Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michal78

Od miłości do sztuki... i próba uzewnętrznienia

Polecane posty

Gość michal78

Witam Was serdecznie... Jakiś czas temu chciałem spróbować zrobić coś, co wyraziło by moje wnętrze, co pokazało by co lubię... A lubię przede wszystkim naturę i chwile trwania w miłości... Lubię też marzenia i wspomnienia, ale tylko te dobre :) Będąc nad morzem chciałem zrobić kilka zdjęć ale stwierdziłem że jedno jest podobne do drugiego i co roku wychodzą takie same. Pewnego dnia spontanicznie wyszedłem z domu na wsi z aparatem... w stronę zachodzącego słońca. Chciałem się z wami podzielić tym co mi z tego "kontaktu" wyszło. Podpowiem tylko że lepiej jest to oglądać w rozdzielczości HD (720p, 1080p) (może ten materiał to nie jest "sztuka" jak w temacie, bo jestem amatorem, ale chodzi mi o sens pytania poniżej) http://www.youtube.com/watch?v=LLjkao1Lrfk&hd=1 (zwykła rozdzielczość: http://www.youtube.com/watch?v=LLjkao1Lrfk) Pytanie - jeśli człowiekowi brakuje trochę w życiu miłości - to czy dobrym rozwiązaniem jest uzewnętrznianie się poprzez tworzenie czegoś materialnego, tak jak w tym przypadku krótkiego filmiku ze zdjęć ?

Gość luki luki luk
super zdjęćia może zarejestruj się na www.truml.com to portal dla poetów, fotografów można dzielić się swoimi dziełami, oceniać zdjęcia innych użytkowników fajna sprawa, ja też tam publikuję fotki :) pozdrawiam

Dziękuję Ci ślicznie za podpowiedź. Chciałbym troszkę pójść w tym kierunku bo czuję taką potrzebę "otwierania" siebie w jakiejś formie...

Jeszcze nie, bo nie znalazłem osoby która miałaby na tyle cierpliwości żeby pozować mi przed aparatem. Ale chciałbym...

Naprawdę bardzo cieszą i podbudowywują mnie Wasze komentarze z miłymi słowami. Z tą miłością troszkę chyba źle ująłem - nie wiem za bardzo jak to wytłumaczyć. Chodzi mi o to, że brakuje mi pewnych rzeczy które bardzo lubię - a takowym są np. muzyka na żywo (koncerty), oglądanie piękna natury (wyjazdy), świat oświetlony księżycem i tym podobne. Chciałbym to co jakiś czas przeżywać ale tak mi się poukładało że nie za bardzo mam takie możliwości (chyba nie jestem w stanie opisać szczegółów). Brakuje mi możliwości spełniania marzeń... marzeń nie wygórowanych, marzeń realnych, marzeń o których... zapominam dla innego dobra :( Narazie to co robiłem aparatem nie było aż nadto czasochłonne, a poskładanie tego robiłem w porze jak już wszyscy sobie spali, więc nikt nie narzekał.