Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia01

starania sie

Polecane posty

Gość sylwia01

Witam, kobietki. Mam do Was wielka prośbę. Staraliśmy sie z mężem o dzidziusia 3 cykle. Wiem to nie dużo. Po 3 cyklach wspomniał on o chorobach jakis przebył gdy był mały postanowiliśmy, że zrobi on badania nasienia. Może pochopnie ale coż wyniki wyszły jak wyszły. Oto one: PH 8 leukocyty 1,5mln/ml objętość 3,5ml Ilość plemników około 15 mln/ml żywotność 95% ruchliwość 90% ruch postępowy 80% Czas upłynnienia 20 Aglutynecja nieobecna Gdy popełniłam jakiś błąd proszę nie krytykować pani opisująca wynik trochę nie wyraźnie napisała wszystko. Proszę Was odpowiedzcie czy My możemy miec problemy w staraniu sie o dzidziusia ? Pozdrawiam

Gość sylwia01
przepraszam za błąd w tytule

Gość hkjhkjg
idź do lekarza z tym, norma plemników top powyżej 39 mln ale być może każde laboratorium ma swoje normy.

Gość z tego co wiem to..
bo moj maz tez robil te badania, to Twoj ma mało plemnikow ale za to ma duzo prawidlowych Najlepiej zapytaj lekarza - nie musi on isc z tym do androloga, ty mozesz wziasc jego wynik do swojego gina. Moj bral kilka lekow na poprawienie jakosci nasienia - wiekszosc lekow na recepte ale z tych dostepnych moze brac cynk Twoj facet, podobno poprawia jakosc.. choc u Twojego nie z jakoscia ale z iloscia sa problemy..

Gość z tego co wiem to..
do pani wyzej: nie kazde laboratorium ma swoje normy bo to by bylo bez sensu - normy sa ustalone przez WHO (world health organization)

Gość sylwia01
Dziękuje za odpowiedzi.. a szczerze mówiąc troszkę sie martwie mam nadzieje, że niepotrzebnie. Dziękuje kochane miłego weekendu życzę Wam