Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliwka zaczarowana..

Mleko modyfikowane od poczatku

Polecane posty

Dziewczyny poradźcie mi. Za 3 miesiace rodzę i od początku nie będę karmic dziecka piersią. Jest to niemożliwe w moim przypadku. powiedzcie mi jakie mleko zakupić? Moja siostra dostawała recepty na mleko. Kurczę nie bardzo mam pojęcie jak i z której strony to ugryźć... Dzięki za odp.

Gość mamammmmmmm
Poczekaj, zobaczysz co będzie dalej. Może na połoznictwie będą dokarmiac i zobaczysz czy dziecko przyjmie to mleko, lub poszukasz metoda prób i błędów odpowiedniego mleka dla dziecka.

Czyli, ze na początku mogę próbować kupować jakiekolwiek mleko dla maluszka i metodą prób i błędów? Dzięki za info.

Gość Dobrawka88
Ja nie moglam karmic przez jakis czas i maluch (mial parę dni) w szpitalu dawali Enfamil czy jakos tak. ALe ogolnie polecam NAN

A czy dzieciaczki były spokojne? A jak póxniej z kolkami? Nie mam nikogo oprócz mojej siostry, kto karmiłby mm od początku, a z nia mam taki sobie kontakt..

Gość czepiam sie,bo musze
hej:) ja karmilam od 3 m-ca mlekiem modyfikowanym. polecono mi(polozna, znajome,czytalam w gazetach) mleko Bebiko. podobno jest najlepsze w smaku dla dziecka. Nan jest niedobry. od razu pisze-nie wiem,nie probowalam:) mleko na recepte,ktore miala twoja siostra, jest pewnie dla alergikow. takie mleko dostaniesz,jak twoje dziecko bedzie mialo alergie, skaze bialkowa itp. ale to dopiero po urodzeniu i sprawdzeniu mleka,ktore dziecku dasz. ja polecam bebiko.

co do kolek, zachowania dziecka po podaniu mleka, nikt ci nie odpowie. kazde dziecko jest inne i bedzie tyle opinii co osob wypowiadajacych sie tu. jesli cie to zadowloli, moja corka nie miala zadnych problemow. jest/bylam zadowlona,ze zdecydowalam sie na bebiko i to mleko ede polecac:)

na razie nie kupuj mleka, w szpitalach maja takie gotowe mieszanki w malych buteleczkach. U nas bylo bebiko i mala byla nim dokarmiana w szpitalu. Sprobujesz najpierw mleko, ktore jest tam i zobaczysz jak dziecko zareaguje, jesli dobrze to po powrocie do domu kupisz takie samo :) u nas ogolnie najlepiej sprawdzal sie bebilon, ale drogo, wiec po pewnym czasie zmienilismy na bebiko :)

Gość mamaRafałka28
ja podawałam mojemu synkowi na początku Nan1 ale miał po nim kolki,zielone k..ki,a w smaku był ohydny-taki metalowy posmak kolezanka wówczas poleciła mi Bebiko i to był strzał w dziesiątkę,kolki minęły bezpowrotnie. Tak wiec mysle,ze metodą "prób i błędów" w końcu znajdziesz własciwe mleczko dla dziecka

jesli autorka nie moze karmic, bo ma hiv, albo inna chorobe, przenoszona w mleku, to wtedy polozne beda dokarmiac malucha, ale jesli nie zagraza to zyciu dziecku, ani matki, to beda kazali jej karmic piersia:/ nie wiem jaka jest sytuacja u ciebie autorko, ale ja z wlasnego doswiadczenia wiem,ze lepiej kupic mleko,niech stoi w domu, na wszelki wypadek. jak ja urodzilam corke, nie mialam w ogole mleka, leciala siara, a cycki puste doslownie. meczylam sie tak 2 dni. przezylam koszmar. 3 dnia bylam w domu. piersi puste, dziecko ryczy, a ja zalamana. maz kupil bebiko. dziecko zasnelo w sekunde. na 3 dobe mialam juz takie balony, ze dziecko bylo najedzone moim mlekiem:)

Dzięki dziewczyny za odpowiedź.

Spokojnie. Położne nie będa mnie meczyć, bo nie mam zwyczjanie czym karmic niestety. I dlatego juz muszę się przygotować do karmienia mm.

nie masz piersi?

Gość mmamussiaa
Ja na poczatku moja corcie karmilam NAN1 bo takie podawali w szpitalu i na poczatku bylo ok ale pozniej zaczela po nim plakac, praktycznie po kazdym jedzeniu i miala kolki :( Wtedy zaczelismy kupowac Bebiko i jest super :) to chyba najtansze mleko bo w tesco kosztuje 11,99 ;)

Niestety nie mam.

Gość mamama27
u mnie w szpitalu dokarmiali sami mm - niebyło zadnego terroru laktacyjnego - za to dawali synkowi mleko a mieli bebilon to ja też kupiłam bebilon i dokarmiałam nim- więc dowiedz sie jakie dają w szpitalu i od tego mleka zacznij - dopiero jak by sie coś działo to zmień - my mieliśmy zatwardzenia straszne i pomógł gerber - ale wyszła skaza i wylądowaliśmy na tym na recepte - moja rada - taki maluszek powinien jeść mleko na podstawie schematu: 1 dzień życia 10 ml co 3 godz, 2 dzien życia 20 ml co 3 godz, 3 - 30 ml itd aż dojdziesz do 7 dnia i od tego dnia dziecko powinno zjadać 70 - 100 ml co 3 godz do ukończenia 1 miesiąca życia kup też odrazu herbatkę z kopru włoskiego taką po 1 tyg - hipp albo bobovita ma taką i dopajaj po troszku - powinien wypić w ciągu doby tyle herbatki lub wody ile najwięcej na raz zje - np. jak najwięcej na raz zje 60 ml to powinien w ciągu całej doby wypić 60 ml płynów innych niż mleko - oczywiście podzielonych na mniejsze dawki jakby maluszek miał problemu z gazami - to prowadzi do kolek - kup esputicon, a po 28 dniu życia super jest bobotic - pare krolek do każdego mleka polecam ci też mieć przynajmniej 4 butelki i podgrzewacz - żebyś w nocy nie musiała gonić i myć tego - ja robiłam tak że wieczorek lałam do butelek wodę ile trzeba a jedną z nich dawałam do podgrzewacza ustawionego na najniższą temperature - mniej niż 1 (to ustalisz metoda pród i błędów) - co 3 godz wyjmowałam butle - dosypywalam mleko (1 miarka na 30 ml mleka) i w pare sekund mleko gotowe - a nową butelke z wodą dawałam do podgrzewacza - dla mnie to było świetne rozwiązanie bo jak synek sie budził i chciał jeść to nie chciał czekać tylko odrazu był płacz - a tak to jeszcze dobrze sie nie rozpłakał a już miał butle - zjadł i spał dalej - z czasem to wogóle sie nie rozbudzał - jak się kręcil a minęło już 2,5 i więcej godzin to go brałam karmiłam, odbijałam i odkładałam do łóżeczka - kładłam w rożku - raz na prawą raz na lewą strone - po każdym karmieniu zmieniałam strone - polecam ci też poduszkę "klin" - zawsze to bezpieczniej jakby sie to dziecku ulało - a jak sie zaczął kręcić to tzw" bezpieczne wałeczki" - mi kilka razy mały ulał w nocy i sie zakrztusił - to było straszne i wałeczki i poduszka były wybawieniem - a i ja teraz sie zastanawiam czemu ja w nocy po kazdym karmieniu go przewijałam - jak unormują się kupki i niebędą po każdym jedzeniu to spokojnie nie przebieraj tylko np. co drugie mam nadzieje że coś pomogłam - masz jakieś pytania jeszcze to pisz :)

Dzięki dziewczyny za pomoc. Na prawdę jesteście fantastyczne.

Gość Dobrawka88
ja nie wiem co wy piszecie o tym NAN u mnie to było najlepsze mleko, potem przeszłam na Bebiko w sumie to probowalam wszystkich rodzaji NAN, BEbiko< Humana, Bebilon i po wszystkim było ok. A teraz córa pija kozie mleko,

tak czy siak, widac,ze przewage ma bebiko:)

Widzę, ze ktoś wie lepiej co mi dolega. Myśle, ze tacy ludzie jak ty niepowinni mieć dzieci, bo sieją tylko nienawiść.

Gość gość
Bebilon 1 lub Bebiko 1