogoś,kto wyzywa tutaj kobiety od k**ew lecących na kasę.Zobaczymy jak twoja utopia parktycznie się sprawdzi." nie nawroce ani nawet nie probowalabym. taka osoba jest nieszczesliwa na wlasne zyczenie i nic na to nie poradzimy. mozemy ew. zaproponowac lepsze rozwiazanie. podpieranie sie teoria reinkarnacji jest z pewnoscia pozytywne, bo dopinguje do czynienia dobra. (tak samo zreszta jak wierzenia religijne w niebo czy pieklo). dopinguje, motywuje ... ale nie czyni zyczia po smierci prawdziwym. po prostu nie marnujmy czasu na zastanawianie sie o zyciu po smierci. zyjmy jak najlepiej tu i teraz i nie zapominajmy cieszyc sie tym, co JEST dobre w naszym zyciu :classic_cool:

Gość jgfjdgdugfry
Wiara w nieistnienie niczego po śmierci nie czyni życia po śmierci nieprawdziwym:)

Gość pomaranczowsza
po smierci nic nie istnieje - od tego nazywa sie to smierc. a wiara w istnienie pozaziemskich miejsc i bytow nie czyni tych miejsc i bytow prawdziwymi. jest to myslenie zyczeniowe, ktore czyni zycie przyjemniejszym dla tych, co nie potrafia zaakceptowac faktu smierci.

pytanie 1 czy moze cos powstac z niczego i czy to cos mozna zamienic w nic pytanie 2 co to jest nic czy nicosc i czy cos takiego wogole istnieje,

Gość ewfwefew
Anke Jako osoba martwa niegdyś przez cale dwie minuty mogę zdradzić, że to dokładnie tak jakby ktoś człowieka wyłączył. Nie ma zmarlych krewnych ani świetlistych tuneli. Niektórzy nie pamiętają swoich snów, tak samo jest ze śmiercią kliniczną.

Gość jgfjdgdugfry
Podczas śmierci klinicznej nic się nie pamięta jeżeli wraz z ciałem astralnym i jaźnią nie oddzieli się od ciała fizycznego ciało eteryczne. Świetliste tunele pojawiają się wówczas kiedy wszystkie trzy ciała subtelne oddzielą się na jakiś czas od fizycznego. Taka sytuacja występuje podczas śmierci klinicznej, śmierci normalnej i w niektórych specjalnych okolicznościach

Oczywiscie, jest cos po smierci... zdychasz, zakopuja cie, wpieprzaja robaki to co lepsze to co gorsze gnije i uzyznia glebe, twoje soki paruja do nieba aby w deszczowy dzien spasc na ziemie i uzyznic reszte ziemi i dac zycie roslinom itp twoja swiadomosc sie wylancza jak podczas snu gdy nic ci sie nie sni tylko z ta roznica ze juz na zawsze... idac mysla ze w przyrodzie nic nie ginie... sieeemaa :D

Doszłam do KRĄG ZWODNICZYCH NADZIEI i muszę przyznać że życie ziemskie przynajmiej moje bardzo to przypomina.

oczywiscie chcialabym zeby cos fajnego bylo po smierci. a czy jest? nie wiem :) ale lepiej zeby bylo tzw niebo. chmurki, wieczne wakacje i dobre zarcie. czasem jakies misje specjalne, pomoc zywym itp :D

Gość jgfjdgdugfry
Co to jest krąg zwodniczych nadziei?

Gość mała beka
wiara czyni cuda w życiu więc jeśli uwierzysz w życie po śmierci, to będzie z drugiej strony życie bez problemów, beztroskie jest nudne, wiec lepiej zeby nic nie bylo

Gość mała beka
weś nikt nie zasłużył po życiu na cierpienie życie jest zbyt bolesne a Bóg nas kocha i wszystko nam wybaczy

mario 187 ahahahahah sypnijcie troche kasy na tace moze dostaniecie sie do niebios bram :D co za ciemnogrod xD

Gość mała beka
ja do koscioła nie uczęszczam czuję a raczej czułam raz w życiu jedność ze światem, Bogiem, więc nie mam podstaw by nie wierzyć w te cudowną harmonię

Gość mała beka
może Bóg jest tylko świadomością świata, albo aż ale jest czułaaaam to !

Gość mała beka
pieprzy się w łóżku na kafe się pisze mam w dupie co myślisz ale to idiotyzm sądzić co jezus by zrobił słysząc mnie. Znałaś faceta czy co ? poza tym jak może zrobić gest toś kto w twoim mniemaniu nie istnieje lol

zobacz sobie na fotke to bedziesz wiedziala jak mogl zrobic taki gest i nie badz taka bo cie nie przyjma do niebios bram :D

Gość mała beka
na dobranoc napisze ci że twoja agresywna nietolerancja świadczy o zacieśnionych horyzontach ale to nie mój problem cieszę się że poprawiam twoje desperacko ograniczone poczucie humoru :) ps. a i owszem nadal mam zamiar być sobą w tym nietolerancyjnym kraju i wkręcać się w swoje akcje:D

Gość mała beka
nie tobie decydować o tym czy przystąpię niebios bram nie jesteś Bogiem :) nie oceniaj,bo będziesz oceniany ;)